跳至

首頁

尾頁

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

http://forum.baby-kingdom.com/viewpro.php?uid=173034

大宅

何只bk咁簡單, d廣告真係"無處不在", 係好嘢唔駛怕冇人幫襯

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7008010400295

too hard sell..................?-(

[ 本文章最後由 chunwai_315 於 08-1-4 10:56 編輯 ]

男爵府

其實版主(fionma)係咪應該出黎查一下佢地喱間野呢???

仲有佢地可能真係無生意...所以先有時間攪錦多野?-(

侯爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

為人"師"表 好應該先尊重自己 尤其係唔好做一D唔討好什至討人厭既行為 唔係唔好望人地會尊重或者幫襯你:tongue:亞RUBY

複式洋房

之前 "嘉悅半島媽咪會" topic, 又係有一位好似係佢分身出嚟架, 我已經 pm 大臣, 不過我見有關 Shxxing Gaxxen 好多都畀管理員 deleted 左, 應該有人做梗野

Ruby 小姐, 做生意係要守架啦, 你做之前無諗過點樣 sell 自己檔 playgroup 架咩? 廣告都係成本一種 (你要預埋) 唔好做埋啲鬼鼠野, 又做得唔高明 :tongue:, 俾人發現, 真係核突!!!!! 本來有人想幫襯你, 見你做埋d咁低裝野, 都俾人大打折扣吧! 安守本份做好佢, 口碑好自然會客似雲來

*** 我特登用你最 like o既橙色 bold 字架 :tongue: :tongue: :tongue:

複式洋房

lololala :

你又真係唔話得, 幫佢開呢個 topic, 又可以俾佢宣傳下, 佢應該唔該你至真

大宅

畀面勳章

原文章由 spongebob~ 於 08-1-4 19:00 發表
lololala :

你又真係唔話得, 幫佢開呢個 topic, 又可以俾佢宣傳下, 佢應該唔該你至真

DELETED

侯爵府

spongebob

有"人"其實重死心不息架 到而家都重開緊好多新A/C入去人地D TOPICS到成日講 THANKS FOR SHARING(你留意下佢呀 佢好鐘意一次過連續REPLY幾個POST都係講THANKS之類既野架) 扮同人傾計架 其實"佢"好心唔好成日當人地傻架啦 學你講 佢做到咁核突 人地本來想幫襯都怕怕LU 你都講得岩 BK主持人應該做緊野架啦 唔係佢點會成日俾人DELETE TOPIC呀 "佢"真係 ... ... 唉 得閒諗下點攪好檔野好過啦 成日做埋D鬼鼠野 正正經經賣廣告咪好羅

留意下啦 有好多"媽媽"都係"佢"黎架 重有d野重好笑 佢有時會扮岩岩有左 9月係預產期 有時又會扮有2個小朋友既媽媽 但係唔夾口供架 有時個女會16個月 有時會13個月 我諗佢作得太多 作到對唔返之前講架野架啦 真係?-( 佢成日都摷摷埋埋好多人地既BB相出黎開新A/C架 真係笑C

知恥近乎勇呀 R小姐 為人師表滿口大話 俾人識穿重要惡過人

[ 本文章最後由 lololala 於 08-1-5 22:32 編輯 ]

男爵府

係呀...佢真係令人覺得佢好煩..我好懷疑真係有無人會join佢地既PG???

大宅

其實做playgroup喺屯門個市場真係好大

要賣廣告何不"光明正大"?! 好似人哋"元朗媽媽會"咁, 有兩間playgroup都買咗個位嚟廣告.

希望唔好咁多呢d令人感覺有hard sell成份的topic, 如果唔係下次再見到有人開topic問有冇playgroup介紹, 我諗我哋都唔敢再咁熱心.

翡翠宮

原文章由 chunwai_315 於 08-1-5 23:56 發表
其實做playgroup喺屯門個市場真係好大

要賣廣告何不"光明正大"?! 好似人哋"元朗媽媽會"咁, 有兩間playgroup都買咗個位嚟廣告.

希望唔好咁多呢d令人感覺有hard sell成份的topic, 如果唔係下次再見到有人開 ...

