跳至

首頁

尾頁

大宅

bb已經有歲幾, 其實自己想生多個, 一來諗住阿b有個伴唔洗自己一個咁悶第日有d乜都有商有量. 二來萬一我地2公婆有d乜事都仲有人可以相伴(我個人比較負面) 得阿b1個負擔會好慘. 但係早排同DAD商量佢話唔想生, 因為有阿B已經夠, 如果再生就覺得D $$$$啱啱好冇鬆動$$$喎, 攪到我有D唔開心. 唉, 你地又點諗???

複式洋房

我都好想生多個架,同你睇法一樣,想佢多個伴嘛,
我反而會考慮係有無時間陪佢囉,錢方面多有多洗,
少有少洗傘.

大宅

唉....弊在我老公唔係咁諗 ..生b唔係一個人既決定!!!所以都係睇下老公頭囉

複式洋房

咁又係,凡事都要兩公婆一條心,可能遲D佢會改變睇法呢!加油!

別墅

我都好想bb有個細佬/ 細妹,始終都係有個伴好d。但自己又已經唔細,要諗好多野,都幾煩。

複式洋房

我年紀都唔少架,大家咁話啦!

大宅

我都想生多個,但經濟壓力好大,
又要供樓,仲有其他開支...

不過如果係生第二個,都會0係呢5年內完成~~

大宅

好媽媽勳章

我諗我無第二個小朋友架喇.
唔係我老, 唔係屋企無地方住, 又唔係我生唔出.
而係

無錢.

老公講左話唔再生b女, 佢話無能力, 無錢.
而我個人就如果唔係無錢都鐘意多個b 架,
但無計, 我無工作, 又揍住左一個b仔.
又要買送煮飯做家務已經累到想屎.

加上我怕左去公立醫院生bb要肚痛, 個肚真係好痛
唔想自己生, 想去私家開刀.
但大拿拿幾皮野. 老公唔會支持.
加上多個小朋友又多份開支, 真係.........:;pppp: :;pppp:

除非中左六合彩, 多一百幾十個就會生喇

複式洋房

我原本就想生多個, 唸住俾個女有多個伴, 同埋唔想隔多幾年生又辛苦多幾年, 同埋D 淋sum0野堆係間屋度, 唸住一次過攪掂 ...... 今年年四月又驗到有0左, 下個月生得喇. 初頭差D嚇死我阿媽. 因為我第一胎開刀生, 佢好驚我頂唔順, 個肚會爆.
Nonstop528 :)

大宅

好媽媽勳章

原帖由 nonstop528 於 09-9-22 23:28 發表
我原本就想生多個, 唸住俾個女有多個伴, 同埋唔想隔多幾年生又辛苦多幾年, 同埋D 淋sum0野堆係間屋度, 唸住一次過攪掂 ...... 今年年四月又驗到有0左, 下個月生得喇. 初頭差D嚇死我阿媽. 因為我第一胎開刀生, 佢好驚 ...
咁你即係三年抱二囉,
會不會跟第一個bb同月同日生架 ?

複式洋房

係兩年抱兩. 阿仔同大女差一歲四個月.
Nonstop528 :)

子爵府

畀面勳章

回覆 8# marron 的文章

你好理性呀~
生多個真係要想清楚, 湊一個已經唔容易~
我剛剛生左第二個b勒~
開始感到壓力~
或者過多一兩年, 等你阿仔大d, 經濟又好d先生~ 到時阿仔讀書, 湊佢地都無咁辛苦~

別墅

睛靈勳章

本來我都係唸唸下,點知又有咗~明年2月底生囉~

首頁

尾頁

跳至