跳至

首頁

尾頁

大宅

我仲未收到信,你地呢? ths so much

禁止訪問

大宅

我都收左boxhill 信
20號in
我9月中寄from 的

別墅

原文章由 BabaTed 於 08-11-15 20:12 發表
我報左boxhill, 已收到信, 29/11 interview
(我都幾早交form)

Hello, oscar仔都係29/11 interview, in 11:45, 你地呢 ? 下晝oscar in hkps lor, 都「鄧」佢辛苦....

大宅

醒目開學勳章

boxhill 20/11 in 下午三點幾.

禁止訪問

大宅

My son will interview Boxhill on 20/11, and greenfield on 29/11. Somebody said that they will waitting for the child ~ 18 m to arrange the interview, so may be later of your.

禁止訪問

大宅

畀面勳章

HI, 各位,
我都收到boxhill interview 信,
29/11 10:00am in,
我囡囡得11個月大咋,乜咁細個就要in la,都唔知可以考到佢d乜 ,我仲以為出年先in tim!

大宅

醒目開學勳章

原文章由 dadaada 於 08-11-18 13:06 發表
HI, 各位,
我都收到boxhill interview 信,
29/11 10:00am in,
我囡囡得11個月大咋,乜咁細個就要in la,都唔知可以考到佢d乜 ,我仲以為出年先in tim! ...

吓 ! 11個月大都而家 in, 我知好多學校都係等 bb 有18 m 先會 in 架喎, 佢地竟然而家就send 信比你了. 咁細個, 考咩好呀 ?

別墅

原文章由 BabaTed 於 08-11-17 14:57 發表

hiya, 我地11:30am喎~~~咁到時可能撞到lu
你係咪報沙田hkps?

同一日in 2間真係幾辛苦, d nap time又要就........祝oscar仔乖乖到時冇問題啦 ^_^

我報左klntong hkps, 應該6/12 in, 不過未收到信....... ...

大家咁話,你issac仔咁精靈,一定冇問題啦!
我地報咗沙田hkps呀!oscar咁怕羞,機會真係好微

你填咗questionaire未?

大宅

hello all,
we had interviewed with boxhill yesterday. it was very causal conversation. the principal asked
a) if my daughter know how to say mouth, nose etc.
b) can she play any pretend game
c) does she still on nappy
she didn't test her at all. it was surprisingly relax.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

仔仔今日都剛 in 完 boxhill. 有d 問題係問家長的. 而問仔仔的就有:

-What is yr name?
-Where is yr nose ? mouth ? eyes ? ears? (ask him to point)
- How old are you?

氣氛好好, interview 時桌上有d 書仔, 玩具, 積木, crayon 之類既野比小朋友任玩, 所以, 當媽媽同老師傾緊時, 小朋友都唔會悶. 我仔仔拎左本transportation 既書在睇, 見到d 識既交通工具自己讀左出來..bus...truck.... 當時, 老師聽到問左佢一句 "OH! you know their name" Great!.

最後, 大家 say bye. 仔仔也好開心地走.

大宅

今日in完..
基本上全程問我問題
只問了bb eye,nose 果d
同叫bb 拿個玩具比佢

禁止訪問

大宅

我個仔仲未識講野,点算呀?可以几多人陪佢 in?因我老公番工.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 BabaTed 於 08-11-21 10:12 發表
Monkey05 & sleep,

Thx for sharing.
我想問你地in n1定k1?
我個仔而家13.5m一定唔識答自己個名&幾歲喎.........

我地 in n1.
唔驚架, in 既老師好好人, 我諗佢地問既野會就一下的, 唔一定個個都係問呢d 問題. 成個 interview, 老師同家長傾既野多d, 真係同小朋友既對答都係少少咋.

[ 本文章最後由 monkey05 於 08-11-21 11:22 編輯 ]

大宅

畀面勳章

想問吓係用中文or英文in架?同埋佢地係咪會問番問卷入面d嘢?? thx!

原文章由 monkey05 於 08-11-21 11:07 發表

我地 in n1.
唔驚架, in 既老師好好人, 我諗佢地問既野會就一下的, 唔一定個個都係問呢d 問題. 成個 interview, 老師同家長傾既野多d, 真係同小朋友既對答都係少少咋. ...

首頁

尾頁

跳至