嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb用緊Mustela,但而家又話佢既product有致癌物,咁仲有咩product可以搽果個位??

複式洋房

原帖由 pino 於 09-3-20 14:59 發表
我bb用緊Mustela,但而家又話佢既product有致癌物,咁仲有咩product可以搽果個位??

Drapolene Cream 勁好 我的bb因為飲人奶所以alway去臭臭,1日(7至8次有多) 呵到bat bat 損到流少血都是用它好返

大宅

原帖由 annievong 於 09-3-20 15:10 發表

Drapolene Cream 勁好 我的bb因為飲人奶所以alway去臭臭,1日(7至8次有多) 呵到bat bat 損到流少血都是用它好返

請問Drapolene Cream 響邊度買?

咁你bb又用咩product沖涼?我bb都係用Mustela呀!慘.....

禁止訪問

子爵府

My baby got the same problem, and as my baby's doctor is the kind of person who does not recommend to use chemical treatment unless cannot be avoided, natural healing preferred.

So he told me to clean my baby's ass with cotton buds which soaked very very diluted salt water everytime when I am changing diaper.

等待驗證會員

好媽媽勳章 醒目開學勳章

用凡士林啦, 好好架, 我bb都係咁, 每次同佢清潔完, 塗小小, 好快好番.

複式洋房

我都煩緊相同問題....沐浴露,lotion...要重新找過...!!!
我搞緊退貨手續,你有冇?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

用凡士林......very cheap.

禁止訪問

別墅

原帖由 e_phoenix 於 09-3-22 01:39 發表

我都煩緊相同問題....沐浴露,lotion...要重新找過...!!!
我搞緊退貨手續,你有冇?

e_phoenix,

係咪所有貨都可退?我買了2支bbcream. and 好多免過水清潔液,想退。。。

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 sweet2008 於 09-3-20 15:30 發表
醫院開左一隻 ZINC藥膏比我, 一紅就搽, 好快好返,你試下

Agree!

You may buy a cream called "Desitin" in Mannings or Parkn Shop, it is zinc cream.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

me too, 凡士林 is very good

原帖由 centaurus 於 09-3-21 14:36 發表
用凡士林啦, 好好架, 我bb都係咁, 每次同佢清潔完, 塗小小, 好快好番.

大宅

好多謝大家既意見!咁我試左凡士林先啦,反正屋企有!!

e_phoenix,

可以退貨?請問你contact邊度?但係我果d都係開左黎用,可吾可以退架?搽patpat果支重有好多未用添呀!

大宅

請問Mustela 的產品含致癌物質的消息係邊到聽到? 我唔知, 早排還入咗貨。

複式洋房

回覆:
I buy it at YATA department store,
(我有4枝唔同既product,有3枝巳開左黎用,用咗少少la)
I call YATA and ask there Mustela promoter can I refund...
then the office manager call me,of cus he said there product are fine la.....
but I insist of refund!!!
And finally I get a full refund(bring the receipt to YATA).
Hope it can help ...

and I want to ask...
Which product are u using now?

複式洋房

原帖由 Wing05 於 09-3-24 13:37 發表
請問Mustela 的產品含致癌物質的消息係邊到聽到? 我唔知, 早排還入咗貨。

use yahoo search ,
check the news,then u will find it.

大宅

上星期我都係煩緊用邊隻SHAMPOO, BATH SOAP 同LOTION, 我轉咗用NATURE'S BABY, ORGANIC 野, 咁當然陣味無MUSTELA咁好聞啦 ~

複式洋房

阿仔用開 一隻 organic 既 nappy change cream, 唔lup,我上網買的。
原帖由 Twinboys08 於 09-3-25 15:14 發表
上星期我都係煩緊用邊隻SHAMPOO, BATH SOAP 同LOTION, 我轉咗用NATURE'S BABY, ORGANIC 野, 咁當然陣味無MUSTELA咁好聞啦 ~

大宅

原帖由 metoyou 於 09-3-31 14:22 發表
阿仔用開 一隻 organic 既 nappy change cream, 唔lup,我上網買的。

什麼名??係邊到有得買呀??几多錢到呢??
能否pm資料給我!
many thanks!

複式洋房

PM you already lar, pls. check!
原帖由 pigbbpig 於 09-3-31 16:20 發表

什麼名??係邊到有得買呀??几多錢到呢??
能否pm資料給我!
many thanks!

首頁

尾頁

跳至