烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

話說23/12號晚星期一大約9:30,我同老公帶阿仔開開心心去尖東睇燈飾,嗰日我哋午睡睡晏咗未食晚飯,老公就話出去尖東食,佢話想食燒味,阿仔又話想食烏冬,咁我哋咪幫襯尖東噴水池附近間源記茶餐廳,貪佢入面咩都有得食,門面都算新淨,點之惡夢就咁開始
我哋入去揀咗坐露天位罝張枱,有個伙記埋泥招呼我哋問我地食d,我老公點咗碟牛腩飯(又話想食燒味,如果都唔會入去 比佢激死),我就睇到menu飯類嗰part有味叫滑蛋牛肉飯$31,咁我問個伙記呢款可唔可以轉烏冬,伙記就答:不過要加$5.我同佢講無所謂(因我仔唔鍾意食飯),個伙記落完單後走咗去,我睇張單先發現佢寫咗$38????咁咪叫返個伙記黎問返佢係咪寫錯咗囉.佢就好激動咁話佢無錯喎,話頭先咪同你講咗囉,轉烏冬粉面類要加$5ar ma.我話:係ar.但$31+$5都只不過係$36,佢繼續大大聲咁話:你睇下la,餐牌上寫住抄粉面類加烏冬係加$5(炒粉面d價錢最少$33),然後走咗無理我哋,我左睇右睇餐牌上根本就無滑蛋牛肉炒粉面,只有滑蛋牛肉飯,我同老公講咁样唔得喎,呢個伙記好唔掂喎咁屈錢都有,寫單之前都無同人哋講清楚,就隨便加個數落去, 餐牌上根本就無滑蛋牛肉炒粉面呢样野,點可以自己將$33+$5=38???!!!老公話算la,出來食野咪同人拗,陣間人哋唔知會唔會加料,我當時都無諗住拗,只諗住埋單至同個收銀講,點至突然有個好似黑社會染哂金毛男人 衝過來,兇神惡死咁問我哋係咪要烏冬, 餐牌上無個喎,我好嬲咁話係ar,頭先個伙記話加$5可以轉,做咩事先咁大聲,嚇死人咩,個老細見到我咁大聲即刻好識做咁打完場,當無事.
過咗無几耐,阿仔話想飲凍檸茶,我見餐牌上寫炒粉面加$6,咪叫個金毛伙記落單,點知佢寫咗$12,我想問返佢的時候佢已經返入去舖內,咁見到有另外一個肥佬伙記 行過,我問佢炒粉面係咪加$6,佢好惡死咁答:我唔知,我只係替工,唔好問我,要問你自己問返寫單嗰個人.!唔係ma,呢間咩餐廳?咁屈人都有,似黑社會開的黑店多d囉?!
仲有,最經典係有兩個妹妹仔同個肥佬伙記 話埋單,個肥佬伙記好串咁大聲講:你哋埋單咪自己入去舖入面埋囉,呢到唔係酒店,想要咁好招呼就咪黎呢度食,去五星級酒店LA唔該.跟住就同其他伙記喺道度波經?-(

.

侯爵府

原文章由 面包仔 於 07-12-29 00:30 發表
話說23/12號晚星期一大約9:30,我同老公帶阿仔開開心心去尖東睇燈飾,嗰日我哋午睡睡晏咗未食晚飯,老公就話出去尖東食,佢話想食燒味,阿仔又話想食烏冬,咁我哋咪幫襯尖東噴水池附近間源記茶餐廳囉,貪佢入面咩都有得食, ...

嘩! 乜咁離普架? 全個尖東得佢有嘢食咩! :tongue:

大宅

嘩!好惡下喎!不過佢又short short地,滑蛋牛肉飯改烏冬佢當炒粉麵$33+$5計,到叫凍0茶時,佢又唔當炒飯麵計(+$6),唔知佢條點計。

男爵府

waaa...咁都得?

好衰下jei~~

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

嘩...真係貼錢買難受.....

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

尖沙咀間間x記都搵人笨架!專"握"遊客 一碟淨牛雜要$98
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

簡直離譜

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

子爵府

禁止訪問

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

叫去地唔好攪衰 H.K. la

大宅

我仲見過d野食十級dirty

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

係呀果到d火記真係好Q寸架, 由其果個死肥仔,不知所謂, 因為我係向尖東返工所以好多時都會係付返D茶餐廳食野,個死肥仔以前向半島中心果間豐明苑到做,去幫親仲要睇佢面色,所以我成日都背後咀咒呢條友

大宅

lmc2005,
咩而家失業率真係咁低??? 要工求人???
定d老細賺夠,請人返來倒米.

子爵府

咁寸

別墅

首頁

尾頁

跳至