自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

因想同小朋友檢查眼睛, 想知道醫生斷症細心/有耐性/健談嗎?? Please comments.

男爵府

佢好似係旺角中心7樓

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

原帖由 HoneyBoy 於 11-2-28 11:02 發表
因想同小朋友檢查眼睛, 想知道醫生斷症細心/有耐性/健談嗎?? Please comments.

好細心, 好nice, 阿囝驗眼揾佢, 公司同事睇眼都係搵佢, 要早d預約, 好full.

珍珠宮

我外家同夫家全部人都係睇馬醫生,佢54/5歲左右,講解得好詳細,又唔會急急腳 pang 人走,最近一次我帶疑似"鬥雞"既2yrs親戚女去眼,小朋友扭計,又太細唔識表達睇到既係咩,但馬e生都好有耐性咁同佢試,雖然最終都驗唔到,但佢有教我哋點去分辨同點情況至要去睇e生,個次都搞咗大家差唔多半個鐘。

佢收費唔貴 ($400 per visit 未計藥),未搬前在東英大厦收得仲經濟,因爲當時個舖係佢外家度租返嚟,所以唔駛比貴租

~~~酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆 ~~~

珍珠宮

因爲佢係英華舊生,佢好多時都返母校帶球隊,我話e生你都可以算係半退休囉

佢唔係口水佬,但一定唔會問一句至答一句,佢仲會講釋埋同樣病情下其他個案比你知

原帖由 波子 於 11-2-28 13:10 發表

好細心, 好nice, 阿囝驗眼揾佢, 公司同事睇眼都係搵佢, 要早d預約, 好full.
原帖由 HoneyBoy 於 11-2-28 11:02 發表

大宅

He is a very good doctor. He is my father's classmate when he was in 英華. When I was a baby (few months old), he performed my eye surgery, and he was already a 眼科主任 by that time, and he was just about 30yrs old.
Highly recommended!!

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 波子 於 11-2-28 13:10 發表

同意

大宅

我幾年前都睇過馬醫生, 佢勁好人, 我覺得佢個look 好似阿四哥, 好型仔!

珍珠宮

原帖由 mrs.cho 於 11-3-1 00:19 發表
我幾年前都睇過馬醫生, 佢勁好人, 我覺得佢個look 好似阿四哥, 好型仔!

係咪似後生既 stanley ho 多d呢?

首頁

尾頁

跳至