自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

包致金姪女語帶嘲諷「好像動物園」
2010年08月07日

法官包致金姪女、香港交易所主席夏佳理外甥女 Amina Mariam Bokhary,摑警獲輕判事件鬧得熱烘烘,吸引百多名傳媒及市民到庭聽審。身為女主角的被告昨一如以往「包到冚」到庭,對於蜂擁而上的傳媒,她語帶嘲諷說:「 It's like a zoo!(這裏好像動物園)」,在旁的保鑣和親友亦指在場者為 “dirty animals(骯髒的動物)”,言行令人側目。

現年 34歲的 Amina Mariam Bokhary,昨乘坐房車約於下午 1時 45分抵達東區裁判法院,她以圍巾包着頭免容貌被攝,在兩名男子保護下突破記者的重圍步入法庭。

感化官直指無悔意
覆核案件期間,她全程坐着聽取陳詞,表現緊張,不時低頭皺眉、抿嘴,當律政司代表薛偉成陳詞,指其感化官報告顯示她毫無悔意等事項,她定眼斜視着薛的背影。

裁判官阮偉明聽取陳詞後休庭半小時準備作裁決,其間被告與律師在證人室中休息,她與律師有說有笑,不時隔着玻璃探頭望向房外的人群。最後被告獲悉維持原判,再次免受牢獄之災,她即時展露笑容,興奮得以右手握拳作出向後拉的動作,以示勝利,並與律師握手。

----------

見幾日沒有人 post 這部分, 自己 post. 嘆息, 真是毫無悔意!

Facebook 已有 2萬5人加入 "強烈要求律政司介入,重判包致金姪女Amina!" group.
http://www.facebook.com/group.php?gid=120672624647539
香港市民這次憤怒 la.

水晶宮

佢豬狗不如!

子爵府

畀面勳章 親子達人勳章

原帖由 IaMMoYY 於 10-8-10 12:59 發表
包致金姪女語帶嘲諷「好像動物園」
2010年08月07日

法官包致金姪女、香港交易所主席夏佳理外甥女 Amina Mariam Bokhary,摑警獲輕判事件鬧得熱烘烘,吸引百多名傳媒及市民到庭聽審。身為女主角的被告昨一如以往「包到冚 ...

男人之最---陳x康
女人之最---Amina

呢兩件香港之最--------------真係天作之合
:;pppp: :;pppp: :;pppp:

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

狗口 Amina

子爵府

原帖由 gracehuikl 於 10-8-10 13:08 發表

男人之最---陳x康
女人之最---Amina

Who is 陳x康?

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

佢連道歉聲明都無,
都知佢無悔意.

:;pppp: :;pppp:

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原帖由 IaMMoYY 於 10-8-10 15:07 發表

Who is 陳x康?

大滾友,害到老婆仔女跳樓死嗰個 ~

別墅

佢當自己係皇帝呀:;pppp: :;pppp:

大宅

預咗,唔係點會3次襲警??

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

按"九"官個講法:

1. 病人唔等於壞人 (其實病人可以同時係壞人,病人唔等於壞人唔知係乜野logic)
2. 良好家庭背景
3. 良好敎育
咁襲警4次都可以判無罪,咁按呢個原則,係咪犯法十次, 一百次, 一千次, 甚至殺人都係無罪? 阿"九"官可唔可以答吓我。
....

禁止訪問

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

阮官今日審陳巧文, 又係襲警. 睇下今次佢點判!!!

水晶宮

我想問, 係咪吹波波扮唔舒服就可以唔吹

水晶宮

我地係DIRTY ANIMAL, 咁佢就連ANIMAL 都不如~~~

水晶宮

仲有

對於蜂擁而上的傳媒,她語帶嘲諷說:「 It's like a zoo!(這裏好像動物園)

YES!!!! 亞MIN 嗱~~~ LIKE A ZOO, 來睇你隻怪獸

珍珠宮

2024年龍年勳章

呢個女人真係極品!!
生佢的父母..唔知人品係點呢?睇來好極有限!!寵壞呢隻animal!!

珍珠宮

好媽媽勳章

驚佢出街比佢潑屎

水晶宮

司法不公正...就讓她一家知道什麼叫做人民法庭...
少奶奶的身份,丫頭的命...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 小ice 於 10-8-10 16:54 發表
呢個女人真係極品!!
生佢的父母..唔知人品係點呢?睇來好極有限!!寵壞呢隻animal!!

佢老豆....應該ok d, 但佢阿媽就.....都係.......

子爵府

強烈要求amina即時入獄

首頁

尾頁

跳至