跳至

首頁
12345...12

尾頁

禁止訪問

複式洋房

Thanks for sharing~~

大宅

細B出世3日我返健康院果陣, 姑娘都有特登響個哺乳室度教我點餵...

不過我個乳頭好似太短, 佢次次都咬到好炆... 係泵完奶再俾佢啜先有較高成功率...
但係佢每次食親.. 又係好似食迷藥咁.. 食左6-8分鐘就開始訓.. ~_~"
最後又係要用泵泵清D奶..

禁止訪問

大宅

我阿仔都係咁一食唔夠10分鐘就訓
上次諗住去健康院既sharing group問下姑娘解決方法...點知個衰仔個日又大冇訓...仲可以食半個鐘...想打佢呀 kee
而家都係平均食10-25分鐘...
夠嗎??

大宅

哈.. 我唔敢餵佢全人奶呀.. (我本身食齋)
怕佢唔夠營養.. 所以而家1半1半..
3餐人奶, 3餐奶粉...
其實今胎餵到人奶我已經覺得自己好勁架啦 :p
不過而家撲奶粉又係煩... 上個week有一日直頭無奶粉餵.. 幾驚會餓死我個女.. 好彩都仲有d人奶頂下肚...

你個女都重得幾好丫.. 全人奶1個月都有3磅..

原帖由 crow 於 11-1-28 12:16 發表

好多人都有妳呢個問題, 其實本來我乳頭係好細架, 係佢啜到而家好大, 好好彩我個女好落力啜既, 開頭無佢都可以啜兩個鐘, 不過我又唔泵又唔補粉, 佢唔啜就無野到肚. 而家滿月重咗3磅啦, 頭一個月係好辛苦, 之後一切 ...

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我俾小B啜到個乳頭出左好多水泡仔

禁止訪問

複式洋房

你地bb d poopoo係咪好水架~我阿b一食完就all~我知人奶好多水份~但都唔係咁水o瓜~水都可以"嘖"出黎~有次仲成地都係tim~

大宅

畀面勳章

係呀~ 人奶便便係好水架
好似我地大人肚痾咁law

大宅

畀面勳章

健康院姑娘超細心,又好有經驗,有咩問題我一定返去問

禁止訪問

大宅

唔怪得啦,呢排成日all爛屎,我仲怕咩事添。
唔知點解我泵唔到奶出,但bb埋身食完個咀又有奶,我有2個泵奶器,但2個都泵唔到,係個泵有問題定我有問題?

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

原帖由 peterpan1022 於 11-1-27 20:05 發表
細B出世3日我返健康院果陣, 姑娘都有特登響個哺乳室度教我點餵...

不過我個乳頭好似太短, 佢次次都咬到好炆... 係泵完奶再俾佢啜先有較高成功率...
但係佢每次食親.. 又係好似食迷藥咁.. 食左6-8分鐘就開始訓.. ~ ...

我個B食食下會停GA
因為啜人奶要好用力嘛
仲有..會唔會俾佢著得太暖?
太暖佢自然想訓GA
今日人奶姑娘教我...
如果BB啜啜下停三十秒就要搞醒佢
"初"佢個頭, R佢背脊咁LAW
如果佢係停幾秒再食就唔理佢
佢回緊氣O者
如果佢啜左好耐..就要留意下佢到底有無用力去啜
如果無力咁啜..佢只係當左你個乳頭係奶咀
咁就要攝尾指整番佢出黎尤佢訓
隔個半至兩個鐘再埋身餵LAW
我覺得今日個姑娘教得我好好
家陣我埋身餵左成三次...
都好成功...個乳頭D水泡雖然仲係會脹起
但已經好過之前了

侯爵府

原帖由 lu_man 於 11-1-28 13:26 發表
我阿仔都係咁一食唔夠10分鐘就訓
上次諗住去健康院既sharing group問下姑娘解決方法...點知個衰仔個日又大冇訓...仲可以食半個鐘...想打佢呀 kee
而家都係平均食10-25分鐘...
夠嗎?? ...

今日我有問類似GE問題
人奶姑娘答我...
唔係時間GE問題
只要佢離口之後
你個胸係鬆哂
即代表佢有啜就無問題
大不了隔個幾鐘再餵LAW
佢話食一個鐘...即係佢啜得唔好
所以出奶有問題先會咁耐
所以唔好用時間黎定佢食得好唔好喎

侯爵府

不如你講下係咩牌子啦
我有三個泵..有兩個都唔WORK GE
同埋有D 奶媽係唔受泵GA
我用手一定擠得多過用手泵GE
原帖由 Coffee33 於 11-1-31 20:07 發表
唔怪得啦,呢排成日all爛屎,我仲怕咩事添。
唔知點解我泵唔到奶出,但bb埋身食完個咀又有奶,我有2個泵奶器,但2個都泵唔到,係個泵有問題定我有問題? ...

複式洋房

我用唔到手擠~雖然都有奶~但超攰~
手泵~5mins....120ml/4安多d~
電泵~唔得~好慢~

所以我用手泵~省時又快~

大宅

原帖由 戲如人生 於 11-1-31 20:46 發表
不如你講下係咩牌子啦
我有三個泵..有兩個都唔WORK GE
同埋有D 奶媽係唔受泵GA
我用手一定擠得多過用手泵GE

我用MAMMY VILLAGE同NUK, 但2隻都泵到痛死仲要冇奶, 半個鐘先泵到10ML咋.
琴日健康院個姑娘幫我用手擠, 嘩, D奶周圍射, 多到自己都唔信原來我係有奶架!
我問姑娘點先泵到, 佢又話你埋身餵左先啦, 但我返工都要泵架, 日日咁用手都會泵到黏線架麻....

侯爵府

原帖由 Coffee33 於 11-2-1 18:39 發表

我用MAMMY VILLAGE同NUK, 但2隻都泵到痛死仲要冇奶, 半個鐘先泵到10ML咋.
琴日健康院個姑娘幫我用手擠, 嘩, D奶周圍射, 多到自己都唔信原來我係有奶架!
我問姑娘點先泵到, 佢又話你埋身餵左先啦, 但我返工都要泵架 ...

我用P牌..TT牌...同AVENT
幫你唔到
不過呢...我唔知係我之前唔識定點啦
覺得P牌好廢LAW...一滴都無
TT牌就....D奶係哂個吸盤....浪費哂
AVENT都OK...
不過唔及我手擠咁多LAW

洋房

我個阿B 10 幾日人仔, 之前真的對Nipple 很反感啊, 成日一見我個Nipple就抗拒, 一食奶粉就冇事, 激死我啊, 但我同老公都冇放棄, 堅持喂人奶, 現在阿B都肯啜10 Mins ah, 其余時間未泵出來啦, 泵0.5 小時60ML, 一日泵4-5次左右law, other time 都係食人奶, 現在我最想阿B 食多點人奶LAW, 但佢呢排食完晚上個 Power milk便扭緊成日要人抱呢!唔知你們有冇咁的情況LEI?

首頁
12345...12

尾頁

跳至