懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請1) 留言 或2) 致電衛生署熱線 :

TEL 21251111 投訢

懷孕婦女不能食特敏褔, BB會有1/90機會K型

比率仲高過唐氏BB.....

birth 5.3lbs
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

★★★★

大宅

反對...

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我地出左事 係咪政府負責 有冇攪錯

禁止訪問

好媽媽勳章

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

政府係咪傻架, 搵我地阿B較飛, 阿B有咩事, 邊個承擔得起

別墅

我依家唔敢出街.....出街的話要wear face mask

子爵府

worldwide death cases :

懷孕佔2人 minimum...

香港未有case (懷孕婦女拎野), 但都要做野架!!

唔通有大肚婆死先做野???
1M 7.9lbs ; 2M6D 10.8lbs ; 3M4D 11.5lbs ; 4M8D 13.78lbs ; 1Dto5M 14.7lbs ; 6.5M 16.2lbs ; 9M 16.5lbs ; 10M 17.8lbs ; 13M 19.2lbs

別墅

D人見到呢個病唔會死人... 就唔怕豬流感, 我連去E務所都唔見D人帶口罩.. 根本唔會諗如果傳染到比高危人士就會好危險!

大宅

反對
反對
反對
反對
反對

大宅

極力反對!~~

大宅

我都反對ar

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

反對 ar 反對
昨日我屋苑都有人確診, 好驚呀 !
我塊面敏感都帶口罩呀! 好驚呀 !

子爵府

We are having high "RISK" of death than others

http://www.straitstimes.com/Breaking+News/World/Story/STIStory_392054.html

Pregnant women at more risk

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

政府好似放棄咗抗疫的決心
曾蔭權今次七一民望危危乎

大宅

我之前已經好擔心h1n1架啦, 而家仲要攪d咁既野.....

通街都無人戴口罩, 我同d朋友講我好擔心佢地仲話我大驚小怪喎, 話呢隻病好弱, 我同佢地講大肚婆係高危, 美國有個20歲大肚婆因為呢個病死左, 佢地先唔出聲咋!

別墅

反對! 反對!
身邊好多人已經愈來愈鬆懈啦!

政府係咪要見到孕婦出事先做野呀!

子爵府

原帖由 katieyam 於 09-6-26 13:33 發表
我之前已經好擔心h1n1架啦, 而家仲要攪d咁既野.....

通街都無人戴口罩, 我同d朋友講我好擔心佢地仲話我大驚小怪喎, 話呢隻病好弱, 我同佢地講大肚婆係高危, 美國有個20歲大肚婆因為呢個病 ...

20?!! really??

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

畀面勳章

極力反對…政府可唔可以做番D野呀,特首成日叫人生仔,但係完全唔做D野保障下D大肚婆…到時個小朋友有事,係咪政府負責呀...

首頁

尾頁

跳至