跳至

首頁
12345...85

尾頁

大宅

我個女 8月31日出世的, 想搵同佢日子一齊出世的bb 做個 fd.

唔知有 冇呢 ??

別墅

我個仔都係8月31日出世, 個名叫Marcus

原文章由 kikuko 於 08-3-28 11:43 發表
我個女 8月31日出世的, 想搵同佢日子一齊出世的bb 做個 fd.

唔知有 冇呢 ??
[img align=left]http://bd.lilypie.com/SnzSp8.png[/img]

大宅

我個女叫婷婷, 佢係威爾斯出世. (出世 : 3.31kgs 6個月返健康院有 16磅. 而家比婆婆湊)

你有冇參加 一歲生日 Party 呀 ?

大宅

my babygal, wingka was borned in St Teresa Hospital on Aug 31. nice to meet u two.
she is now 18.5lb. (L size)

別墅

你地好,我囝囝都係8月31日在浸會醫院出世,重3.4kg,而家有8.3kg. 我地有參加birthday party.

你地bb出牙未, 我bb"ou"緊牙, 每日都有3-4次便便, 心情都唔係幾好.

大宅

婷婷係復活節出左一隻牙仔 (下面左邊, 右邊正在努力當中) 佢成日伸條脷遮住隻牙仔, 搞到好似個傻婆咁, 不過就少左口水.
慶幸佢 "ou" 牙時冇發燒同埋大大正常, 否則我地就辛苦lu

到時我地一定要係 Party 相認, 原來都有好多個bb同婷婷同一日出世的

原文章由 SOPHIAWMY0103 於 3/28/2008 22:58 發表
你地好,我囝囝都係8月31日在浸會醫院出世,重3.4kg,而家有8.3kg. 我地有參加birthday party.

你地bb出牙未, 我bb"ou"緊牙, 每日都有3-4次便便, 心情都唔係幾好. ...

別墅

唔好意思, 我唔記得介紹我囝囝, 佢叫家樂,英文名係SHERLOCK. 你地好嗎.

你地BB開始食兩餐粥/糊仔未, 因為家樂好鍾意食固體食物,所以我想轉食兩餐, 請比D意見,THANKS!

別墅

哎.. 8月31日出世o既 BB入學好蝕底..

大宅

有幾蝕呀 ? 唔係入學足3歲就 ok 嗎 ?

原文章由 3headmonkey 於 3/29/2008 23:36 發表
哎.. 8月31日出世o既 BB入學好蝕底..

別墅

e生話由6個月開始食固體, 逐個月加1餐, 所以可能差唔多時候俾bb食第2餐嘞.

我地都有參加生日會, 到時見啦!

原文章由 SOPHIAWMY0103 於 08-3-29 12:59 發表
唔好意思, 我唔記得介紹我囝囝, 佢叫家樂,英文名係SHERLOCK. 你地好嗎.

你地BB開始食兩餐粥/糊仔未, 因為家樂好鍾意食固體食物,所以我想轉食兩餐, 請比D意見,THANKS! ...
[img align=left]http://bd.lilypie.com/SnzSp8.png[/img]

別墅

今日係我地bb足7個月的大日子, 我已經準備左2餐我囝囝最鍾意的固體食物, 佢一定會好開心

大宅

你就好啦 ~ 可以同亞b慶祝. 我個女今朝返左亞婆度湊lu, 我走個時佢笑得不知幾燦爛地同我 bye bye

我要到星期四晚先湊佢返我自己屋企 !!!

別墅

我都要返工, 係姐姐湊. 其實有老人家湊真係放心好多, 工人係會激死你, 鬧佢有怕唔知會點對亞b.

別墅

你地住係邊, 我住屯門, 如果得閒可以出黎聚下.

大宅

我住元朗 同你都算近.

別墅

我住中環, 近動植物公園, 去開可以搵我.

原文章由 kikuko 於 08-4-3 12:19 發表
我住元朗 同你都算近.

別墅

8月31日嘅bb, 想問下大家有冇興趣出嚟見下面呢 (全部都同一日出生, 好似幾得意咁) (不過我都要問下c6, 其實我地好少出街)? 究竟我地有幾多係831bb呢?

nickname bb name boy/girl area (for planning gathering place)
1. rlandrl Marcus boy Central

原文章由 rlandrl 於 08-4-3 13:18 發表
我住中環, 近動植物公園, 去開可以搵我.

別墅

其實去邊區都得, 我c6可以車我地出黎, 不過c6香港唔識路, 所以KLN比較方便.

nickname bb name boy/girl area (for planning gathering place)
2. sophiawmy0103 Sherlock boy TST

別墅

hehe, 唔好意思呀, 我area嘅意思係屋企係邊呀, 我地報左屋企係邊先再決定聚會地點好唔好? SOPHIAWMY0103可唔可以再報過屋企係邊區呀?

nickname bb name boy/girl 屋企係邊區 (for planning gathering place)
2. sophiawmy0103 Sherlock boy

原文章由 SOPHIAWMY0103 於 08-5-17 18:11 發表
其實去邊區都得, 我c6可以車我地出黎, 不過c6香港唔識路, 所以KLN比較方便.

1. rlandrl Marcus boy Central ...

別墅

hehe, 唔好意思呀, 我area嘅意思係屋企係邊呀, 我地報左屋企係邊先再決定聚會地點好唔好? SOPHIAWMY0103可唔可以再報過屋企係邊區呀? OKOK

nickname bb name boy/girl 屋企係邊區 (for planning gathering place)
2. sophiawmy0103 Sherlock boy Tuen Mun

首頁
12345...85

尾頁

跳至