論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請問新來的姐姐因為沒咩錢的話,
如果我想先借糧比佢放假用&剪頭髮,
請問您地有無簽收單據的sample可共參考,
thx

複式洋房

吾好借錢比工人呀!

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實你想借幾多 比佢,無必要吖!佢返咗幾多日就出咗嗰幾多日嘅人工咪得囉.唔夠借幾十蚊下個月出糧即還.
唔好借慣 比佢地.

大宅

我唸住借$1~200.-比佢,
等佢可以去剪頭髮和放假搭車食飯用,
因為剪個頭髮最平都$35.-

等待驗證會員

原帖由 fian0320 於 11-2-19 09:44 發表

我諗你當預支部分人工比佢, 到時出糧扣番

叫佢自己寫一封信, 詳列預支理由, 跟著叫佢打指模及簽名
過程最好錄音或錄影 (你同佢講解清楚手續, 問佢明唔明, 過程係自願下進行), 費事將會解僱後工人會屈番你轉頭

複式洋房

回覆 1# Painful 的文章

Employer’s Name:
Employment Contract No. :
Date:

I have received the salary advance check #xxxx for HK$xxx on today, then I understand will reduce this amount on xxx (example :1 March, 2010)

Received By:

子爵府

哎喲,寫乜鬼扣番人工,咁同借錢有乜分別
仲有,自己捉虫
出糧咪出糧囉
咪寫xx時至xx時嘅人工(已工作嘅日子),均均真真

珍珠宮

原帖由 bbfish1992 於 11-2-20 10:45 發表
哎喲,寫乜鬼扣番人工,咁同借錢有乜分別
仲有,自己捉虫
出糧咪出糧囉
咪寫xx時至xx時嘅人工(已工作嘅日子),均均真真

冇錯!
一係就出糧(做3日出3日, 做4日出4日, 一日都有1舊啦)
一定要借, 就借1舊水, 唔好簽d 乜, 直頭唔好同人工扯上任何關係有, 佢真係唔還, 你都知呢個人唔老實啦, 部署炒咗佢!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

等佢出咗糧,便有錢剪髮,唔洗借喎...

原帖由 fian0320 於 11-2-19 09:44 發表

象牙宮

原帖由 fian0320 於 11-2-18 10:07 發表
想請問新來的姐姐因為沒咩錢的話,
如果我想先借糧比佢放假用&剪頭髮,
請問您地有無簽收單據的sample可共參考,
thx

何必為自己增添多麻煩呢?

首頁

尾頁

跳至