親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

第一次帶埋阿囝去旅行, 諗住到埗先到飛牛牧場玩番日加住宿, 第二日先返台北再玩 4日3夜, 旅行社未 cfm, 但上飛牛個網睇, 原來我要嗰隻房得 1 間, 仲要成個 3 月份 full 晒, 咁係咪即係好大機會無得宿一宵??

如果唔去飛牛瞓番晚, 咁都唔會特登走入去玩, 因為來回車程太耐, 如果淨玩台北, 5d4n 係咪長得滯? 阿囝得歲半, 所以唔想帶佢轉太多酒店兼搭長程車但無嘢睇o既景點.

大家比 d 意見! thx!

水晶宮

原帖由 goolima 於 11-2-24 23:41 發表
第一次帶埋阿囝去旅行, 諗住到埗先到飛牛牧場玩番日加住宿, 第二日先返台北再玩 4日3夜, 旅行社未 cfm, 但上飛牛個網睇, 原來我要嗰隻房得 1 間, 仲要成個 3 月份 full 晒, 咁係咪即係好大機會無得宿一宵??

如果唔 ...

歲半仔去飛牛, 你湊佢多過佢自己 enjoy 個牧場的節目.
今次去唔到飛牛, 都唔洗失望.
在台北, 我諗到o岩玩的, 只有係動物園 + 貓空纜車.
圓山遊樂場都可以的.

大宅

動物園 is very good!!

飛牛真的好正~~! 小孩最愛喂羊羊飲Milk......
你打去飛牛問下, 可能有房未放出來.
因有好多房種~~~

原帖由 goolima 於 11-2-24 23:41 發表

如果唔 ...

大宅

THX ALL,
我問過飛牛, 佢話佢哋仲有房呀, 而家等緊旅行社回覆, 睇吓佢哋幫唔幫到我 BOOK 飛牛房.

阿囝雖然得 1.5 yrs old, 但佢已經可以自己食飯, 周圍跑咁, 所以都想帶佢出去玩吓. 反正平時都係自己湊, 去旅行都唔會覺得特別吃力 (希望啦~~)

想請問大家當時係搭咩車去飛牛?? 因為我會搭早機, 曾經見過 post 話最好食定嘢先入飛牛, 因車程耐同埋飛牛附近無咩食, 想請問大家意見呀~

大宅

可在机場食些少野, 再乘車去飛牛, 入到飛牛也有中/西/快餐, 都OK好味!

1.5 yrs old 入飛牛都OK, 可以喂牛牛.羊羊.... 都好開心, 而且一遍草地好舒服. 所以有房的話是一個好地方一定要去下親親大自然.

原帖由 goolima 於 11-2-26 23:20 發表
THX ALL,
我問過飛牛, 佢話佢哋仲有房呀, 而家等緊旅行社回覆, 睇吓佢哋幫唔幫到我 BOOK 飛牛房.

阿囝雖然得 , 但佢已經可以自己食飯, 周圍跑咁, 所以都想帶佢出去玩吓. 反正平時都係自己湊, 去旅行都 ...

大宅

Hi Himmon,

請問機場去飛牛要幾耐?点去?

Many thanks.

原帖由 himmom 於 11-2-27 10:13 發表
可在机場食些少野, 再乘車去飛牛, 入到飛牛也有中/西/快餐, 都OK好味!

1.5 yrs old 入飛牛都OK, 可以喂牛牛.羊羊.... 都好開心, 而且一遍草地好舒服. 所以有房的話是一個好地方一定要去下親親大自然.

...

大宅

飛牛有線上訂房, 我早幾天找電話過去, 他們release 個房的 quota 俾我立刻上網 book就可以.
我問過摩克動力 [email protected], 包車從台北機場去牧場要收$2000台幣, 加child seat再加$200. 但之前見網友都話$1800..

珍珠宮

如果唔 ...

我都plan緊去台北,未定4d3n or 5d4n.
想知你又去飛牛牧場又去台北個itinerary係點.Can you share?

大宅

thx. 我而家 thru 旅行社 book 咗飛牛一晚, 但唔包入場卷, 唔知到時我係咪要買 2 日門卷呢....

呢間摩克動力, 好耐之前 email 過去問價, 都無覆過我... 啱啱再 send, 希望佢覆啦. 啱啱睇天氣報告, 話台北有雨, 同埋有朋友住當地, 話好凍, 諗諗吓好大機會租車, 費時到時落雨仲要周圍轉車...

原帖由 myjacob 於 11-3-2 11:35 發表
飛牛有線上訂房, 我早幾天找電話過去, 他們release 個房的 quota 俾我立刻上網 book就可以.
我問過摩克動力 [email protected], 包車從台北機場去牧場要收$2000台幣, 加child seat再加$200. 但之前見網友都話$ ...

大宅

我去 5d4n, 除咗 d1 住飛牛牧場外, 咩行程都未 plan, 淨係知有一日會去木柵動物園 + 貓空, 諗緊去唔去花博好, 你呢, 有冇咩地方打算去呀? 同行有幾多小朋友呀? 我會同個 1.5yrs old o既小朋友去, 所以行程唔想太趕.

原帖由 ^O^ 於 11-3-2 13:23 發表

我都plan緊去台北,未定4d3n or 5d4n.
想知你又去飛牛牧場又去台北個itinerary係點.Can you share?

大宅

請問經旅行社訂係咪平 d ? 乜原來唔包門卷架 ?

珍珠宮

原帖由 goolima 於 11-3-5 00:03 發表
我去 5d4n, 除咗 d1 住飛牛牧場外, 咩行程都未 plan, 淨係知有一日會去木柵動物園 + 貓空, 諗緊去唔去花博好, 你呢, 有冇咩地方打算去呀? 同行有幾多小朋友呀? 我會同個 1.5yrs old o既小朋友去, 所以行程唔想太趕.
...

Hi Hi goolima

我地都係一日一個行程,暫時打算去Babyboss, 5分埔, 飛牛牧場, 九份同十份,同埋會去Hello Kitty餐廳.因為我聖誕先去,到時花博已closed.同埋去飛牛牧場,所以唔再去動物園,費是duplicate咁.我d小朋友到時分別係6&9歲,佢地都寧願去牧場.
我打算住同Babyboss有聯系的酒店,即神旺或亞都麗緻,不過未book,希望到時有房啦.

大宅

原帖由 goolima 於 11-3-5 00:01 發表
thx. 我而家 thru 旅行社 book 咗飛牛一晚, 但唔包入場卷, 唔知到時我係咪要買 2 日門卷呢....

呢間摩克動力, 好耐之前 email 過去問價, 都無覆過我... 啱啱再 send, 希望佢覆啦. 啱啱睇天氣報告, 話台北有雨, 同 ...

你經邊間旅行社Book架? 我Plan緊4月16~19日去

複式洋房

我都plan緊去台灣呀!

你地d行程好特別呀! 我都想參考一下呢!

我都plan緊去台灣呀! 不過係5月尾才去, 到時應該係旅遊淡季吧! 可以平d掛?!

你地係唔係自己plan行程再去旅行社買自攸行package架? 香港車牌去台灣都可以開車嗎? 如果自己租車, 又想去飛牛牧場, 九份, 新竹, 會唔會好難呢?

男爵府

2018復活節勳章

we will go from 16th to 22nd April, have bought package through EGL...

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

如果我飛台中入, 先去飛牛牧場, 想再去摘士多啤梨或去清境, 唔知點玩先好. 有無人有Itin可以share

首頁

尾頁

跳至