係呀! 如果依家有人問有冇好既pg介紹都会諗都唔知係唔係r小姐黎, 變左唔係好想答, 但咁样對真係想揾pg比自己小朋友既媽咪就好似好唔公平, 好似我地唔理佢唔答佢咁.:-(

大宅

我想問下佢係咪話自己平個間,o甘佢d課程係咪唔得

男爵府

如果Shinning Garden既負責人睇到我地喱個Topic就真係自我反醒一下...如果你地係做得好既,自自然然有媽媽係到share,唔需要你玩role play啦~~

PS:其實我自己都好有興趣睇下佢既野,睇下佢係嘜人,睇下佢地係咪會有人返

侯爵府

原文章由 hello_mimi 於 08-1-6 19:55 發表
如果Shinning Garden既負責人睇到我地喱個Topic就真係自我反醒一下...如果你地係做得好既,自自然然有媽媽係到share,唔需要你玩role play啦~~

PS:其實我自己都好有興趣睇下佢既野,睇下佢係嘜人,睇下佢地係咪會有人返 ...

hello_mimi

佢個website有R小姐個尊容架

其實佢而家都有用緊唔同身份響屯門媽媽會出現架 尤其係一D有PLAYGROUP字眼既TOPICS都有佢回覆架 精明既媽媽一定睇得出

[ 本文章最後由 lololala 於 08-1-8 22:54 編輯 ]

侯爵府

又黎啦

又黎啦?-( :;pppp: ?-(

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... ;page=1#pid20967274

伯爵府

lololala ,
你好勁呀 ~~
我早排才問過,都唔平駕,
$100 @ 1堂 @1粒鍾,
一報要報16堂,1600蚊,一星期兩堂,
拒都痴痴地駕,反playgroup 咋喎洗唔洗咁密呀,
我話仔仔有玩playgroup,拒仲叫我不如報n1班 ,
好似上學咁,day day 3個鍾,
心諗你冇野呀,你又唔係學校,
一定唔平啦,因我不是有錢人,收左線,
我有錢都留返俾仔仔去學校讀n1啦,
有冇人咁上playgroup架,一星期一堂已好足夠啦!!

大宅

原文章由 kiki523 於 08-1-26 00:05 發表
lololala ,
你好勁呀 ~~
我話仔仔有玩playgroup,拒仲叫我不如報n1班: ...

咁返幾多堂就"見仁見智"啦! 大家都知, 有好多父母都好想小朋友快d學嘢, 都係睇市場供求

wa....但佢哋開咗冇耐就咁快開n班? 佢d辦學模式都同YL某playgroup都好似woo. (不過人哋有外國人老師)

我都曾經打過電話去”S字頭”呢間問過,佢一聽到我個仔快將3歳,都話我個仔咁大,我都知我唔係佢哋d目標客戶 ,轉個頭又話做n班,係唔係真係咁睇好個market?

好平心而論,我唔知d post係真定係假,但好多年紀較細o既mama都話呢間好好! 但我覺得有返兩歳o既小朋友,真係要考慮清楚.....以上只係我個人意見

另外我想回應返kiki523,

係唔係有$$人家唔係一個問題,但最重要係教學質素有保證!

[ 本文章最後由 chunwai_315 於 08-1-26 07:40 編輯 ]

伯爵府

原文章由 chunwai_315 於 08-1-26 07:37 發表
另外我想回應返kiki523,
係唔係有$$人家唔係一個問題,但最重要係教學質素有保證!

可能本人冇乜要求啦,BB得過歲幾反下playgroup,
只想拒見下人,接觸下小朋友,玩下happy下 o者,
拒就叫我上半日班,又話我BB上開playgroup,
話你BB會冇興趣,我相信小朋友有得玩,又點會冇興趣呀,
反而我覺得拒收我半日班錢就好有興趣啦:lol ,
或者拒係好有教學質素啦,我就冇錢 冇福份啦~~

[ 本文章最後由 kiki523 於 08-1-26 12:17 編輯 ]

侯爵府

原文章由 chunwai_315 於 08-1-26 07:37 發表

好平心而論,我唔知d post係真定係假,但好多年紀較細o既mama都話呢間好好! 但我覺得有返兩歳o既小朋友,真係要考慮清楚.....以上只係我個人意見

咁返幾多堂就"見仁見智"啦! 大家都知, 有好多父母都好想小朋友快d學嘢, 都係睇市場供求

wa....但佢哋開咗冇耐就咁快開n班? 佢d辦學模式都同YL某playgroup都好似woo. (不過人哋有外國人老師)

我都曾經打過電 ...

其實如果d post係真既 你估bk主持人會唔會一齊顛 會見一次 delete一次shining gardxx一人分飾多角去賣廣告既post呢 不妨諗諗 check ip可以check度架 我都唔可以亂作佢

我聽過其他媽媽對呢間既comment 都係一般 同埋 有小bb響佢地度撞親頭 重要唔止一次 咁佢地成日強調小班教學會照顧好d 點解都會有小bb撞親

其實開n1係咪要同教育署申請架 請有經驗人賜教

[ 本文章最後由 lololala 於 08-1-26 12:34 編輯 ]

侯爵府

原文章由 kiki523 於 08-1-26 00:05 發表
lololala ,
你好勁呀 ~~
我話仔仔有玩playgroup,拒仲叫我不如報n1班: ...

kiki523

錢同個仔都係妳既 妳絕對有權選擇

首頁

尾頁

跳至