自由報料

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

恒生enjoy咭既CASH DOLLARS & ENJOY DOLLARS啲分系點得黎架?
有無媽咪可以幫手解答下,謝謝
拉拉手,好朋友,家姐豬豬,細佬牛牛^_^

禁止訪問

男爵府

應該係, 惠康, 萬寧簽賬就計ENJOY DOLLARS, 其他地方簽賬就係CASH DOLLARS!!!!!

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 爸B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

在特約商戶簽賬的都會有enjoy dollars, 其他商戶簽賬就是cash dollars, 如惠康, 萬寧,元氣這些就是特約商戶, 可以去hang seng的網站, 那裡會有全部的名單
而enjoy dollar只能在特約商戶中當錢使, 而不能拿來換禮物, 只有cash dollar可以用來換禮物
如在特約商戶中當錢使,會先扣enjoy dollar再扣cash dollar

伯爵府

原帖由 poepoe 於 11-2-26 14:07 發表
在特約商戶簽賬的都會有enjoy dollars, 其他商戶簽賬就是cash dollars, 如惠康, 萬寧,元氣這些就是特約商戶, 可以去hang seng的網站, 那裡會有全部的名單
而enjoy dollar只能在特約商戶中當錢使, 而不能拿來換禮物, ...
多謝解答,依家明喇,不過我仲有個問題想問,系咪響特約商戶簽賬一次有一分enjoy dollars?而其他商戶要簽滿某啲金額先有一分cash dollars?thx

大宅

在指定商店,累積夠$200有$2 enjoy dollars

任何商店,累積夠$200有$1 cash dollar

如累積到$199.99,乜都無,一定要過先有

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以毎月結單日期計算,唔係毎張簽賬都要$200以上的...
原帖由 cklee19810419 於 11-2-26 18:46 發表
在指定商店,累積夠$200有$2 enjoy dollars

任何商店,累積夠$200有$1 cash dollar

如累積到$199.99,乜都無,一定要過先有

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

去番恒生網站睇,資料齊晒的

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

而家元朗廣場都做緊prmo
我尋日都申請左,仲有把縮骨遮送
如果有埋最近一個月糧單仲有個細細個既斜揹袋送
prmo做埋聽日(27/2)
(ps :永久免年費)

水晶宮

環保接龍勳章

I also can't tell the difference. But my enjoy dollars and cash dollars will expire in Mar 2011. So better check yours and use them before the expiry date.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我通常儲到ENJOY $, 因為我只去惠康/萬寧/7-11/東海堂. 平時好少用呢張卡.

儲埋D$我會去東海堂買CAKE, 試過2次D$夠免費換CAKE.

大宅

我咪講左係 "累積" 夠$200 就有lor
而且我係話如果只 "累積" 到$199.99都係無

仲有,恆生的獎賞係跨月結單的,唔係只計一個月結單日
即係今個月簽$100,下個月簽$100,都係有cash dollar 或enjoy dollar

原帖由 wcpcelia 於 11-2-26 22:07 發表
以毎月結單日期計算,唔係毎張簽賬都要$200以上的...

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原來我儲左
$90 enjoy dollar
over $500 cash dollar

請問cash dollar係咪可以當錢用??

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

可以抵過當錢使.
http://www.hangseng.com/cdr/html/chi/index.asp
原帖由 cathy913 於 11-3-4 14:45 發表
原來我儲左

伯爵府

原帖由 cathy913 於 11-3-4 14:45 發表
原來我儲左

好發啊

子爵府

cash dollar 我一般會上網換"每月精選", 當然換自己想換的禮卷之類, 但又唔好等到過期喎...

換完哂cash dollar, 我先會用enjoy dollar.. 因為如果先用enjoy dollar, 佢見有 cash dollar, 又會一次過幫你用埋, 咁就無得換 "每月精選" 架啦...

原來我儲左

男爵府

有無人換左今個月精選Crabtree & Evelyn HKD100現金券,抵唔抵?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

去惠康, 可以用enjoy dollar and cash dollar (both) 當錢駛.

子爵府

我就等緊5月份的元氣COUPON...

原帖由 minamina 於 11-3-5 20:09 發表
有無人換左今個月精選Crabtree & Evelyn HKD100現金券,抵唔抵?

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我等緊4月的海天堂券, 半價好SO.

首頁

尾頁

跳至