時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

唔派錢...有人抗議
派錢.....又有人抗議........

順哥時失嫂意.............

政府真的唔知要點做先得啦!!!!

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

係呀,香港就黎淪陷架喇~

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

既來之 則安之

大宅

D 政棍唔好再攪事啦.

e 個唔比又去嘈, 去遊行, 嗰個又話司法覆核,
頂.... 唔順.

不如還原基本步啦, 入 6K 去 MPF 戶口 + 公務員, a/c holder 可自行決定提唔提 e 6k, 咁個個都唔水嘈, 冇得提司法覆核啦.

香港攪成咁, 正苦 + 政棍分化港人制造爭咬囉.

呻完, 早 D 瞓, 去發吓夢先

別墅

原帖由 wonwhy 於 11-3-3 23:00 發表
唔派錢...有人抗議

Agree!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

根本一開始決定咗入MPF就算啦,改咩吖!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

係呀!最恐怖係俾人嘈兩嘈就朝令夕改!我覺得要管治一個城市就要企硬,要改都耍等下一次施政報告,而家俾我感覺好兒戲,仲有唔使派$6000咁多囉!其實最好係退稅,為香港付出最多個班係應該最先得益,其次係幫助老人家,佢哋後生時都為香港付出好多,好應該安享晚年,再嚟就係醫療同教育改革,$6000幫得一時,幫唔到一世囉!出年唔派又俾人鬧,何苦呢!
我要記得幸福......

男爵府

回覆 1# wonwhy 的文章

成個hk 好亂呀............

唔派錢...有人抗議 ----係有3粒星已是香港人
派錢.....又有人抗議........非香港人=大陸港人

侯爵府

畀面勳章

原帖由 浩霆豬豬 於 11-3-3 23:27 發表
係呀!最恐怖係俾人嘈兩嘈就朝令夕改!我覺得要管治一個城市就要企硬,要改都耍等下一次施政報告,而家俾我感覺好兒戲,仲有唔使派$6000咁多囉!其實最好係退稅,為香港付出最多個班係應該最先得益,其次係幫助老人家,佢哋後 ...

完全同意!!! 咁嘅政府真係

伯爵府

我想移民

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

入mpf禾c6無出過半句聲......政府一話改,巨就妖到彭彭聲,須然有$落袋又有退稅,但巨話...搞咩呀lee個政府...唔驚比人笑...衰左都要企硬啦..甘仲有咩威信呀???!!!! ,但..........................................................................
.
.
.
.
.
.
.
.
.

一見電視個婆婆笑得甘開心,c6就話..唉...係堝,仲有巨地,派都好既

禁止訪問

琥珀宮

表面決定得好倉卒,同建制派開完會就宣佈派錢,相信有某股強大勢力介入,叫鬍鬚曾無論如何派錢退稅頂住先。

原帖由 nsx2000 於 11-3-4 00:04 發表
大家有無想過今次派錢的原因呢?

珍珠宮

大廚勳章

原帖由 wonwhy 於 2011-3-3 23:00 發表
唔派錢...有人抗議

其實係香港有一d深層次的問題,存在咗好多年,而政府一路都無好認真去解決,個雪球愈滾愈大,而家先發現大件事...
飯太講得好啱架,政府都唔明市民心聲.

大宅

希望亂世出英雄..........

珍珠宮

大廚勳章

原帖由 小蜜蜂BB 於 2011-3-4 00:35 發表

垃圾會big 4一直都自認為自己係打救香港的英雄.

男爵府

最初錯在乜呢, 就係越來越多福利. 一時又綜援, 一時又醫療卷N咁多野. 攪到D人貪得無厭.

好似D小朋友咁, 佢嘈2嘈又食糖你頂唔順比佢. 下次你唔比佢就 LEU 地, 你又頂唔順再比. 一而再咁佢都得呈, 下次重唔變本加厲咩. 而家D人就好似人地口中的港童一樣, 有乜野父母就有乜野細路. 有乜野政府就有乜野人民. 鐵律!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

車公爺爺支籤都幾靈....

上年就........家有內鬼.....

今年就.........

威人威威不是威,只當著力有箴規;
白登曾起高皇閣,終被張良守舊圍。

男爵府

原帖由 小蜜蜂BB 於 11-3-4 00:35 發表

無可能出現. 而家乜派都好都係互不信服. 一有機會攞抽水, 一有機會就互插. 英雄要一企出黎就係人都信服, 真係閒話一句無人再有第二句. 認為香港有嗎? 還有英雄係要經過歷練人地先覺得服佢. 香港可能嗎?

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

借問聲 .點解 ??

原帖由 caryfox 於 11-3-4 00:47 發表
車公爺爺支籤都幾靈....

上年就........家有內鬼.....

今年就.........

威人威威不是威,只當著力有箴規;
白登曾起高皇閣,終被張良守舊圍。 ...

首頁

尾頁

跳至