跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

有冇住廣源,帝堡城, 愉翠, 第一城媽咪大家來一齊傾

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有, 我住廣源既! 我仔讀緊小一, 你呢?

大宅

畀面勳章

我住第一城,我大囡讀K1,細仔三個月,全職ma

大宅

我住康林, 囡囡讀K1.

珍珠宮

2024年龍年勳章

我都係住第一城,囡囡讀K1

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

住廣林, 小朋友K1

男爵府

原來咁多小朋友k1,
我住愉翠(大仔小四, 細女小一)

男爵府

今日d 人好巔左, 搶完鹽又搶米

複式洋房

我住第一城, 囝囝讀N班

大宅

畀面勳章

Hello, heiheima好耐冇見妳上網. 我個囝今個星期剛剛大測,最慘仲要病左. 昨天聽到我地層樓d師奶話去超市搶購鹽,點知冇唯有雞粉都買d啦咁話!係呢妳個女間小學讀得舒服嗎? 我個仔間學校都幾多功課,下個月我會比佢去補習社,因為我已經支持唔住啦!

原帖由 heiheima咪 於 11-3-17 16:13 發表
原來咁多小朋友k1,
我住愉翠(大仔小四, 細女小一)

大宅

好媽媽勳章

hihi, 我之前住愉翠苑, 剛住咗上插桅杆新屋, 囡今年9月先係帝堡城讀n1, 我以前我愉翠苑買餸, d野又貴又冇選擇, 依家係廣源賣, 正..又大又多野買 .

大宅

原帖由 manyu0826 於 11-3-18 17:23 發表
hihi, 我之前住愉翠苑, 剛住咗上插桅杆新屋, 囡今年9月先係帝堡城讀n1, 我以前我愉翠苑買餸, d野又貴又冇選擇, 依家係廣源賣, 正..又大又多野買 .

廣源街市出名又貴又無野買架喎!

禁止訪問

廣源街市有那些檔口,又便宜又好?

伯爵府

醒目開學勳章

HI!

我住愉翠,是全職媽媽,大囡2歲.細仔幾個月大.
呢排天氣唔好都少左出去公園.
我地既街市都係貴野又唔靚.要買送真係好辛苦.

***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

伯爵府

醒目開學勳章

唉我終於可以在沙田區版留言,.之前一隻未都留唔到.
***生於這世代........有點措手不及***
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
幫助別人不求回報,難度簡單一句"多謝"也沒有 ?為人父母者,不覺得可恥 ?還是你心裡是冷漠世界 ?!

大宅

好媽媽勳章

你落去愉翠苑就知咩叫又貴又冇野買啦, 嗰度連牛肉, 雞檔(新OR冰鮮)都冇架.

原帖由 AndyMah 於 11-3-19 00:26 發表

大宅

好媽媽勳章

你落愉翠苑就知咩叫真正冇野買, 嗰度連牛肉, 雞檔(鮮OR冰)都冇, 其他每樣得一檔, 冇選擇餘地.

原帖由 AndyMah 於 11-3-19 00:26 發表

大宅

畀面勳章

我哋一城都唔系好得幾多者,樣樣都貴到4~~~

大宅

HELLO!~ 我住廣林, 囝囝5歲讀K2~ 我係在職媽咪, 囝囝比印印湊! 見你地講緊街市, 我諗廣源街市比起一城, 愉翠既街巿都算係咁了, D野話平唔平話貴唔貴咁囉~~^^

大宅

原帖由 manyu0826 於 11-3-19 23:29 發表
你落去愉翠苑就知咩叫又貴又冇野買啦, 嗰度連牛肉, 雞檔(新OR冰鮮)都冇架.

好耐之前你地個街市有免費車上落, 我去過一次都叫做ok,
估唔到以家會咁囉! 咁你地有無去河畔果邊買呀?
我就好少係沙田買餸, 如果買得唔多就會係廣源買囉!
因為要返工又收得晏, 所以我係公司附近買, 好多時貪方便所以無行去街市, 去吉吉島買就算喇!
星期六揍個仔學野就會順便係沙角 or 博康買囉!

首頁
12345...6

尾頁

跳至