心聲留言

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

喂!爆晒2000個啦!開新舖再續前言啦!

琥珀宮

早排我又係成日咳,我都驚嘈醒我HONEY呀!

原帖由 mclam 於 11-3-14 23:36 發表

基本上我家陣一晚會起好多次身, 因為成日都會咳醒, 有時又鼻塞到抖唔到氣, 有時又會沖奶飲!!

唉, 有時咳得緊要, 我會用張被"嬲"住黎咳, 唔想嘈醒佢地!! ...

琥珀宮

不過聽人講拜觀音最好戒牛肉喎!咁你有無呀?

原帖由 mclam 於 11-3-14 23:39 發表

有次搵人睇風水, 個C 傅話我同大魚腸都最好同人上契, 我話我地幾十歲, 搵邊個上契? C 傳話可以契神, 所以我同大魚腸都契左觀音!! 我唔知算唔算有緣, 不過我相信好多野都係冥冥中有主宰!! ...

琥珀宮

你好耐無見我啦!呢兩年起碼肥左30磅!

原帖由 mclam 於 11-3-14 23:40 發表

你都唔算肥啦!!

琥珀宮

呢D人少D來往啦!

原帖由 mclam 於 11-3-14 23:44 發表

妖, 最Q憎佢就係成日借頭借路問霸王女考試考成點, 我同霸王女講, 話同佢講考得好好, (因為我知佢諗住我病緊, 唔可以同霸王女溫書, 霸王女一定考得唔好!!), 一話考得好, 實激到佢彈彈下!!

我家陣見佢打電黎, 我唔 ...

琥珀宮

我女就係LIKE個牛油果!!哈哈!

原帖由 stkyo 於 11-3-15 01:30 發表
我個女唔係好鍾意食呢個卷,因為有牛油果,佢比較鍾意食,雞蛋同埋蟹柳,至CHEAP個D

琥珀宮

好人到咁就蝕底架啦!

原帖由 stkyo 於 11-3-15 01:40 發表
所以我以前都幾痛恨我阿媽呢D咁既性格。經濟上又唔係要靠男人,點解仲要咁。。。

琥珀宮

真係尷尬到暈呀!

原帖由 stkyo 於 11-3-15 01:44 發表
個陣都係女醫生幫我接生,但係係男醫生幫我吉穿D羊水。

講起尷尬,大肚個陣有次我去威院做檢查,一入到去個房,係個女醫生,旁邊企左兩個好後生既男仔,係實習醫生,跟住女醫生叫我訓低(雙腿張開)檢查。。。我訓係度"黑"埋雙眼,感覺好 ...

琥珀宮

你估佢有無咁易搵到工呀啦?

原帖由 stkyo 於 11-3-15 01:51 發表
阿女唔知架,我係想離婚,不過我諗黑面神唔肯,上次同佢動議過,佢唔會同我爭個女架,佢知道佢自己咩料。

我最想就係,賣左間鋪,跟住叫黑面神出去搵工,呢度好多廚房工作都係包食住,咁到時同阿女講爸爸要工作就得。等佢大D,佢自然會F ...

琥珀宮

我起碼有20年無食過!
原帖由 stkyo 於 11-3-15 01:54 發表
我都好耐無吔過蔗,咬到我牙痛

琥珀宮

個樣都OK喎!

原帖由 stkyo 於 11-3-15 04:54 發表
今日阿女係學校整印度咖喱,雖然淡左D,不過味道好香,我都撈左一大碗飯黎食。

琥珀宮

雖然咁話者!但到時知道個老公不忠,但生埋仔,真係會好hurt架!

原帖由 mclam 於 11-3-15 09:08 發表

如果佢娶第2個, 可能已經生左一打!! (唔知點解, 就算大魚腸出面有女人, 同佢生仔, 我都唔會嬲喎, 可能我唔想阻住人地"有後"掛? 有時心諗, 如果有人肯接收佢就好, 我就可以甩難!!) ...

琥珀宮

以我性格就難D同人保人傾計啦!
原帖由 mclam 於 11-3-15 09:16 發表

又唔係喎, 個度好多人一齊等架, 好自然就會傾計架啦, 唔悶架!!

琥珀宮

我從來都唔同亞女同學既家長來往,所以無從比較!

原帖由 stkyo 於 11-3-15 09:22 發表
我覺得而家好多香港人都好變態下,下下谷到D小朋友咁盡。。。又鍾意比較。

其實呢個係我離開香港既主要原因,因為我唔想我個女讀書讀得咁辛苦。我又驚我好自然咁將佢同人比較。

...

琥珀宮

可能分開太耐已經唔慣一齊住!

原帖由 stkyo 於 11-3-15 09:35 發表
呢個問題係結婚無耐已經出現,早係個時候我都話不如趁大家後生分開,後來唔知做乜,我好似進入左化境咁,煮飯煮自己個份,訓覺一人一張被,我有我朋友,佢有佢生活咁。。。跟住無幾耐佢就過黎英國做野,哇~我真係覺得自由到不得了,真係 ...

琥珀宮

難得佢兩個感情咁好!
原帖由 mclam 於 11-3-15 09:56 發表

乜都唔中2, 剩係中2痴住大魚腸囉!!

琥珀宮

可能佢地以為你黐左線﹗所以快快走開!

原帖由 mclam 於 11-3-15 10:13 發表

其實我懷疑有冇神既存在呢? 如果真係有, 點解有咁多天災, 意外?

有次我係公園等霸王女放學, 有兩個女人行埋黎, 原來佢地係X門教, 佢兩個不停同我講佢地既神好偉大, 點樣幫人, 我問佢地:世界咁多天災, 你地既神點 ...

琥珀宮

原來有呢d禁忌架!! [quote]原帖由 oldcake 於 11-3-15 12:06 發表
講開搭飛機, 去旅行時個領隊話,搭飛機千祈唔好問爆唔爆, 要問full唔full, 點知話口未完, 就有團友問, 今次架機爆唔爆呀

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我諗主要係我性格問題。

原帖由 小路 於 11-3-15 21:23 發表
可能分開太耐已經唔慣一齊住!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

佢仲後生,又有居留,問題應該唔大。

原帖由 小路 於 11-3-15 20:52 發表
你估佢有無咁易搵到工呀啦?

首頁

尾頁

跳至