跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

梁校長退休呀,幾時呀,係咪做到今年呀~
佢係個好校長,又係個好牧師,如果今年退休咪冇得歡送佢囉mouth: (因為個豬流感)
陳主任升做校長呀~真係side左,佢教得好好呀,囡囡上學期數學都係佢教,仲成日有糖獎比小朋友,上次佢去左澳洲學校交流,返來又送手信比小朋友,佢真係好好呀 學校個個老師都好好,又關心小朋友,仲認得晒小朋友d名,個個都好勁

原帖由 jamieconnie 於 23/6/2009 09:51 發表
因為梁校長退休啦,所以學校以投票選出他做校長囉,我令願他做老師

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 jamieconnie 於 09-6-23 16:47 發表
2班呀 (聽講話有1x人扣門都唔收啦),我唔想太多班,唔好意思自私左小小,

好呀, 繼續keep住唔好咁多人呀, 因為校舍真係細咗d呀

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 叮噹2000 於 09-6-23 15:48 發表
係呀, 我地都吾知佢退休. 我仲以為何副校頂上.
陳主任真係好好.
妳地9月份小一開到幾多班 ?

係咪真ga
但係陳主任好似唔係教徒嚟喎.....
我仲以為係李主任呀
李主任都好好人ga, 仲好著緊d學生

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真架,陳校長9月就任啦,上星期六宣佈左啦,雖然我個女重未正式番學,但佢已經記得我個女啦,我同佢接觸雖然唔太多,但都感覺到佢既教學熱誠,唔做老師真係哂左,我同佢講左好可惜呀

原帖由 ada29 於 09-6-23 22:50 發表
梁校長退休呀,幾時呀,係咪做到今年呀~
佢係個好校長,又係個好牧師,如果今年退休咪冇得歡送佢囉mouth:mouth:" /> (因為個豬流感)
陳主任升做校長呀~真係side左,佢教得好好呀,囡囡上學期數學都係佢教,仲成日有糖獎比小朋友, ...

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hi!想問下你地9月份番學時會唔會搭校車定自己揍呀,你地要番工的嗎,我今日打去問過,大概係話放學後如果趕唔到呢,可以同學校商量,可以係6:30前揍走就ok呀,對我呢講真係very good

男爵府

原帖由 jamieconnie 於 09-7-16 21:06 發表
hi!想問下你地9月份番學時會唔會搭校車定自己揍呀,你地要番工的嗎,我今日打去問過,大概係話放學後如果趕唔到呢,可以同學校商量,可以係6:30前揍走就ok呀,對我呢講真係very good ...

吓,陳主任真係升做校長呀,佢好好架,又會好有耐性,我對囡本身好內向同怕陌生人,但佢地上完英普班後成日提住陳主任架,咦...點解唔係何副校升做校長??? 各位師兄師姐,你地繼續講多d學校的事我知呀,因為9月選校架la。我記得舊年9月參觀此校時,有個媽咪話一定揀呢間,唔知係咪bk媽咪呢,佢同埋丈夫一齊嚟參觀架,又係話小朋友上咗好多次英普班架....

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

係呀bk網有好多粉C呀 你想問咩都會有人答你

原帖由 rl2999 於 26/7/2009 22:46 發表

吓,陳主任真係升做校長呀,佢好好架,又會好有耐性,我對囡本身好內向同怕陌生人,但佢地上完英普班後成日提住陳主任架,咦...點解唔係何副校升做校長??? 各位師兄師姐,你地繼續講多d學校的事我知呀,因為9月選校架la。我記得舊年 ...

伯爵府

我想問呢度有無升小四的家長呢 今年開始轉全英未 有幾多科用英文教呀

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

囡囡今年升小三,小二時轉來,數學,聖經有用英文教同功課~
原帖由 菇芝bebi 於 31/7/2009 20:24 發表
我想問呢度有無升小四的家長呢 今年開始轉全英未 有幾多科用英文教呀

男爵府

有無今日或尋日去觀課的家長呀????

伯爵府

小四都有常識功課worksheet 係英文做.

原帖由 菇芝bebi 於 09-7-31 20:24 發表

伯爵府

常識功課 Worksheet 用英文做

原帖由 菇芝bebi 於 09-7-31 20:24 發表

大宅

畀面勳章

我有去

原帖由 rl2999 於 09-9-10 20:25 發表
有無今日或尋日去觀課的家長呀????

男爵府

原帖由 hipong 於 09-9-11 18:44 發表
我有去

咁你揀唔揀呢間呀? 我係10號下午去觀課架

大宅

畀面勳章

老師話, 學校吾著重測驗默書, 全年都只得幾次. 在無壓力中學習. 最重關愛, 哩樣我好鐘意
但校舍很細, 設備簡陋, 燈光不足. 哩幾點我就吾鐘意
依家仲1516, 去埋其他學校參觀, 再作決定
你呢? 有咩睇法?

原帖由 rl2999 於 09-9-11 21:50 發表

咁你揀唔揀呢間呀? 我係10號下午去觀課架

男爵府

原帖由 hipong 於 09-9-12 20:41 發表
老師話, 學校吾著重測驗默書, 全年都只得幾次. 在無壓力中學習. 最重關愛, 哩樣我好鐘意
你呢? 有咩睇法?

...

我會揀呢間,我觀課3次,對囡又join過兩次課程,佢地好鐘意,但唔知頭輪入唔入到,因為跨區呀.......

伯爵府

我覺得校舍可以, 如果同千禧校舍比較, 是無法可以比較
但同一般其他學校比, 大至差不多, 起碼佢有個禮堂, 有 d 真係連禮堂都無, 只係2個班房打通.

原帖由 hipong 於 09-9-12 20:41 發表
你呢? 有咩睇法?

...

男爵府

熱血勳章 環保接龍勳章

原帖由 叮噹2000 於 09-9-13 22:29 發表
我覺得校舍可以, 如果同千禧校舍比較, 是無法可以比較
但同一般其他學校比, 大至差不多, 起碼佢有個禮堂, 有 d 真係連禮堂都無, 只係2個班房打通.

...

請問如果新校舍. 老師會不會都是師資較淺?

珍珠宮

早晨,

今朝學校可能因落雨地濕,8.:25分已集隊,今日聽到早會老師已經係用英文用佢地講,一句廣東話也沒有,內容是叫他們唱歌仔,我想他們好快可以完全聽到老師想講什麼了,

其實校舍係細同舊啲,但設施一啲都唔缺乏呀,

原帖由 rl2999 於 09-9-13 21:44 發表

我會揀呢間,我觀課3次,對囡又join過兩次課程,佢地好鐘意,但唔知頭輪入唔入到,因為跨區呀.......

大宅

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 jamieconnie 於 09-9-14 09:40 發表
早晨,

今朝學校可能因落雨地濕,8.:25分已集隊,今日聽到早會老師已經係用英文用佢地講,一句廣東話也沒有,內容是叫他們唱歌仔,我想他們好快可以完全聽到老師想講什麼了,

其實校舍最細,但設施一啲都唔缺乏呀,

...

你好!我每日都等佢地集隊完回課室先走,佢地真係用三語,我囝剛一年級,返左二星期,回到家已講佢d唔正的國語,起碼佢聽後敢講。校舍係細d,但設施有齊,算可以!

首頁

尾頁

跳至