親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

1. 日元去邊到唱最平又安全呢?
2. 有咩係必買架?
3. 你地有冇浸泉? 係唔係連毛巾都唔比縷住, 要全裸落水架?

唔該

水晶宮

係日本bin度唱日元都安全!
好多野都可買, 如果平過香港的話!
東京~箱根浸溫泉, 要除哂, 毛巾都ng得架, 個個人都係敢,
你可能林落水至除lor!

原帖由 松松 於 09-4-2 21:30 發表
2. 有咩係必買架?
3. 你地有冇浸泉? 係唔係連毛巾都唔比縷住, 要全裸落水架?ops:" />

唔該

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

其實無話咩係必買既,人人喜好唔同,人地覺得抵既,但你買左番黎用唔著,咪又係徙錢. 而且而家yen咁高,又要比稅,買唔過,寧願食下野影下相好過.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Hi 松松
http://berlincompanyexchangelimited.blogspot.com/
2. 有咩係必買架? 每個人想買甚麼東西都唔同!
3. 你地有冇浸泉? 係唔係連毛巾都唔比縷住, 要全裸落水架? 應該要光豬豬!

2. 有咩係必買架?
3. 你地有冇浸泉? 係唔係連毛巾都唔比縷住, 要全裸落水架?ops:" />

唔該

複式洋房

原帖由 gion 於 09-4-3 22:36 發表
其實無話咩係必買既,人人喜好唔同,人地覺得抵既,但你買左番黎用唔著,咪又係徙錢. 而且而家yen咁高,又要比稅,買唔過,寧願食下野影下相好過.

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 松松 於 09-4-4 19:59 發表

咁淺白都唔明 .... 你expect人地點幫你?

複式洋房

可能對你黎講好淺白
但我資質低麻.................

原帖由 gion 於 09-4-4 23:16 發表

咁淺白都唔明 .... 你expect人地點幫你?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 松松 於 09-4-4 23:28 發表
可能對你黎講好淺白

其實我覺得....你要黎日本買野前, 最好係香港格下價....因為有時呢邊d化妝品都係平香港幾十蚊架咋!!
我有朋友就會叫我幫佢買藥.....話呢邊既藥好Woo! (我真係唔知!) 所以; 你要黎買野....最好冧清楚要買d乜....咁就唔洗浪費時間慢慢搵啦! 係咪?
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我do 5 g 佢up乜架
不過算la, 米睇其他人既回應lor

原帖由 松松 於 09-4-4 23:28 發表
可能對你黎講好淺白

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我聽日出發lu

2. 有咩係必買架?

唔該

複式洋房

係呀,我原本冇乜頭緒。好彩另一topic d 會員比左好多意見我,我而家先叫有d 頭緒咋。我唸我會大量買藥

原帖由 bibifa1225 於 09-4-5 00:05 發表

其實我覺得....你要黎日本買野前, 最好係香港格下價....因為有時呢邊d化妝品都係平香港幾十蚊架咋!!
我有朋友就會叫我幫佢買藥.....話呢邊既藥好Woo! (我真係唔知!) 所以; 你要黎買野....最好冧清楚要買d乜....咁 ...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 松松 於 09-4-5 01:26 發表
係呀,我原本冇乜頭緒。好彩另一topic d 會員比左好多意見我,我而家先叫有d 頭緒咋。我唸我會大量買藥

不過; 若果你唔太明日文字既話....我就唔太建議你買黎食囉。 你最好查清楚...你所要既藥既日文名稱, 去到買既時候就會容易搵d。
かぜ(風邪)くすり(藥) = 傷風藥
げり(下痢) くすり(藥) =  肚瀉藥
希望幫到你
2009年6月3日這天....我失去肚裡的愛女。

マリン媽媽永遠愛妳!!

複式洋房

多謝你幫忙
我考慮買:

撒隆巴司藥貼
龍角散
小林制藥的喉嚨噴劑
喇叭牌正露丸
退熱貼/散熱貼

你覺得呢d好嗎,你比我條link既藥,我會print出來帶埋去jp買

仲有 baby gap

原帖由 bibifa1225 於 09-4-5 01:33 發表

不過; 若果你唔太明日文字既話....我就唔太建議你買黎食囉。 你最好查清楚...你所要既藥既日文名稱, 去到買既時候就會容易搵d。
かぜ(風邪)くすり(藥) = 傷風藥
げり(下痢) くすり(藥) =  肚瀉藥
希望幫到你 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

葯物膏布要留意到期日. 買痱之膏啦, 7XX - 8XX YEN (視乎有冇折扣), 平過吻百蜜!

侯爵府

2024年龍年勳章

2. 有咩係必買架?

唔該

我今日報咗5月去東京,yen會喺匯豐唱,打算買lv neverfull特別版,同sofina防曬(如果平嘅話),你幾時出發呀?

複式洋房

我返黎 啦^^。
玩得好開心,其實去之前我都驚我會愛上jp, 結果, 真係...
要多謝報料比過我話必買物品既mami,佢地建議d必買物品
8成我都有買。連個guide都問我點解咁醒識得買, hehe

伯爵府

2023年兔年勳章

原帖由 松松 於 09-4-15 19:35 發表
我返黎 啦^^。
玩得好開心,其實去之前我都驚我會愛上jp, 結果, 真係...
要多謝報料比過我話必買物品既mami,佢地建議d必買物品
8成我都有買。連個guide都問我點解咁醒識得買, hehe ...

咁快就玩完番來啦....
最後有冇浸溫泉呀??

複式洋房

有呀,仲又上又落3次tim

唉,我都唔想咁快就玩完番來架
原帖由 bonbonyy 於 09-4-15 23:59 發表

咁快就玩完番來啦....
最後有冇浸溫泉呀??

大宅

http://hk.ttrate.com/zh_hk/index ... JPY&s=1&t=3

公爵府

雖然我第3次去日本, 但復活節去完返嚟, 都買咗呢道媽咪介紹的東西。

導遊都有介紹, 仲帶我地去新宿佢買開比較平的藥房買
1. 大正製藥SG風邪藥 (有丸裝/粉裝)
好正, 老公早上打乞CHI流鼻水, 食完一包, 30分鐘停哂。 我買JPY1,480左右 (15包粉裝)
http://www.kenko.com/product/item/itm_6902663872.html

2. 龍角散 (喉嚨初起唔舒服食的)
JPY670左右 http://www.kenko.com/product/item/itm_6901288572.html

3. 正露丸100粒( 大幸薬品 )
JPY890左右
http://www.kenko.com/product/item/itm_8341116072.html
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

首頁

尾頁

跳至