跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

Hi 各位bk既媽咪,
如果你既小朋友懂得彈奏樂器, 又好想有表演機會, 會唔會考慮幫佢地報名, 參加以下既音樂會, 大家交流一下呢?

我對音樂一竅不通, 今次舉辦一個音樂會, 想多d小朋友有一個機會, 勇敢地站出黎表現. 至於小朋友是否彈得好, 我覺得反而是其次. 凡事都要有第一次麻.

因為預備既事項很多, 所以想盡快統計人數, 安排schedule. 如果報名人數未如理想, 我就會放棄沙田大會堂既booking架嘞.

兒童音樂會
2009年222日下午3:00-5:00pm
沙田大會堂
大小同價, @$50
1)

2)

如要表演, 請在以下報名:
1) xxxx (鋼琴)

[ 本文章最後由 Littlepigpig 於 08-8-28 12:01 編輯 ]

水晶宮

hi...
今次到你攪活動啦
原文章由 Littlepigpig 於 08-8-28 11:59 發表
Hi 各位bk既媽咪,
如果你既小朋友懂得彈奏樂器, 又好想有表演機會, 會唔會考慮幫佢地報名, 參加以下既音樂會, 大家交流一下呢?

我對音樂一竅不通, 今次舉辦一個音樂會, 想多d小朋友有一個機會, 勇敢地站 ...

男爵府

原文章由 fw5775 於 08-8-28 21:33 發表
hi...
今次到你攪活動啦

係呀, 多多支持la! 通知下d朋友仔, 有無小朋友識彈琴呀?

男爵府

其實大既要幾多人參加先ok呀?

男爵府

我想亞仔參加,不過要等亞仔應承。

男爵府

原文章由 cheukwing媽咪 於 08-8-31 08:23 發表
其實大既要幾多人參加先ok呀?

租場 + 租琴 + 什費 (e.g.poster...) 保守估計,大約$3,000幾4,000. 每人$50, 即係大約60-70人參加. 其實沙田大會堂演奏廳可容納咁多人, 我當然想多d人參加, 等d小朋友感受下d氣氛.

而家我唔理咁多嘞, 我confirm左book場先, 因為好難得book到沙田大會堂, 仲要係2月22日咁易記既日子. 我都知有好多人咁早未必confirm到個日得唔得, 希望遲d會多d人參加la, 因為呢個表演, 對一d從未公開過表演既小朋友黎講, 係一個好好既機會黎架!!!

男爵府

原文章由 EdmundMaMa 於 08-8-31 10:36 發表
我想亞仔參加,不過要等亞仔應承。

我相信佢就算唔表演, 見到d老友記演出, 都唔會悶既.

尋日帶阿仔去睇家姐ballet表演, 我驚阿仔會眼訓, 好彩佢無訓到, 完場仲同家姐講: 我拍左好多下手呀家姐! 我好安慰...

子爵府

Littlepigpig,
我有興趣比囝囝參加呀! 我囝囝學緊小提琴, 不過遲初初哥哥性質, 加上佢又懶練琴, 但我都想比多啲機會佢試吓! 有個表演, 比多啲壓力佢, 佢就會肯練多啲架啦! 希望可以有多啲詳情! 唔知你哋個音樂受唔受咁初哥既人玩!

男爵府

原文章由 Cyrusmum 於 08-9-1 14:17 發表
Littlepigpig,
我有興趣比囝囝參加呀! 我囝囝學緊小提琴, 不過遲初初哥哥性質, 加上佢又懶練琴, 但我都想比多啲機會佢試吓! 有個表演, 比多啲壓力佢, 佢就會肯練多啲架啦! 希望可以有多啲詳情! 唔知你哋個音樂受唔受 ...

我既目的正是受初哥報名呢!!! 因為出面既表演, 通常要有返咁上下先可以上到台表演, 但我相信, 只要比佢地行出一步, 有左第一次, 係人地面前表演, 絕對唔係一件難事, 小朋友就正是需要一個咁既機會呢!

好似學校要講故事, 挑選出黎既, 肯定係講得好好, 但無份表演既, 又是否好差呢? 又未必wor, 每個小朋友都係有能力既, 只差在佢有無得發揮姐.

