0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

bb食開明治, 呢排日本果邊天災實在令人太擔心! (希望佢地盡快重建家園!) 我們都擔心日本奶粉的供應問題, 所以想為bb轉食另一隻奶粉, 見網上說英國牛欄牌奶粉不錯, 想問下大家知不知道香港邊度有?

Ps. 問過藥房都沒得賣.

謝謝!

心急人 上.

複式洋房

我女女都係食日本奶粉, 不過係雪印,
佢宜家6個月大, 想等佢食到9個月轉,
我同你一樣想轉欄牛欄牌,
我見到超市, 萬o, watson都有得買,
藥房可能唔係間間有, 你可上佢地個網站

http://www.cowandgate.com.hk

我估呢隻牌子唔會咁多人爭, 多數人都係爭,
a+, 惠氏, 雅倍美素佳兒最多人食, 不過最緊要夾唔夾到bb

洋房

今日mk有500人排隊搶日本奶粉, 聽到心都寒....>.<"
岩出生時食過美素, 但bb好多眼屎, 轉左明治就好d, 所以唔太想食返美國貨. 那網站有上過, 同 萬o 果d賣既都係荷蘭牛欄, 產地在印尼, 品質有時好參"痴", 所以想轉英國產的牛欄.

複式洋房

原帖由 babythink21 於 11-3-14 19:54 發表
今日mk有500人排隊搶日本奶粉, 聽到心都寒....>.

你睇下呢個網站幫唔幫到你, 英國同荷蘭有咩分別,
會唔會好難買到

http://www.babyone.com.hk/utf-8/product/item/73/product_detail.html

洋房

其實都唔少藥房有, 問多幾間, 約18x元
萬0就209

洋房

e... 呢間你用開架? 唔該晒你呀! ^^

原帖由 Crystal311 於 11-3-14 21:01 發表

會唔會好難買到

http://www.babyone.com.hk/utf-8/product/item/73/product_detail.html

洋房

原帖由 自由自在 於 11-3-15 10:13 發表
其實都唔少藥房有, 問多幾間, 約18x元
萬0就209

Thx 自由人 ^^

不過樓上介紹果間 $17x 包埋送貨哦,足不出戶就可以買到, 好似好吸引哦!

別墅

美國牌同香港有咩分別?
好似成份唔同左?

複式洋房

原帖由 babythink21 於 11-3-15 14:25 發表
e... 呢間你用開架? 唔該晒你呀! ^^

我未幫襯過, 不過上網睇到就send俾你,
你bb幾大呀, 其實英國牛蘭真係幾難買!!!!
而家仲未知轉邊隻奶粉....真煩

洋房

原帖由 Crystal311 於 11-3-15 16:52 發表

我未幫襯過, 不過上網睇到就send俾你,
你bb幾大呀, 其實英國牛蘭真係幾難買!!!!
而家仲未知轉邊隻奶粉....真煩

哦... 甘都比你搵到既? 我上網都搵唔到, 不過佢地個名我好似聽朋友說過, 問返之前的朋友, 佢話佢地間野好多鬼佬客, 所以d質素應該沒問題.

一唔係你轉aptamil o羅, 佢地都有代理, 香港出面都有得賣, 唔洗怕搵唔到. aptamil 都幾高級下, 不過價錢又唔算太貴wor~

複式洋房

主要係產地,
香港係indonesia 做.
英國係ireland 做.

香港的step 1 - 0-6個月, step 2 - 6-12個月, step3 - 1-3歲, step 4 - 3-7歲

英國的step 1 - from 新生, step 2 (叫hungrier baby) 比0-6個月容易hungry 既bb,

step 3 - from 6個月, step 1+ - from1歲

洋房

原帖由 babyonehk 於 11-3-15 22:51 發表
主要係產地,
香港係indonesia 做.
英國係ireland 做.

香港的step 1 - 0-6個月, step 2 - 6-12個月, step3 - 1-3歲, step 4 - 3-7歲

英國的step 1 - from 新生, step 2 (叫hungrier baby) 比0-6個月容易hungry 既b ...

想請問, 我岩岩訂左一箱一階段食緊, 如果bb一直落去又唔係甘容易餓, 係咪去到6個月後就可以跳去食三階段呀? thx!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 babythink21 於 11-3-16 17:00 發表

想請問, 我岩岩訂左一箱一階段食緊, 如果bb一直落去又唔係甘容易餓, 係咪去到6個月後就可以跳去食三階段呀? thx!
係呀!
我兩個食ireland aptamil大。

大宅

你個b 食得好唔好 ??? d 奶粉會唔會太甜 ??? 我個妹食緊明治, 我想同佢轉呀 ~~~

原帖由 babythink21 於 11-3-17 01:00 發表

大宅

原帖由 babythink21 於 11-3-15 18:23 發表

哦... 甘都比你搵到既? 我上網都搵唔到, 不過佢地個名我好似聽朋友說過, 問返之前的朋友, 佢話佢地間野好多鬼佬客, 所以d質素應該沒問題.

一唔係你轉aptamil o羅, 佢地都有代理, 香港出面都有得賣, 唔洗怕搵唔到 ...

我都想買,但是不知道找邊間速遞運費會平d

大宅

原帖由 babythink21 於 11-3-17 01:00 發表

邊度訂?

複式洋房

Yes, step 3 is for bb from 6months.

洋房

原帖由 HaHa肥肥 於 11-3-17 13:11 發表
你個b 食得好唔好 ??? d 奶粉會唔會太甜 ??? 我個妹食緊明治, 我想同佢轉呀 ~~~

幾好,唔錯!唔甜同埋冲出來唔傑身,好易入口!

洋房

原帖由 Crystal311 於 11-3-14 21:01 發表

會唔會好難買到

Ifdbb
我係呢位媽咪介紹的綱站度訂的,佢地買一箱就免費送貨,唔洗擔心運費的麻煩。^^

大宅

thx babythink21
質素有沒問題?
聽說明治空罐都有人收,好驚假奶粉
原帖由 babythink21 於 11-3-19 04:55 發表

Ifdbb
我係呢位媽咪介紹的綱站度訂的,佢地買一箱就免費送貨,唔洗擔心運費的麻煩。^^

首頁

尾頁

跳至