跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

我係FULL TIME MA, 有個女女差唔多2YR

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

hihi, my son is 2 years 3 months

大宅

我都係FTM,我囝囝2歲10個月!

大宅

hihi,venus~~

原帖由 venus_mama08 於 11-2-7 18:17 發表
hihi, my son is 2 years 3 months

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我有2個仔,一個10歲,一個6個月

大宅

Hi~ 我係FTM 囡囡剛剛1YR^^

別墅

你哋就好啦, FTM, 我都想呀...
我個仔現在 16個月大

大宅

有辣有唔辣喇,FTM真係好攰架,我又冇人幫,仲要乜都要慳D~~~不過自從亞仔返左學好好多,可以輕鬆少少~~
呢排亞仔放農曆假我又攰到嘔,油塘又冇野好行,公園又冇個掂,MTR隔離個大商場幾時先起好呢??

原帖由 OxBB 於 11-2-9 17:29 發表
我個仔現在 16個月大

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我寧願返工..用錢買自由.而家想去睇場戲都唔得,旅行更加唔駛諗.
原帖由 OxBB 於 11-2-9 17:29 發表
我個仔現在 16個月大

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

起好又唔知係未真係咁大呢?之前啲人講油麗商場好大...開咗又係無嘢行.勁細.就算係大商場,又係嗰啲連鎖店多,無乜期望好多嘢睇同買.
原帖由 寶媽咪Jackie 於 11-2-9 19:02 發表
有辣有唔辣喇,FTM真係好攰架,我又冇人幫,仲要乜都要慳D~~~不過自從亞仔返左學好好多,可以輕鬆少少~~
呢排亞仔放農曆假我又攰到嘔,油塘又冇野好行,公園又冇個掂,MTR隔離個大商場幾時先起好呢??

...

子爵府

係呀, 油塘呢度真係冇乜野行, 公園又少, 我淨係知得果一個, 嘉賢居樓下...仲要平時冇乜人玩, 好似自己包場咁 , 大家平時同小朋友去邊多嫁

ftm有好有唔好,,, 好就係自己睇住個小朋友...小d氣受..但真係24hr冇休...病左都冇得請假...最慘係好驚自己"野"到個女
我就同個女上個月你"野"我, 我"野"你..野足個半月~~~仲要俾個e生話你咁多菌, 個女唔中蕉先奇...我心唸: 我夠知啦, 有人幫我先得嫁~睇e生都帶埋個女, 我都唔想嫁~~

大宅

哈,個油麗商場唯一建樹係開左間日本野囉,d早餐好好食,但晚餐未試過~~~唔好咁啦,我好期待個新商場有吉之島或戲院架....妄想ing~~

原帖由 cotychan 於 11-2-9 19:25 發表
起好又唔知係未真係咁大呢?之前啲人講油麗商場好大...開咗又係無嘢行.勁細.就算係大商場,又係嗰啲連鎖店多,無乜期望好多嘢睇同買.

大宅

FTM的我又係吔,成個月同個仔鬥病,搞到係屋企都要戴住口罩,d fd仲話我誇張,但隻揪就係咁啦,鬼叫我冇人幫咩!(我C6乜都唔理)

其實在職媽咪都好慘架,要返工受老板氣,攰到C返屋企又要跟工人和跟亞b啲野(如:教亞b野和功課..),加上d C6又乜都唔理,諗諗下在職媽咪都一樣咁辛苦架!我地FTM係體力勞動多d囉,我真係勁憎煮飯呀!不過為左亞仔都要煮喇!!

原帖由 carly.c 於 11-2-9 21:03 發表
係呀, 油塘呢度真係冇乜野行, 公園又少, 我淨係知得果一個, 嘉賢居樓下...仲要平時冇乜人玩, 好似自己包場咁 , 大家平時同小朋友去邊多嫁

ftm有好有唔好,,, 好就係自己睇住個小朋友...小d氣受..但真 ...

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

鯉魚門村下面有幾個大少少既公園,出面幼稚園多,4點左右好多小朋友.
我大仔鐘意留喺屋企....打機上網.細仔前排天氣涷無帶佢落公園晒太陽.呢幾日暖啲,但都唔係好敢帶佢去小朋友多既地方,流感好勁.
平時中午落街食完嘢去BB舖傾下計.
原帖由 carly.c 於 11-2-9 21:03 發表

ftm有好有唔好,,, 好就係自己睇住個小朋友...小d氣受..但真 ...

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

呢間嘢我喺佐敦食過幾次,講好食,佐敦嗰間好食啲,食物種類多少少.
我前兩個禮拜落過去食晚餐.都幾多人等位,諗住近近地食...點知由8點開始等位.食完10點半.上次一家4口,BB無得食,食咗差唔多600(貴在我個仔叫SUSHI),但係無乜嘢食過咁.
原帖由 寶媽咪Jackie 於 11-2-9 22:37 發表
哈,個油麗商場唯一建樹係開左間日本野囉,d早餐好好食,但晚餐未試過~~~唔好咁啦,我好期待個新商場有吉之島或戲院架....妄想ing~~

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我地呢啲年終無休,係7-11....我唔憎煮飯,最怕洗碗.食完飯氣攻心,仲係電視最多嘢睇既時間,要走去洗碗!
原帖由 寶媽咪Jackie 於 11-2-9 22:49 發表
FTM的我又係吔,成個月同個仔鬥病,搞到係屋企都要戴住口罩,d fd仲話我誇張,但隻揪就係咁啦,鬼叫我冇人幫咩!(我C6乜都唔理)

其實在職媽咪都好慘架,要返工受老板氣,攰到C返屋企又要跟工人和跟亞b啲野(如:教亞b野和功課 ...

大宅

Yes!超憎洗碗!不過我唔想亞仔睇咁多電視,都要等佢訓左先開,慢慢已好耐冇睇電視了~~

原帖由 cotychan 於 11-2-9 23:36 發表
我地呢啲年終無休,係7-11....我唔憎煮飯,最怕洗碗.食完飯氣攻心,仲係電視最多嘢睇既時間,要走去洗碗!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我都唔係部部睇,睇咗幾日魚躍在花見,幾好睇.

大宅

哎喲,呢套好想睇,你唔好引我啦!haha

原帖由 cotychan 於 11-2-9 23:47 發表
我都唔係部部睇,睇咗幾日魚躍在花見,幾好睇.

大宅

係呢,你地覺得樓下d E生得唔得呢?
我三間都睇過,暫時未試過睇得好(我和亞仔都係),覺得2樓7仔隔離個Dr王好少少!不過次次最後都要出MK睇!

首頁
12345...6

尾頁

跳至