自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

我個囡 3 歲,在家樓下玩,有個 7-8 歲o既男仔帶佢去馬路邊,想叫佢上車...好在叫得住!唔係我都唔知點算...比死更難受!

因為最後冇事,同埋我都係事後返到屋企先覺得唔妥,而家咩車牌呀果 d 我都唔記得....又冇損失,但係又想俾 d 警察知...而家去唔去得警署備案?會唔會俾人話我浪費警力?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

無用, 你咩資料都無.

反而係你自己要小心d, 點會比個7,8歲小孩差d叫倒上車, 仲比佢帶倒去馬路邊, 當時你唔喺你小朋友身邊咩 ? 3歲好細, 要自己睇緊d.

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 kc_01k 於 11-2-21 10:04 發表
無用, 你咩資料都無.

反而係你自己要小心d, 點會比個7,8歲小孩差d叫倒上車, 仲比佢帶倒去馬路邊, 當時你唔喺你小朋友身邊咩 ? 3歲好細, 要自己睇緊d. ...

我一向都係人釘人...趁我同朋友傾緊計,好快手就叫佢走...識我o既朋友都知我人釘人釘得好實架!

我一落去就見到個小朋友o係度...佢走黎同亞囡玩,我都一直都釘到實...我只係對眼望一望朋友個 bb,亞囡就跟佢走去馬路邊喇!好快手

我唔會再自己一個帶亞囡去果度玩喇...

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

以後要睇緊D

大宅

原帖由 cmmcbb 於 11-2-21 10:07 發表

我一向都係人釘人...趁我同朋友傾緊計,好快手就叫佢走...識我o既朋友都知我人釘人釘得好實架!

我一落去就見到個小朋友o係度...佢走黎同亞囡玩,我都一直都釘到實...我只係對眼望一望朋友個 bb,亞囡就跟佢走去馬路邊喇! ...

別墅

我上次都係ocean terminal 遇到疑似拐帶事件.. 我都上網備咗案.. 等警方知道係嗰度發生過d 咁嘅事..
而police 都回覆我會跟進.. 雖然我覺得佢哋都唔會做到d 乜.. 但佢哋d伙記行開嗰度都可以留意下..
我覺得你都可以上網備案.. 等差人行bid經過都留意一下吖嘛..

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 cmmcbb 於 11-2-21 09:59 發表
我個囡 3 歲,在家樓下玩,有個 7-8 歲o既男仔帶佢去馬路邊,想叫佢上車...好在叫得住!唔係我都唔知點算...比死更難受!

因為最後冇事,同埋我都係事後返到屋企先覺得唔妥,而家咩車牌呀果 d 我都唔記得....又冇損失,但係又想俾 d ...

下次真係要小心, 就算唔係拐帶, 出o左馬路都好危機! 小朋友好八卦, 睇小眼都唔得!
~~~ LOVE & PEACE ~~~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唯有以後再睇緊D小朋友...
我好同意如果咩資料都冇,真係好難報警的..

伯爵府

牛年勳章

Please let us know where, so we can pay more attention.

大宅

可唔可以講下??thx
原帖由 yanyanjimjim 於 11-2-21 10:49 發表
我上次都係ocean terminal 遇到疑似拐帶事件.. 我都上網備咗案.. 等警方知道係嗰度發生過d 咁嘅事..
而police 都回覆我會跟進.. 雖然我覺得佢哋都唔會做到d 乜.. 但佢哋d伙記行開嗰度都可以留意下..
我覺得你都可 ...

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

侯爵府

2024年龍年勳章

係那區發生 ?

原帖由 cmmcbb 於 11-2-21 09:59 發表

因為最後冇事,同埋我都係事後返到屋企先覺得唔妥,而家咩車牌呀果 d 我都唔記得....又冇損失,但係又想俾 d ...

男爵府

請問在什麼地方? 是什麼車?

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

想問係邊區呀?

大宅

想問係邊區呀?

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好恐怖喎 .

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

未必一定係拐帶既, 有時d小朋友係好鍾意跟住d哥哥姐姐走, 人地跑佢就跑, 人地玩乜佢就跟, 就算唔識既都會. 不過點都好, 小心自己既小朋友就一定係上策.

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

如果你係睇到實,人地都冇咁大膽落手
所以你真係要小心D喇

首頁

尾頁

跳至