婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

環保接龍勳章

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我媽一樣

伯爵府

大把啦,唔係d 99要做埋個仔屋企嘅女主人,呢度又點會有多怨氣呀!

複式洋房

唔只奶奶!仲有麻煩姑奶!!!!!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

男家同女家都有呀

大宅

99 D見解好鬼獨到, 唔係嫌三嫌四, 就係指指點點, 自己拎黎做又做到成pat 野咁...完全信唔過

珍珠宮

唔止99,62,姑9(仲係最強果個),同佢地D親戚

大宅

係啦..成日以為自已個套惦...今日仲話要我第時生左後一出院就帶阿B去健康院學下點同BB沖涼?????? 喂...唔係話坐月唔好出街既咩....

佢話係唔好沖涼同吹風啫, 真係O 晒嘴

佢話佢生我老公時都無人幫 (因我話要請陪月),佢生都係30幾年前...其實好多野佢都唔記得..佢都話個時有佢奶奶& 佢老公幫手...

今時今日, 佢做人奶奶, 就算我俾錢佢煮野俾我食同照顧B佢都唔會啦 (講就天下無敵, 佢仲叫我媽上來幫手, 我話我媽唔得閒, 費事俾佢老點)

所以, 同奶奶討論呢D 野, 真係溝通唔到...我情願俾錢人都唔會搵佢LO.

原帖由 sukiau 於 11-2-27 00:48 發表
99 D見解好鬼獨到, 唔係嫌三嫌四, 就係指指點點, 自己拎黎做又做到成pat 野咁...完全信唔過

大宅

有!!!!仲好過份,連我去尖沙咀搭咩車都要理......不過經過多年來我老公嘅調教,佢已經好好多啦......

子爵府

99同姑9都一樣,我覺得佢地應該姓講.賴.屈.

禁止訪問

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

所以最好就二公婆住就goodgood喇

大宅

畀面勳章

控制就一定架la, 意見實有啦! 長輩麻, 俾個下馬威大家, 如果唔係, 自己個新抱點會聽自己講呀!!

6299最叻係認叻, 認咩都識, 唔識都要挑剔你, 因為佢地事事做識囉!!

點只意見操控, 有時仲當新抱係老馮同啊四, 老馮幫佢, 老馮做家務........老馮聽佢果套, 佢果套一定啱!!!!
ಇღ We LOVE U, My Rabbit Baby ღಇ

大宅

我99要操控我幾時生仔, 我彩佢都傻,佢又唔係幫我湊, 又成日對我指指點點, 又咩都唔做,我唔係話要佢幫我做咩, 而係當我得1個人湊bb唔指意佢時(連夜晚都係得我1個,我c6成日唔係hk), 佢成日係度比意見, 又咩都唔識, 例如bb 發燒, 佢只會不斷責怪你, 問你點解架, 你係咪凍親佢呀,勁質問你, 而唔係教你bb 發燒要點處理, 因為佢根本唔識.....

講返要我再生問題, 佢要我地下年3月生得出,我都未打算咁快, 到時冇又話我地唔聽佢講, 問題係,我地根本未ready, 我地plan首先起碼要換層大d樓, 再請多個工人湊, 因為我而家已經有1個bb, 99 係一定唔會幫我,我亦唔洗佢幫, 依d問題都未解決,咩都唔幫手,一味叫我生, 連煲薑醋都係我呀媽煲,佢痴我個d派比人, 講起就慶.......

坐月個時,走上來打開個雪櫃用d好差既態度問我點解得咁少人奶, 真係好嬲

幫唔到手都比咁多意見, 佢d意見又迫你一定要聽, 唔聽話我唔專重佢.........

大宅

完全同意! 我好憎我99同姑仔, 佢地都好賤, 我姑仔只係幫佢阿媽, 當你唔係人, 重要係憎人富貴, 嫌人貧果隻, 我係醫院果時, 我唔想餵人奶, 因根本就冇奶, 唔餵人奶, 有問題咩? 會死人架??? 冇奶唔得呀? bb會有事咩? 反而我見有d 媽媽, 而為自己夠奶, 點知個b越黎越輕, 先知根本佢就唔夠奶, 個b根本食唔到, 根住要揸奶同補奶粉, 咁都冇法, 就算要餵, 都係餵幾個月, 要返工既話, 點餵? 我姑仔話自己冇, 根住都冇餵, 佢咪一樣, 有口話人, 根本佢唔係冇, 係驚個胸墜, 佢生完冇耐, 即走去割雙眼皮, 扮靚, 我覺得佢都係講大話, 話自己冇奶咯, 講真, 我都四十歲人, 高齡, 佢地有冇體諒過我? 我原來想叫佢勸吓佢阿媽, 點知佢調轉黎話我, 話唔關年紀事, 佢都百痴, 我冇說話講啦, 佢呢d人, 我都想睇佢第日點死!!!
我最唔開心係, 我老公果邊d人, 好鬼長命, 我怕我死, 佢地都未死, 個天希望有眼!

原帖由 yanyan0906 於 11-2-27 23:52 發表
99同姑9都一樣,我覺得佢地應該姓講.賴.屈.

大宅

完全會囉

我咩車番工也可以嘈 (巴士我知便,但要我早1個半搭a)

不拿她d飯番工又嘈(日日菜芯白飯(可能加义燒or餐肉,比你你會不會食)

跟住又吹到自己當年幾勁~
又咩識陪月,一個看4個也可以,仲要湊住落田做嘢a

今日,比她玩左a~
之前死也話湊到b,我同c6先算買近男家
今日呢,問她你2個孫(大伯+我果件)
我生完5月便要番工架la,到時你點ok?要不要買定d咩比你用咁.她依家同我說看不到,你話條友是不是玩嘢,
仲好天真咁話叫大嫂個阿媽拿証來香港湊住個大的3個月先......到暑假不用番學,個大的又可以番埋大陸.....
一.一我依家諗住個b有6-7個月便要幫她找定託嬰先可以

原帖由 cherryblossoms 於 11-2-26 15:10 發表

大宅

有。 連我著乜野顏色睡衣都要理。

珊瑚宮

環保接龍勳章

原帖由 Sayuri_Li 於 5-3-2011 03:26 PM 發表

大宅

99 只是針對我。佢對大新抱好好架 ,大新抱化晒妝去醫院的礆房見62 最後一面,99 都無詐型。但99 郤執著我件睡衣乜野顏色、c6 著乜野色底褲。

大宅

唔係化~~~~

原帖由 Sayuri_Li 於 11-3-5 15:26 發表

首頁

尾頁

跳至