嬰兒醫護

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

各位媽咪...我個仔巳去到最嚴重..全面包括眼像燒蕉一樣,昨日去急証醫生都話嚴重...即比急期28/1 睇尊科...我5個月冇覺好訓..一起身就見佢床被係血..面上結蕉後就快到幾個鐘龜列...冇咗表皮層..我試用多種方話..冇用, 因為傷口逢合唔到...正面大可憐了...我好心痛....

我會更新資料用大家分享, 互相支持

相片係24/01 影

男爵府

睇唔到幅相..但你阿 b會唔會係牛奶敏感呀?....甘佢個身有冇濕疹...會唔會試低敏奶粉 or 完全無敏感奶粉..可能有幫助...我以前識有個 mami...又係個仔個面濕疹好勁...原來對奶粉敏感...後來轉飲Neocate 就無事....但唔知你阿 b 係米淨飲奶, 有無食其它固體食物...如有的話...轉奶粉未必太大幫助...

洋房

原帖由 Maykhera 於 11-1-26 15:57 發表
各位媽咪...我個仔巳去到最嚴重..全面包括眼像燒蕉一樣,昨日去急証醫生都話嚴重...即比急期28/1 睇尊科...我5個月冇覺好訓..一起身就見佢床被係血..面上結蕉後就快到幾個鐘龜列...冇咗表皮層..我試用多種方話..冇用, ...

我都睇唔到相。聽你咁講﹐阿仔好慘啊﹗ 佢會唔會對食物有敏感﹖不如試下我個仔做緊的Bioresonance Therapy啦。效果幾好窩。我都系去0左先知阿仔對某食物過敏。不過咁嚴重你最好打去問下。電話 ﹕ 2332 3463。

大宅

回覆 1# dinomama 的文章

點解我自已睇到? 請教我點post...
我呀B轉咗5次奶粉..每次我25天至1個月..低敏及羊奶都係冇用..

複式洋房

回覆 1# Maykhera 的文章

我BB的濕疹都好嚴重,成面都系
但系我用扣針綁住佢個手 ,所以佢鬱唔到,次次食奶都會喊 仲喊的好犀利,都唔知咩事
3個半月了 11磅 唉

大宅

看见自己的bb受苦真的很
心痛

複式洋房

睇你張profile pic, 真係超嚴重果隻喎。
醫生點講?
我之前叫你轉豆奶你轉咗未?

原帖由 Maykhera 於 11-1-26 15:57 發表
各位媽咪...我個仔巳去到最嚴重..全面包括眼像燒蕉一樣,昨日去急証醫生都話嚴重...即比急期28/1 睇尊科...我5個月冇覺好訓..一起身就見佢床被係血..面上結蕉後就快到幾個鐘龜列...冇咗表皮層..我試用多種方話..冇用, ...

珍珠宮

好媽媽勳章

我看了你profile的相片都好心痛,

希望有經驗的爸爸媽媽/醫護人士可以快D幫到你.

大宅

回覆 2# catmom29 的文章

yes, already drinking 豆奶 since 17/01 until now...you can see no improvement......feeling so hard...

大宅

回覆 2# jaycee_mami 的文章

THANK YOU ...now just wait for QMH 28/1 to see doctor....

複式洋房

點解唔去QMH睇急症,要等到28/1.
妳BB好似幾嚴重,不過唔怕啦,QMH皮膚專科醫生好好,佢地應該會幫倒妳BB.
我囡囡睇楊志強醫生,佢好好人.
如果佢地要妳BB入院,其實好架,佢地會同BB做好多檢查.

原帖由 Maykhera 於 11-1-26 22:55 發表
THANK YOU ...now just wait for QMH 28/1 to see doctor....

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

複式洋房

真係好心痛。希望醫生幫到佢同搵出原因啦。
佢只係面有事定係連手腳身都有?
你之前係咪住在外地?咁果陣時佢有冇咁嚴重?

原帖由 Maykhera 於 11-1-26 22:54 發表
yes, already drinking 豆奶 since 17/01 until now...you can see no improvement......feeling so hard...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 angie627 於 11-1-27 01:16 發表
點解唔去QMH睇急症,要等到28/1.
妳BB好似幾嚴重,不過唔怕啦,QMH皮膚專科醫生好好,佢地應該會幫倒妳BB.
我囡囡睇楊志強醫生,佢好好人.
如果佢地要妳BB入院,其實好架,佢地會同BB做好多檢查.
各位媽咪...我個仔巳去到最嚴重..全面包括眼像燒蕉一樣,昨日去急証醫生都話嚴重...即比急期28/1 睇尊科...我5個月冇覺好訓..一起身就見佢床被係血..面上結蕉後就快到幾個鐘龜列...冇咗表皮層..我試用多種方話..冇用, 因為傷口逢合唔到...正面大可憐了...我好心痛....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

希望快d有進展

大宅

回覆 5# angie627 的文章

睇咗急証啦於25/01, 比咗個急期 28/01..但只係兒科, 佢話之後再分wro...

大宅

回復 4# catmom29 的帖子

連手腳身, 身都有...

大宅

你辛苦D都要, 晚上和日間要抱住佢睡, 唔好比佢有任何東西接觸到佢面部. 等佢傷口快d結焦, 就算食住藥和搽藥都要你配合才會好快d, 當年我女(濕疹嚴重到2個月就入左院醫啦), 由出世出院至8個月大都是這樣, 日夜抱佢住睡.

加油!

原帖由 Maykhera 於 11-1-27 11:04 發表

大宅

請問佢係咪大左就好返?
原帖由 NAMNAM媽媽 於 11-1-27 12:50 發表
你辛苦D都要, 晚上和日間要抱住佢睡, 唔好比佢有任何東西接觸到佢面部. 等佢傷口快d結焦, 就算食住藥和搽藥都要你配合才會好快d, 當年我女(濕疹嚴重到2個月就入左院醫啦), 由出世出院至8個月大都是這樣, 日夜抱佢住 ...

複式洋房

入醫院醫生應該會俾佢食一排類固醇,等佢好咗再行下一步。你就照醫生指示啦,我細個時都係咁,要食類固醇。冇辦法。

原帖由 Maykhera 於 11-1-27 11:04 發表

首頁
12345...12

尾頁

跳至