自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請指教

大宅

你工:驗度數配眼鏡就ok,佢地得視光師,冇眼科e生.果d所謂教授/導師,其實通通係視光師黎乍.但係又幫人check e樣check果样,有事又check唔到.我舊公司個同事去你大check完話佢冇事,點知原來青光眼都好嚴重下,係去眼科e生到睇先知.但係遲左開始e,損坏左的視力補唔返.
所以如果要check眼,要去眼科e生到,有好多眼科診所亦有視光師check度數,e生check眼.更好!
盲人会有眼科e生,不過未必有得揀.
原帖由 catbabycat 於 10-12-20 08:40 發表
請指教

大宅

盲人會要不要排好耐呀?

男爵府

眼鏡鋪唔得咩?

大宅

想搵個有眼科醫生的CHECK下.

子爵府

我去過盲人會 check 眼和看醫生,很有貼錢買難受的感覺

由 e 生到姑娘都很有問題:;pppp:
...... 一定唔會再去
20101011190800M

酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆

子爵府

原帖由 catbabycat 於 10-12-20 17:24 發表
盲人會要不要排好耐呀?

要排好耐,所以更覺不值:;pppp:

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

同意 , 姑娘又寸 (以為自己係官) , 我無白內障個 e 生話我有 , 仲叫我做手術 , 好彩我有懷疑 , 因為我睇得都幾清楚 , 走去眼科 e 生度 check , 咩事都無 , 真係咁都得

原帖由 BingJing 於 10-12-20 19:41 發表

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 BingJing 於 10-12-20 19:41 發表

我都覺得佢地好求其....幫我驗度數果個隻手遮住左我視線都唔知, 有d鏡片又污jo左,都唔知驗得準唔隼,態度又麻麻,我都唔會再去。
相反"你工"d人態度好好, 好細心,明知佢賣d鏡片同埋架係貴d我都幫襯咗佢配埋副眼鏡。
....

子爵府

原帖由 simple430 於 10-12-20 19:47 發表
同意 , 姑娘又寸 (以為自己係官) , 我無白內障個 e 生話我有 , 仲叫我做手術 , 好彩我有懷疑 , 因為我睇得都幾清楚 , 走去眼科 e 生度 check , 咩事都無 , 真係咁都得

...

我咪又係....話我視網膜退化,要做激光修補,仲話有期可以即日做,我冇理佢,跟字睇返自己個e生同去政府排期,次次講個病情出嚟,都比人哋笑呀,跟本唔駛做
d姑娘 ...同我滴眼,似係插眼多d:;pppp: ,仲要係唔只一個姑娘咁噃
全院最正常...係得個登期處囉

盲人會,我唔係貪你平,係諗住你哋會專業d咋,我排咗咁耐,時間都响返度:;pppp: :;pppp:

如果講平,樂善堂果度(特別係對老人家)都好你好多

首頁

尾頁

跳至