自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

金文泰中學 依家屬band 幾?
校風如何?
難入嗎?
成績如何?

我媽好想我仔入呢間,雖然依家只係小二但應該要開始收集下資料喇!
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我心水都係呢間, 不過大公子咁嘅性格, 睇怕到小六都唔會有咩改變

水晶宮

好媽媽勳章

我媽話呢間有好多接受過特殊教育訓練o既老師。

原帖由 小倩 於 11-3-2 00:29 發表
我心水都係呢間, 不過大公子咁嘅性格, 睇怕到小六都唔會有咩改變

水晶宮

我都好想個囝讀呢間..但我囝呢D成績...睇怕入唔到...呢間學校係我心水中學既第一位黎.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 patpat234 於 11-3-2 00:56 發表
我媽話呢間有好多接受過特殊教育訓練o既老師。

我哋幾個圍埋, 搞到佢變咗金文泰特殊中學O添~

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好多老師都話係band 1尾, band 2頭, 成績一定唔可以差, d校風ok架

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我公司出街亞嬸, 佢仔係金文泰讀

好校風, 係 band 1, 佢仔係末代會考生, 佢既成續係 5A, 2B, 1D (英文); 因為金文泰係中文中學

伯爵府

你地全部係港島人呀? 個個想讀金文泰GE?

我知呢間學校唔差架, 好多唔敢幫仔女搏BAND 1 英中的家長, 首選都會選佢。

伯爵府

唔記得講:

樓主: 你囝囝小二咋喎,咁快諗中學? 太早啦,幾年間可以有好大變化架。 唔好比幾年前資料影響你到時的選擇。 我唔係話金文泰一定會差, 只係作一個比較客觀的意見,可能到時有些更好的選擇也說不定。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

金文泰係 中中黎個喎, 雖然校風, 成績都幾好.

你仔仔成績好既話, 梗係睇下入唔入到英中先諗中中啦!

張祝珊(男女)
皇仁(男)
聖貞德(男)

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

好媽媽勳章

唉......我都唔想咁早諗,係我娘迫我諗!要keep住阿仔d成績喎!暈.....

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 siulili 於 11-3-2 09:16 發表
唔記得講:

樓主: 你囝囝小二咋喎,咁快諗中學? 太早啦,幾年間可以有好大變化架。 唔好比幾年前資料影響你到時的選擇。 我唔係話金文泰一定會差, 只係作一個比較客觀的意見,可能到時有些更好的選擇也說不定。 ...

原來小二咋? 唔好諗住, 如果轉校長, 間學校可以差好遠. 唔好比咁大壓力自己同仔仔啦

水晶宮

好媽媽勳章

呢一刻英中唔敢諗,因為阿仔d英文仲係麻麻,過多兩年就唔知點......唉,香港讀書好辛苦.., 入間唔好既又怕會越來越差,入間好啲嘅又怕壓力太大....

子爵府

畀面勳章

聖貞德(男)-- 呢間千祈唔好揀

原帖由 pomanlife 於 11-3-2 09:25 發表
金文泰係 中中黎個喎, 雖然校風, 成績都幾好.

你仔仔成績好既話, 梗係睇下入唔入到英中先諗中中啦!

張祝珊(男女)
皇仁(男)
聖貞德(男)
靖直樂天名聲留, 朗月高照映楊柳

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

原帖由 maisyraymond 於 11-3-2 09:34 發表
聖貞德(男)-- 呢間千祈唔好揀

whywhy?

伯爵府

車, 咁佢講還佢講, 你又唔使真係用行動去應酬佢架嘛。 老實講, KEEP成績呢家嘢, 無論心水係咪金文泰, 作為一個盡責的母親都會盡力架啦, 但有時D嘢唔到我地話事。 到時可能唔使我地理佢地都好叻,相反,可能我地日日催谷,佢都讀唔上,咁點尼? 去到小四才作資料搜集啦!

原帖由 patpat234 於 11-3-2 09:27 發表
唉......我都唔想咁早諗,係我娘迫我諗!要keep住阿仔d成績喎!暈.....

水晶宮

張祝珊都係唔錯既選擇黎!

我朋友個囝係ADHD囝,行為上有好大好多問題,但佢學校老師真係好包容到佢同埋都好主動揾方法幫佢囉...至少每次佢覆診,學校都會派一位老師跟埋去聽/同醫生傾,我覺得淨係呢樣已經好有心.

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

金文泰入U 率都好高

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

WA!

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 11-3-2 11:54 發表
張祝珊都係唔錯既選擇黎!

我朋友個囝係ADHD囝,行為上有好大好多問題,但佢學校老師真係好包容到佢同埋都好主動揾方法幫佢囉...至少每次佢覆診,學校都會派一位老師跟埋去聽/同醫生傾,我覺得淨係呢樣已經好有心.:excit ...

首頁

尾頁

跳至