自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

工人發狗癲整爛野,係咪要影底相同要佢簽名先可以要佢賠錢?

禁止訪問

伯爵府

回復 2# 傻BB 的帖子

即係佢認又肯賠就可以私人賠返件野既$?
如果喺人工度扣就最多$300?
如果佢唔認/唔肯賠呢?

水晶宮

我以前個衰印成日整爛d碗碟匙咁, 我唔會扣佢人工但就要佢買番同樣嘅野返來, 佢知肉赤就會小心d做野

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係咪特登整爛架??
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如樓下所言,如果無心之失/唔太貴重的碗碟等,我都唔會叫佢賠...
但如果屢次唔小心/有心玩嘢,一定叫佢賠,會影底相+工人簽名
原帖由 米奇BB 於 11-1-31 01:34 發表
工人發狗癲整爛野,係咪要影底相同要佢簽名先可以要佢賠錢?

伯爵府

佢之前整爛好多野.....我地無出聲要佢賠....
廁所洗手盤個水龍頭都整爛2個,,花灑又爛,,用嚟比花灑插住果個野又爛,,雪櫃入面間格果塊野又爛,,尋日簡直係癲,,佢發皮氣用d 4隻腳既圓椅扑張木餐枱,張枱邊爛哂,d椅邊花哂,,咁啱我62返緊home,聽倒好大聲bombom聲,去到門口見倒3張椅訓底哂喺地,,餐枱上豉油趺爛喺地,,問佢做乜佢話心情唔好
條癲婆而家我點佢去抺野,,一陣抺好就叫佢執野走.......
想問如果我想佢賠$,但佢唔認係佢做既,咁可以點?

水晶宮

有無攪錯佢心情唔好就整爛你d野, 你心情唔好可唔可以剪爛晒佢d衫褲鞋襪, 佢速意破壞係刑事, 唔賠報警拉鬼佢炒佢唔洗補

男爵府

2024年龍年勳章

回復 8# 米奇BB 的帖子

你有冇叫佢間公司d人來?佢咁癲,小心d,拍底過程,要佢簽收所有你出比佢的糧、機票等,免佢告轉頭返你,最好叫多幾個人,最好係佢間公司d人。祝你好運!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我同意呀...祝樓主好運
原帖由 sau2005 於 11-1-31 13:10 發表
你有冇叫佢間公司d人來?佢咁癲,小心d,拍底過程,要佢簽收所有你出比佢的糧、機票等,免佢告轉頭返你,最好叫多幾個人,最好係佢間公司d人。祝你好運! ...

伯爵府

打左去公司,話一陣帶佢返去...
我影底咗佢整爛既野,,諗住一陣影住佢執野走....
糧就返到公司先當面出比佢,,
而家怕佢到時講大話,唔認係佢做....

公爵府

2024勳章

原帖由 米奇BB 於 11-1-31 12:55 發表
廁所洗手盤個水龍頭都整爛2個,,花灑又爛,,用嚟比花灑插住果個野又爛,,雪櫃入面間格果塊野又爛,,尋日簡直係癲,,佢發皮氣用d 4隻腳既圓椅扑張木餐枱,張枱邊爛哂,d椅邊花哂, ...

咁即係有心家啦, 你大可以報警拉佢, 告佢, 咁連1個月都唔使比....

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

廁所洗手盤個水龍頭都整爛2個,,花灑又爛,,用嚟比花灑插住果個野又爛,,雪櫃入面間格果塊野又爛,,尋日簡直係癲,,佢發皮氣用d 4隻腳既圓椅扑張木餐枱,張枱邊爛哂,d椅邊花哂, ...

象牙宮

2024年龍年勳章

你個工人真系癲,都系炒著佢, 安全D.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 傻BB 於 11-1-31 01:40 發表
佢肯賠咪唔駛搞咁多野囉~

法例係最多賠$300
但係呢個數只係講緊扣佢人工
私人賠係無限嘅~
所以每次我工人整爛野
我唔會話扣佢人工
就咁叫佢賠俾我就算
或者買返一模一樣俾我
太貴知佢俾唔起就會睇情況
佢唔肯賠先會 ...

我用左甘耐工人,未叫過佢地賠過一蚊,我是否有問題?
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

我覺得佢精神有問題,,平時無人,佢自己做野,有時做做下會不停鬧鬧鬧,,我喺3樓都聽倒.... 但有人時佢又好正常架wor~
開頭請返嚟就好正常,做做下就現型.....
大家要請工人就小心請咗我個癲婆

珍珠宮

陪月勳章

樓主小心d呀, 屋企有無其他人陪你呀, 因住佢知道你炒佢, 發起癲唔知點算..

伯爵府

我用工人咁耐又係沒有叫佢賠過錢, 第1個整爛部DVD.印印, 第2個,菲律賓, 即係現在用緊這個, 洗衣機, 關門夾住件衫照開, 成架洗衣機消左, 第2部洗衣機, 放太多衫落去洗, 結果自此就唔識脫水,維修整左成千元, 廚房水龍頭爛2個, 熱水器沖涼沖最後, 唔記得關, 開通消, 熱爆左個廁所水龍頭的膠, 成日漏水., 屋企大班椅隻腳, 可以斷左. .. 打爛野10幾件...
E D 是佢前3年前做的. 我地無炒佢.
原因之一, 佢唔係有心, 原因之二, 因為佢同我家細路關係幾好, 幾夾.
佢一路做, 做左6年. 現在又再簽2年. 佢現在己做得好好, 好少再整爛野.
之前POST 過1月回家結婚, 我地同佢講, 叫佢唔好生仔, 佢說佢會食藥.. 現在回來己一個月, 未知是否真係無怀孕.. 希望佢講野算數.

公爵府

雖然我屋企個工人整爛野我都未叫佢地賠過錢, 但人地真係無心, 同埋有D自然損枆, 無可能入晒佢地數.

但呢個工人真係好有問題...真係要報警啦,打份工有情緒都唔應該咁樣發泄!!

首頁

尾頁

跳至