你仲想要咩詳情? or有咩意見, 提出黎大家交流下. 老實講, 我無音樂知識, 無攪過呢類活動, 空有一番抱負, 死就死la, 就算無人黎睇, 都叫做曾經努力過, 大人同細佬都一樣, 要嘗試, 不怕失敗. 我今次真係唔怕瘀, 唔知驚. haha...........

呀, 係呀, 我叫左教阿女既琴老師d學生黎彈, 一來佢地可以當係考試前既預備, 二來, 可以係d"初哥"面前表演下, 等佢地有個目標, 知道再努力d彈, 就可以好似d哥哥姐姐咁, 彈得咁好呢!

男爵府

要up返個topic, 唔好沉底先.....

大宅

小豬:

霖霖無學任何樂器.....join唔到添!

別墅

有幾個同學仔都有有興趣wo,點報名ga?

男爵府

原文章由 Littlepigpig 於 08-9-1 11:02 發表

我相信佢就算唔表演, 見到d老友記演出, 都唔會悶既.

我地會到,就算唔表演,等亞仔欣賞下人地表演都好,不過最好係佢肯上台啦

男爵府

等我都問下d friend有冇興趣先!

男爵府

原文章由 bb815 於 08-9-6 02:23 發表
有幾個同學仔都有有興趣wo,點報名ga?

welcome welcome!!! 好簡單, 請pm你既e-mail, 寫低以下資料:

1) 小朋友姓名
2) 歲數
3) 表演樂器 (除鋼琴外, 其他樂器, 請自備)
4) 歌曲名稱
5) 所需門票幾多張 (請mark低網名, 聯絡電話)

remarks:
一) 因時間有限, 為另更多小朋友有上台表演的機會, 每人平均表演約兩至三分鐘

二) 若參加人數踴躍, 票價會稍為調低. 現階段先統計人數, 稍後才作收費安排.

男爵府

原文章由 EdmundMaMa 於 08-9-6 09:59 發表

我地會到,就算唔表演,等亞仔欣賞下人地表演都好,不過最好係佢肯上台啦

自從有呢個idead開始, 我不斷問自己是否go ahead去做, 因為期間有好多問題, 我無經驗, 又唔知點解決, 曾經問過一d有經驗既人, 佢第一個反應就係: 下, 你自己一個攪, 點攪呀? 要預備好多野架wor ! 大會堂既負責人多番問我, 大約有幾多人, 我真係答唔出, 我怕少貓3,4隻, 講出黎好肉酸, 曾經唸過放棄, 不過, 我同自己講, 攞一次經驗都好, 無踏出一步, 一定唔會成功. 所以都唔理三七二十一, go go go...................

男爵府

原文章由 cheukwing媽咪 於 08-9-6 13:02 發表
等我都問下d friend有冇興趣先!

問la 問la, 大家一齊黎玩呀!!!!

大宅

你出到聲又何止小貓几隻呢? 你咁有heart! 真係要好勞心勞力去攪 我自問無e個"heart:

我問咗我家大少, 佢都答應用行動嚟支持你bor! 咁我同你報名先la.

1) Tyler Lee
2) 9 years old
3) piano
4) to be cfm the name of the song
5) (縉媽) 大人 x 2, tyler x 1 (另想問我細仔3歲是否計headcount 呢, 但如要比$ 都無所謂la)

等我又多句咀問吓monanson & vensussum 先

原文章由 Littlepigpig 於 08-9-8 10:42 發表

自從有呢個idead開始, 我不斷問自己是否go ahead去做, 因為期間有好多問題, 我無經驗, 又唔知點解決, 曾經問過一d有經驗既人, 佢第一個反應就係: 下, 你自己一個攪, 點攪呀? 要預備好多野架wor ! 大會堂既負責人多 ...

大宅

原文章由 縉媽 於 08-9-10 13:47 發表
你出到聲又何止小貓几隻呢? 你咁有heart! 真係要好勞心勞力去攪 我自問無e個"heart:

我問咗我家大少, 佢都答應用行動嚟支持你bor! 咁我同你報名先la.

1) Tyler Lee
2) 9 years old
3) piano
4) to ...

我啱啱先見呢個topic, 等我問吓阿囡先.

大宅

原文章由 POPOMA 於 08-9-5 23:58 發表
小豬:

霖霖無學任何樂器.....join唔到添!

唱歌都得喎 !

首頁
12345...7

尾頁

跳至