自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

我個fd 39歲,佢個仔19歲
昨日佢個仔話俾佢知佢女朋友有左,要結婚
我個fd忍住度氣唔鬧佢
話冇問題,但佢唔會俾錢結婚
第時生左都唔會俾錢養個小朋友
因為佢要為自己做過既野負責

佢個仔話冇錢,我個fd火都黎埋
話佢明知冇錢,點解唔做好安全措施?
錢就唔會出架喇,借就得
一般30圍$5000@都ok,$15萬分3年還

今早女方媽媽上黎鬧我個fd
佢話"30圍當我係乞衣呀?起碼50圍,5星級酒店,仲要50萬禮金"

我朋友話冇,女方媽媽指住我個fd個頭黎鬧,話佢冇家教,教到個仔攪大佢個女個肚

我個fd勁嬲,話一毫子都唔俾,佢鍾意既自己擺夠5000圍,唔關佢事

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

個女仔個阿媽都好浪黎~ mouth:

點解個女比人搞大個肚一定係個男仔有問題? 係人唔識教仔? 佢個女就無問題? 佢就好識教女?
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

唉....攪d 咁既野真係頭都大埋!

大宅

好媽媽勳章

咁女仔人家夠冇家教啦,一見到條仔就袂都剝唔切

大宅

醒目開學勳章

搞到咁,大家都有責任吧.
最不負責既就係啲後生吧?後生既搞搞震,做父母既埋單. 真係唔知點講.

大宅

一句講晒:惡夢的開始

珍珠宮

現今的父母真慘

下下都無聲出 很受氣

伯爵府

我老公話: 肚都大左, 可以唔結婚架, 你個女都唔馨香啦!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

現在雙方都是有責任去處理,男女都有不對,個女方媽媽都好有問題 ,現在個女都有左點解仲要這麼惡指住對方家長鬧,將來襯家變冤家。 你個fd比人指住頭鬧實嬲,他當時說得好話一毫子都唔俾,佢鍾意既自己擺夠5000圍,唔關佢事。

大宅

醒目開學勳章

原帖由 whitecatcat2002 於 11-2-22 12:20 發表
一句講晒:惡夢的開始

無錯

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

錢我都唔會借,一毛都唔會出
原帖由 muimui媽 於 11-2-22 12:19 發表

侯爵府

原帖由 muimui媽 於 11-2-22 12:19 發表

珍珠宮

回覆 1# B媽-Blue 的文章

女方媽媽現在點? 最終屈服?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

好心啦!!! 個女俾人搞大左個肚, 仲要咁多要求???

佢話"30圍當我係乞衣呀?起碼50圍,5星級酒店,仲要50萬禮金"

不如同女家講, 50圍, 50萬禮金俾唔起, 但係如果你個女唔做好似乞衣咁嫁得咁cheap, 可以拎5萬出黎俾佢落左個肚, 佢去搵一個俾得起50萬禮金既人黎嫁:;pppp:

咁都可以俾女家食住男家, 以後你個fd呢個奶奶地位還會存在既???

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

兩個後生都唔抵爭ga喇,
好攪唔攪 攪大個肚
但個女方家長會唔會太奇怪?
呢d時候仲攪大佢 ???

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

痴線
上床呢家野, 你情我願架姐, 唔好賴男方無家教, 唔通女方好檢點喇WOR?!
唔出事都出左, 一係落, 一係嫁既姐, 大家成年人, 拆掂佢啦!

原帖由 B媽-Blue 於 11-2-22 12:16 PM 發表
我個fd忍住度氣唔鬧佢

話佢明 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 B媽-Blue 於 11-2-22 12:16 發表
我個fd忍住度氣唔鬧佢

話佢明 ...

你FD都仲好,會借錢比佢擺酒,係我一毫子都唔借,你搞D野出黎.令我好高興,覺得個細路係生生性性....比錢有乜所謂,而家搞PAT野出黎...仲要拎錢.....無錢唔生得咩?無錢唔過得世呀..拎綜援囉咁叻...仲嘆呀....

佢個仔,都唔生性架..我同佢CASE差唔多...但我同我女講,你要記住,阿媽咁後生生你,有好多唔好既經歷(唔只我比人指指點點,連個細路都唔係好開心),就算點都好呀,你到第時,都要有計劃咁生細路,唔好要佢地涯苦,佢都算明......

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

咁我又冇問,但睇我個fd既語氣同冇講下文,應該冇再傾落去

原帖由 chuchu9999 於 11-2-22 12:22 發表
女方媽媽現在點? 最終屈服?

侯爵府

衣家D後生仔女,無經濟能力,又吾做安全措施,生出嚟諗住阿媽會攪掂,唉....真係前世欠你嘅咩!

比著我吾會借錢比佢擺酒,無錢學人擺咩酒呀。

男爵府

真係連借都吾好借, 有借無還都吾緊要, 真係惡夢既開始, 無錢買奶粉又來借, 無錢返學又要來借
其實結婚呢家嘢, 都係平有平搞, 貴有貴搞, 無錢既註冊, 屋企人吃餐飯咪得囉~~

首頁
12345...16

尾頁

跳至