自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

大家認為隔幾耐先生第2個好呢? 1個工人可以湊兩個嗎? 有需要請2個工人嗎?

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

最好3年,我2個隔14個月,又冇工人辛苦到我
等大既有3歲自理OK先生就最好,但唔好多過5年,有代溝
一個工人OK架喇

原帖由 摩登姑娘 於 11-3-9 14:00 發表
大家認為隔幾耐先生第2個好呢? 1個工人可以湊兩個嗎? 有需要請2個工人嗎?

公爵府

隔14個月咁勁?
原帖由 B媽-Blue 於 11-3-9 14:02 發表
最好3年,我2個隔14個月,又冇工人辛苦到我
等大既有3歲自理OK先生就最好,但唔好多過5年,有代溝
一個工人OK架喇

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

總之個大既可以返 N1, 咁你生就 OK

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我都想等阿仔3yrs左右生多個呀,不過我冇工人,我又要返工,依家阿仔係公公婆婆湊,佢地仲要湊埋我家姐果個,2個b 差個幾月jer....仲要過埋夜果隻,所以勁辛苦~
阿媽話下胎唔同我地湊, 叫99湊wor...不過我99唔識湊bb,連老公都唔係佢湊大...所以好唔放心呀, 同埋唔鐘意佢地日抱夜抱.... 都唔知第時會點,唉~

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我大仔同細仔差兩年幾,我覺得相差兩三年係最好既,太近既會好辛苦,太遠呢,又要過好多年先會一齊玩,同埋要到好大先有共同話題。
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

公爵府

我個仔今年返N班LU

公爵府

我都想有老人家幫手湊, 但佢地D節目仲多過我
原帖由 幸福謝師奶 於 11-3-9 14:26 發表
我都想等阿仔3yrs左右生多個呀,不過我冇工人,我又要返工,依家阿仔係公公婆婆湊,佢地仲要湊埋我家姐果個,2個b 差個幾月jer....仲要過埋夜果隻,所以勁辛苦~
阿媽話下胎唔同我地湊, 叫99湊wor...不過我99唔識湊bb,連老 ...

公爵府

想多口問吓, 多1個係咪用多好多$??
原帖由 eeb 於 11-3-9 14:29 發表
我大仔同細仔差兩年幾,我覺得相差兩三年係最好既,太近既會好辛苦,太遠呢,又要過好多年先會一齊玩,同埋要到好大先有共同話題。

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

唔好計乜,一病2個都病,睇醫生睇到我暈,最高紀錄,2個一個月共睇8次醫生

原帖由 摩登姑娘 於 11-3-9 14:37 發表

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

而家好多人都係咁,14個月已經唔係好近,1年2個都見過唔少

原帖由 摩登姑娘 於 11-3-9 14:20 發表
隔14個月咁勁?

公爵府

咁想問吓個家庭多左個有咩唔同? 你有冇偏心先?
原帖由 B媽-Blue 於 11-3-9 14:39 發表
唔好計乜,一病2個都病,睇醫生睇到我暈,最高紀錄,2個一個月共睇8次醫生

公爵府

1年2個? 我自問1定頂唔順...精神分烈都似mouth:
原帖由 B媽-Blue 於 11-3-9 14:40 發表
而家好多人都係咁,14個月已經唔係好近,1年2個都見過唔少

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

偏心一定有架,家庭呀??唔....2個一嘈起上黎,大人會鬧,嘈上加嘈

原帖由 摩登姑娘 於 11-3-9 14:44 發表
咁想問吓個家庭多左個有咩唔同? 你有冇偏心先?

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

自己照顧都可以,工人就唔好喇
我細女出世,大仔開始百厭周圍走,坐月冇睡過午睡

原帖由 摩登姑娘 於 11-3-9 14:46 發表
1年2個? 我自問1定頂唔順...精神分烈都似mouth:mouth:" />

公爵府

哈哈, 我仲有兩隻狗, 咁咪嘈上+嘈
原帖由 B媽-Blue 於 11-3-9 14:49 發表
偏心一定有架,家庭呀??唔....2個一嘈起上黎,大人會鬧,嘈上加嘈

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

未係,細仔用多咗既錢只係尿片同褓姆既人工加咗幾百,坐月時用咗大概一萬,平時一個月實際上用多一千蚊左右(未計保險),但到細仔返n1同上興趣班先見真章。

(睇醫生我公司有得claim,大仔細仔都係食人奶大,餵人奶有關既架生係以前買落,衣服玩具主要執大仔既)

不過時間精神就真係要多一倍﹗

原帖由 摩登姑娘 於 11-3-9 14:37 發表
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得最好係隔2-3年,我個女依家3歲,細b就黎出世,阿女成日同我講我就黎做家姐,我會幫手照顧妹妹,餵佢飲湯同食飯,雖然唔知真定假,不過至少感覺佢會期待妹妹嘅出世。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至