少年成長

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我大b差不多3歲!
最近他有不如意/不開心, 就會pa低, 話睡一陣先! 不肯再說話, 我問他什麼事或有什麼不開心, 他就說"唔好講啦", 之後就不再出聲! 我真係唔知點做好! 請問有冇媽咪可以給我意見, 謝謝!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 SandraLo 於 07-3-18 22:29 發表

我估係人都會怕打同鬧,問題係,到佢大啲,佢會學咗鬧人,就會駁咀、同你嗌交,或者可以離開屋企避咗你,甚至高過你時可以還手嗰陣,你点教? 有啲嘢真係唔係話要佢「怕」咁簡單! ...

講得好岩
其實我一都有睇sandraLo你D post架,
對我黎講教好小朋友係好有幫助

珍珠宮

原文章由 熹媽咪 於 08-3-23 21:46 發表
我大b差不多3歲!
最近他有不如意/不開心, 就會pa低, 話睡一陣先! 不肯再說話, 我問他什麼事或有什麼不開心, 他就說"唔好講啦", 之後就不再出聲! 我真係唔知點做好! 請問有冇媽咪可以給我意見, 謝謝! ...

但你完全不知道他為什麼不開心嗎?抑或他只是用不開心來引你俾其他嘢佢?
下次有問題可來這處:
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=840915&extra=&page=1

珍珠宮

原文章由 maymay220hk 於 08-3-28 01:46 發表

講得好岩
其實我一都有睇sandraLo你D post架,
對我黎講教好小朋友係好有幫助

多謝捧場呀..... 都要你肯跟住做至會幫得到!

男爵府

thx!

別墅

我好同意你講的說話

原帖由 babygigi 於 07-3-20 14:39 發表
YOLANDATAM﹐
8掛問下﹐你女女幾多歲?
我仔26個月﹐都好ACTIVE﹐無時停。我屋企係開放式廚房﹐所以無用GATE欄住。呀仔有時都會搞搞震同我煮緊飯時DRAG MY LEGS。如果佢扭話要抱﹐我會放低手上既野﹐同佢講只可以抱一陣媽媽要煮飯﹐抱 ...

首頁

尾頁

跳至