美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睛靈勳章

本身係白底皮膚, 搽左濕粉後都白白地, 請問邊隻碎粉搽左後又自然又貼呢?

民房

im trying different brand.
i want to know some recommendations too~~

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

cle de peau ~好好用,我試過好多好多,用過呢隻,唔會再轉到第二隻,我有時唔想化妝搽完防晒之後就用佢,好自然,d皮膚好似好靚咁,好多人唔知都以為我皮膚好好~

民房

hahaha~ so great!?!
how much is it?

大宅

Lola’s Universal Colorless Powder

http://lolacosmetics.com/universalcolorlesspowder.aspx

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

大約$900左右.好耐無買,因為一盒可以用好耐GA~
原帖由 babekiki_hk 於 11-1-18 01:32 發表
hahaha~ so great!?!
how much is it?

水晶宮

原帖由 hinwaimama 於 11-1-18 01:31 發表
cle de peau ~好好用,我試過好多好多,用過呢隻,唔會再轉到第二隻,我有時唔想化妝搽完防晒之後就用佢,好自然,d皮膚好似好靚咁,好多人唔知都以為我皮膚好好~ ...

控油OK嗎? 我怕隻色太白!

洋房

Lancome

LANCOME is pretty good, you can try. I love it

男爵府

睛靈勳章

邊度有賣? 不過都好貴下. 咁除左呢隻外, 有無d又平又好呢?

原帖由 hinwaimama 於 11-1-18 01:31 發表
cle de peau ~好好用,我試過好多好多,用過呢隻,唔會再轉到第二隻,我有時唔想化妝搽完防晒之後就用佢,好自然,d皮膚好似好靚咁,好多人唔知都以為我皮膚好好~ ...

男爵府

睛靈勳章

呢隻又賣多少? 其實我少化妝.

原帖由 gabriellelee 於 11-1-19 20:59 發表
LANCOME is pretty good, you can try. I love it

男爵府

睛靈勳章

呢隻又要幾錢?

原帖由 kwokangel 於 11-1-18 21:12 發表
Lola’s Universal Colorless Powder

http://lolacosmetics.com/universalcolorlesspowder.aspx

大宅

我覺得濕粉唔好選太白或太紅,再上碎粉就太白唔自然!碎粉都有好多色,有調色的,都要選近自己面色!如果想塊面看落瘦些,可選微深一度!
我自己用Chacott,不是大品牌,係日本芭蕾舞者常用,保濕又貼,自然!唔貴,重冇滑石粉,好多大品牌有滑石粉,我唔鐘意!冇個D又貴!呢隻百幾蚊30g,係HD嚟!
"知識是叫人自高自大,惟有愛心能造就人。"哥林多前書八章1節

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 puipuiqueen 於 11-1-20 18:00 發表
我覺得濕粉唔好選太白或太紅,再上碎粉就太白唔自然!碎粉都有好多色,有調色的,都要選近自己面色!如果想塊面看落瘦些,可選微深一度!
我自己用Chacott,不是大品牌,係日本芭蕾舞者常用,保濕又貼,自然!唔貴,重冇滑石粉,好多大品牌有滑 ...

我都試過呢隻, 佢D粉好滑, 好輕, 我次次用親都打乞痴.

禁止訪問

畀面勳章

水晶宮

原帖由 rachel 於 11-1-20 22:09 發表
請問產品全名是什麼, 有幾多種色呢

一種, 淺粉紅

男爵府

chacott邊隻色好用呀?

原帖由 puipuiqueen 於 11-1-20 18:00 發表
我自己用Chacott,不是大品牌,係日本芭蕾舞者常用,保濕又貼,自然!唔貴,重冇滑石粉,好多大品牌有滑 ...

別墅

我用緊Chanel, 覺得好滑好貼面又自然, $3XX 好大盒! 你可以try try ~

男爵府

睛靈勳章

thank you 各位意見!

民房

邊到有得買呀?

男爵府

請問邊到有得買? thx

首頁

尾頁

跳至