自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有咩好處, 幾時開始好? 貴唔貴? 邊度出名好?

侯爵府

畀面勳章

原帖由 咕咕豬 於 09-12-31 13:14 發表
有咩好處, 幾時開始好? 貴唔貴? 邊度出名好?

我個人覺得就要囉,因中英數是主科,學左上到 3 年班先開始教文字題,會易學 d ..我會叫我個女去 yau ma tei ,正統心算到學,幾錢就唔知啦,因我出年先會比佢去學 ~

大宅

個名叫正統心算? 即係幾歲開始? 阿仔4歲數數目重未掂

侯爵府

畀面勳章

原帖由 咕咕豬 於 09-12-31 13:38 發表
個名叫正統心算? 即係幾歲開始? 阿仔4歲數數目重未掂

我見過 3 歲就開始學,6歲識 +-x除,我個女出年先 4 歲,家下就教佢多 d 數數,識 1~20 就學得架啦..

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

咁正統心算係唔係=珠心算? 要識d咩先可以學? 要學懂全部+-x/先嗎?

大宅

我都想要個地址,可否pm比我?thx~~!!!

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

要識1-100數字
我女5歲, + - X 除已經識
除數都學左有餘數
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

大宅

好媽媽勳章

4歲小朋友學會識架...不過一定要同佢做練習, 漸漸佢會識, 仲好快會學懂!
因為我個女都一樣, 而家只係學了數個月, 已計到十位數喇! (她才4歲另4個月)
小朋友學野好快架! 加油啊!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

My son 5 years learn. Up to now he still learn (Learn 7 years)

侯爵府

原帖由 ada0707 於 09-12-31 13:56 發表
My son 5 years learn. Up to now he still learn (Learn 7 years)

你意思係學左7年珠心算? 乜原來可以學咁耐架?

侯爵府

原帖由 Sueita 於 09-12-31 13:56 發表
4歲小朋友學會識架...不過一定要同佢做練習, 漸漸佢會識, 仲好快會學懂!
因為我個女都一樣, 而家只係學了數個月, 已計到十位數喇! (她才4歲另4個月)
小朋友學野好快架! 加油啊! ...

個, 十, 百, 千, 萬...十位數咪10億, 1 billion?

大宅

just know 1 to 30...
可以學嗎

侯爵府

畀面勳章

原帖由 Oliviachan 於 09-12-31 14:06 發表
just know 1 to 30...
可以學嗎

正統心算係=珠心算,識數 1~ 20 就學得架啦..電話就 pm 你地啦好嗎..??? 我只係路過搭咀架咋 ~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔仔老師話珠心算一路學上去都係加減数, 同埋個十百千萬咁一路上, 所以我仔入左小學後就改學奧数.
明天會更好~~

侯爵府

畀面勳章

原帖由 LongRyan 於 09-12-31 14:22 發表
我仔仔老師話珠心算一路學上去都係加減数, 同埋個十百千萬咁一路上, 所以我仔入左小學後就改學奧数.

2 樣野黎架啵,珠心,係教腦手心 3樣野,而奧数,好似 only 故你唸..我都唔係好識奧数,但我見我家組個仔就 差不多 4 年先比佢學奧数囉..人地講緊果 d 係細 d 既小朋友 !

侯爵府

家下d小朋友真係多野學....

大宅

我識人o係補習社做...

好似係珠心算90蚊..1堂...
100蚊一堂奧數咁

e+有種叫enopi maths, 同eng...有冇人聽過??
好似from korea

侯爵府

畀面勳章

原帖由 kaoribb 於 09-12-31 15:34 發表
我識人o係補習社做...

好似係珠心算90蚊..1堂...
100蚊一堂奧數咁

e+有種叫enopi maths, 同eng...有冇人聽過??
好似from korea

我搵到佢地個網啦...www.cmaedu.com.hk..希望幫到你地啦..

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

k2 都有奧數班. 仲有公文同 kwik math, 手指算等等. 唔怕無得讀係怕無錢俾姐. 但我好想知你地俾小朋友去學數其實期望 d 咩? 讀英文都仲分聽講讀寫串字喎.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Pls let me know the details, since my son coming soon 4 years old, I'm very interesting too.

原帖由 潘高壽 於 09-12-31 13:26 發表

我個人覺得就要囉,因中英數是主科,學左上到 3 年班先開始教文字題,會易學 d ..我會叫我個女去 yau ma tei ,正統心算到學,幾錢就唔知啦,因我出年先會比佢去學 ~ ...

首頁

尾頁

跳至