懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

請教媽媽們你哋覺得邊隻奶樽, 奶pump, 消毒奶樽器&暖奶器好用呀, 謝

男爵府

pump - madela
steamer - philip avent
暖奶器 - 唔駛買, 買隻0的0既杯用熱水坐就得0拉...
奶樽 - chu chu
違規簽名-超版代刪

大宅

畀面勳章

我會雪人奶呀, 所以我要用暖奶器呀, 唔係多多水都唔夠我暖番啲奶呀, 又等得耐, 其它資料THX.你呀, 不過我仲想問steamer - philip avent 係咪即係Avent呀?Thx.^^

大宅

奶樽 & 暖奶器 = Tommee Teepee
消毒奶樽器 = NUK
奶pump = Madela Swing

男爵府

steamer - philip avent 係咪即係Avent呀? - YES

暖奶器, 好似avent 都有出..
原帖由 jc0515 於 2011-2-3 23:02 發表
我會雪人奶呀, 所以我要用steamer 呀, 唔係多多水都唔夠我暖番啲奶呀, 又等得耐, 其它資料THX.你呀, 不過我仲想問steamer - philip avent 係咪即係Avent呀?Thx.^^
違規簽名-超版代刪

大宅

畀面勳章

咁你用TT奶樽有無漏奶呀? 我見有啲人話用2個月就開始漏喇

原帖由 honeycali 於 4-2-2011 01:04 AM 發表
奶樽 & 暖奶器 = Tommee Teepee消毒奶樽器 = NUK
奶pump = Madela Swing

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

奶樽:chu chu
奶pump:Medula Swing
消毒奶樽器&暖奶器:我冇買,我都係雪奶嘅,但次次要用時會用暖水坐熱D;而烚奶樽我就會用電磁板煲水烚囉~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

奶樽 = ChuChu
消毒奶樽器 = Tommee Teepee
暖奶器 = 無買, 因為用普通保暖壺都得...

伯爵府

Pump - madela (係醫院果時用過,唔錯,力度夠,pump到奶)

Steamer - 之前用babisil四合人果款,壞過兩次,依家用煲烚,感覺乾淨好多

暖奶器 - 唔駛買, 用杯熱水坐暖

奶樽 - chu chu

大宅

畀面勳章

原來Steamer個個媽媽都唔同, 即係一般市面既都差唔多啦, Thx. 媽媽們既sharing

首頁

尾頁

跳至