興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

在家開了新yahoo e-mail, 在公司就用公司e-mail 嘗試東西去新yahoo e-mail看可否收到, 回家看收到了,但公司附件的東西是用Excel做,家yahoo e-mail閞不到來看,有甚麼解決方法?

複式洋房

你家機有否安裝office??

原帖由 TracyC 於 09-8-5 21:54 發表
在家開了新yahoo e-mail, 在公司就用公司e-mail 嘗試東西去新yahoo e-mail看可否收到, 回家看收到了,但公司附件的東西是用Excel做,家yahoo e-mail閞不到來看,有甚麼解決方法? ...

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請大家幫幫手?我是新手?

原來我家沒有安裝eXCEL,
而我所開的附件是用eXCEL做
點樣可以安裝eXCEL?
eXCEL有沒有分種類?

侯爵府

無Office可以download OpenOffice一樣可以開到Excel,Word之類嘅file.

原帖由 TracyC 於 09-8-6 10:20 發表
原來我家沒有安裝eXCEL,
而我所開的附件是用eXCEL做
點樣可以安裝eXCEL?
eXCEL有沒有分種類?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

請問步驟是怎樣進行?
我真的不太懂

大宅

好媽媽勳章

http://www.openoffice.org/index.html

原帖由 TracyC 於 09-8-6 12:12 發表
請問步驟是怎樣進行?
我真的不太懂

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

http://www.openoffice.org/index.html

入了去安裝, 進一步註冊了,桌面已見有 openoffice...3.1 & openoffice3.1(zh-t....
我用完是看到的, 之後我去訓, 到我老公上網用電腦,我不知他有否攪亂了, 第日我再用時就不見了openoffice...3.1在桌面, 只有openoffice3.1(zh-t....
之後再開,開不到附件東西,請問要否再裝過?

大宅

Open Office是開源軟件, 完全免費
它叫你這個唔係注冊給錢, 而係join個計劃, 幫Open Office持續改善質素, 你無咩要做, 注冊就得!

繁體版下載呢個:
http://openoffice.bouncer.osuosl ... w&version=3.1.0

大宅

YAHOO 的 MAIL 有個討厭之處,
收信的網站可能只見中文亂碼,
特別係以 OUTLOOK 收信, 實亂.

首頁

尾頁

跳至