自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

早兩日去左紅磡都會既亞x醫藥中心買娥羅納英H軟膏, 點知佢俾左假既Okoramin H2O軟膏我. 價錢係平過出面d化妝品店幾蚊.

個包裝超似正貨, 但就冇正貨既消炎藥性, 而且d 成份加埋竟然係125.8%!!! 離哂譜!

有冇人想睇相? 我可以post出黎.

打去報館投訴好唔好呢?

男爵府

Please post the photo out in order to prevent more people were cheated.

大宅

男爵府

牌子應該係有幾隻字唔同(不是冒牌吧),如果買時有睇清楚,佢地多數話俾錯

大宅

我聽娥羅納英的sales話有藥房是賣貨(觀塘),佢教我分辨, 是個牌子logo是金色雷射, 郁郁下會閃閃下果種, 係盒頂上面, 你郁時會有"大塚" 及"Japan Pharmaceuticals" 英又字分別獨立出現, 否則是假
亦可在萬O或屈x氏參考一下
Flower

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

唔該晒!

原帖由 Flower 於 09-4-15 09:44 發表
我聽娥羅納英的sales話有藥房是賣貨(觀塘),佢教我分辨, 是個牌子logo是金色雷射, 郁郁下會閃閃下果種, 係盒頂上面, 你郁時會有"大塚" 及"Japan Pharmaceuticals" 英又字分別獨立出現, 否則是假
亦可在萬O或屈x氏參考 ...
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

複式洋房

有相睇

大家睇清楚d奸商有幾奸~

民房

真娥羅納英H軟膏

從娥羅納英H軟膏香港總代理得知(查詢電話2881 6299)。由此至今娥羅納英H軟膏只有中文商標。並在香港衛生署註冊,註冊編號HK-15320。在盒面上印有鐳射商標(大塚和Otsuka字樣)及生產商大塚製藥工廠。原裝正貨內有產品說明及查詢電話。

大多無良藥房,以誤導市民的手法推銷假貨,尤其是向老弱婦孺埋手。銷售手法有新包裝日文字日文版、改良裝加入蘆薈或維他命E。當顧客企硬要中文商標的娥羅納英H軟膏時,店員便要找下台階死死氣說,哦要舊裝娥羅納英H軟膏。根本就只得一隻娥羅納英H軟膏。

本人也是受害人,在荃灣川龍街買到假貨。假貨價都要60蚊,點解唔買正貨。

代理亦接到顧客投訴,他們用了假貨後出現過敏反應。一再强調娥羅納英H軟膏只有中文商標。小心小心!

男爵府

+3金熱血 畀面勳章

thx

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我 c6 都試過買錯假貨 !!!!!!

原帖由 zeec9 於 09-9-28 14:30 發表
thx

珍珠宮

原帖由 andylch 於 09-4-19 22:56 發表
http://hk.imgup.auctions.yahoo.com/images/5/5c/e7/e4/andylch0-img370x600-1240152835h1-5.jpg" border="0">http://hk.imgup.au ...

好假喎! 一眼已經分別到

真既係咁

http://www.otsuka.co.jp/ohn/lang_hk/index.html

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔該晒, 等我地知道呢D假野.

你可以打電話去消委會投訴, 因為包裝上的價錢牌有鋪頭名, 就算無單都可以試下告佢賣假貨.

別墅

應該打去海關等佢地去調查.

禁止訪問

伯爵府

我老爺都中左招,佢去黃埔果間榮x藥房,話要俄羅納英大樽裝,藥房個人冇出聲就比左呢盒野佢,收佢50蚊﹗我老爺冇諗過係假野,比錢走人﹗
番到屋企我睇番先知係假野﹗最弊就係佢話開左o既盒冇得換喎~ 仲要第2間藥房賣正貨都只係55蚊﹗激氣﹗

珍珠宮

原帖由 Flower 於 09-4-15 09:44 AM 發表
亦可在萬O或屈x氏參考 ...

THX~
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

$52重係要假野,
原帖由 gotdns2000 於 28-9-2009 16:53 發表
應該打去海關等佢地去調查.

首頁

尾頁

跳至