興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

時間過得真係快,尚有個多月2010年就會過去,回想呢一年感覺百般滋味..................

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 包包魔怪媽咪 於 10-11-11 04:55 發表
時間過得真係快,尚有個多月2010年就會過去,回想呢一年感覺百般滋味..................
路遙知馬力,日久見人心!

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

早晨~~
me too~~
原帖由 包包魔怪媽咪 於 10-11-11 04:55 發表

&width=200&height=280&q ...
錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

早早~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 小草 於 10-11-11 09:25 發表
早早~

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

迎新會都只係玩一次啫,唔一定玩到咁變態,而且咁多人都未必會捉你黎玩,都唔擔心得咁多,唯有教佢唔好多事,避得就避~

出面有人講佢識人喺港大做,有好多學生晚晚開P咁嘈宣巴閉,有幾個內地學生向學校投訴,唔知咩原因都搞唔掂,佢班人照玩,仲遂間room拍門叫人一齊玩,d內地學生唔參與就比人杯葛,卒之有人幫呢幾個內地學生喺出面租地方住算喇~ 最高學府都係咁,唯有自求多福...
原帖由 hehalady 於 10-11-10 22:52 發表
但迎新會果陣,就會局住比人玩 gar wor

珍珠宮

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

記唔記得果個十幾歲入浸會大學o既沈詩鈞,佢話 d 大學生淨係識拍拖同打牌!
可能係 hk 做中學生太辛苦太多管束,一入大學就...
原帖由 小草 於 10-11-11 09:39 發表
迎新會都只係玩一次啫,唔一定玩到咁變態,而且咁多人都未必會捉你黎玩,都唔擔心得咁多,唯有教佢唔好多事,避得就避~

出面有人講佢識人喺港大做,有好多學生晚晚開P咁嘈宣巴閉,有幾個內地學生向學校投訴,唔知咩原因都搞唔掂,佢班 ...
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

版主

所以都係果句,本身價值觀好重要,做好自己就算,希望唔好比人影響~ (都希望佢唔係影響人果個 )
原帖由 webjen 於 10-11-11 10:08 發表
記唔記得果個十幾歲入浸會大學o既沈詩鈞,佢話 d 大學生淨係識拍拖同打牌!
可能係 hk 做中學生太辛苦太多管束,一入大學就...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

咪就係上次約妳等果個巴士站後面果條街囉
原帖由 小草 於 10-11-10 09:29 發表
試啦試啦,你去仲近過我~
我check左地圖,好易搵~:)

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

果次睇到串薯片直頭笑到碌地

p.s. 順帶一題,果集嘉賓林保怡好唔投入,又好似有潔癖咁,我覺得蘇玉華好似好冇癮
原帖由 小草 於 10-11-10 09:33 發表
阿 so good d 效應好誇張架~

蘇玉華上次去長洲,我見佢食果條薯片都好想去食,我喺台灣食過,唔知香港都有~:mrgreen:

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 hehalady 於 10-11-11 07:34 發表
-pDym5d_a7M

版主

係呀係呀,所以我可以懶醒咁同劉生講「我帶你去!」:lol
仲可以順便買埋老婆餅添!:lol :lol
原帖由 包包魔怪媽咪 於 10-11-12 01:43 發表
咪就係上次約妳等果個巴士站後面果條街囉

版主

早早~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Good morning~~
原帖由 小草 於 10-11-12 09:23 發表
早早~

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

good morning~~
原帖由 小草 於 10-11-12 09:23 發表
早早~
錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

珍珠宮

原帖由 JENNYSKY 於 10-11-12 09:37 發表
good morning~~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

嘻嘻.................懶醒
原帖由 小草 於 10-11-12 09:21 發表
係呀係呀,所以我可以懶醒咁同劉生講「我帶你去!」:lol
仲可以順便買埋老婆餅添!:lol :lol

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

唔該晒呀..............丙丙))))))))

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

曲奇餅)))))

祝細8生日快樂!
學業進步!
身體健康!
聰明伶俐!

Happy Birthday!!!

首頁

尾頁

跳至