跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

政府唸乜?

等待驗證會員

唔清楚成件事

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

就算政府發出左黑色旅遊警告, 都有人會去架

airline唔肯退票, 係d照去既原因之一

大宅

我今日睇份報紙(刀c日報),,仲有旅行社推銷緊鹿兒島既團~~真系搵命博

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

自己有權選擇唔去架,不過D人唔肯蝕機票團費之麻,唔通自己條命唔緊要過果幾千蚊?

別墅

我睇到有準備照去既香港人被問及返唔到黎點算, 佢居然話叫香港(政府)派飛機接佢返黎!
接d日本人黎都唔去接呢d禽獸呀!!!

侯爵府

我都有親戚今日去日本自由行,我無眼睇!

侯爵府

好媽媽勳章

其實咁大個人識得分析la,唔洗下下都出政府掛。

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我好朋友星期6都出發去東京, 頭先打俾佢以為佢cancel啦, 點知佢話見步行步... 我聽到真係替佢擔心, 如果我係佢, 我一定會cancel... 我上次去日本, 都遇到6級地震, 雖然我無咩事, 但嚇都嚇死.....

大宅

醒目開學勳章

我都有睇到,我第一個反應係,佢要死就快啲,明知有問題,仍堅持去,出事就大條道理覺得政府一定要幫佢。

原來好多人覺得自己條命 (可能連同屋企人),係幾千蚊都唔值嘅!

原帖由 SiuSiuPang 於 11-3-14 13:43 發表
我睇到有準備照去既香港人被問及返唔到黎點算, 佢居然話叫香港(政府)派飛機接佢返黎!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 SiuSiuPang 於 11-3-14 13:43 發表

我都有睇,佢都傻傻地,你死你事,又關政府咩事?

另外新聞有pair人又係到講政府唔包機??點解要包機呀?而家又唔係無機返來,佢嫌機票貴,而家d hk人成日都要求多多!又話打唔到政府條hotline,大佬你想人點呀,多人打就梗係要等架la。
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

點解樓主會覺得關政府事呢??
早幾日睇生果日報,又係大大隻字話
政府唔發黑色警示.....叫人送死(實際字句我唔記得,但果意思類似咁樣啦)

就算發咗黑色都會有人去架.....
d人去唔去係佢地的選擇
人應該要有分辨能力,
要識得衡量咩係重要而作出決定

你的想法令我想起高太事件,令佢個仔受傷的原因係因為警方無警告過佢地而強硬清場

講番你個話題,
我諗政府同諗住出發去日本的人都一樣有責任

不喜勿插

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

即是撩鬼攞命

自己去找死不打緊,但係有乜衫長褲短就咪揾正苦幫手。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

珍珠宮

畀面勳章

虛心請教:
係咪發左黑色旅遊警告, d旅行社/airline一定要退錢架 ?

伯爵府

畀面勳章

回覆 12# 09729loklok 的文章

真係,我估黑色都有人去.......

侯爵府

如果發左黑色警示, 旅行社/航空公司會退票就話啫~

o個對自駕遊夫婦仲過引, 話人地講唔到路面情況佢地聽...人地日本都唔知喇, 點講呀?

禁止訪問

大宅

D人真係傻傻地架...條命自己架, 關政府鬼事咩! 你自己選擇唔去咪得囉..為左$$自己死要去就唔好鬧人...

大宅

我都想講,呢D人,唔死都沒用。

原帖由 littlepigstores 於 11-3-14 13:46 發表
我都有睇到,我第一個反應係,佢要死就快啲,明知有問題,仍堅持去,出事就大條道理覺得政府一定要幫佢。

原來好多人覺得自己條命 (可能連同屋企人),係幾千蚊都唔值嘅!

...
Xxxxxxxxcc

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

又要鬧政府
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

首頁
12345...7

尾頁

跳至