自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

轉貼
黑店-長沙灣美居中心 1010 Model Hair's(20/10/08)
長沙灣美居中心 1010 Model Hair's
佢聲稱$380任駁+電髮
本身我自己有駁髮,拆髮收左我$50
個頭電完好似無電都算佢
最賤既係佢用翻我本身d駁髮幫我駁過
仲要駁得好少
Total收我 $430
打擊黑店click

大宅

轉貼
千其唔好去(西貢野戰燒烤場)BBQ(20/10/08)
尋晚去左西貢野戰燒烤場BBQ(已經去過4次)!
一去到就心知不妙! O個度D人唔同哂!(之前聽講執左!近排又開返)!
但都一場黎到! 點都入去試試LA! 多謝盛惠$118(以前最貴都係$98) !
一入到去見到比以前多左幾部電視同有D帳篷之外..仲有D獨立包裝既醬油 !
跟住我拎野食既時候! 我搵暈全場都BBQ必備既食物....墨魚丸....八爪魚丸!
都唔緊要!我就為有求其拎D野返去燒!
燒完第一轉!當我打開D醬油準備點既時候(我有個習慣係點之前都試一試先!)
發覺D味好似變左!我叫埋D FD一試究竟! (有三款醬油!但全部變哂)
最後全部人都無用到D油!成晚只係得蜜糖!
到10點鐘左右!我想出到拎野食既時候!見到個櫃被人清得7788 !我就叫佢地加返D食物!
但佢地答覆係賣哂...你拎第二樣LA ~~(個場30人都無)
我俾得$118入黎咩都無!我早知自己買野燒仲好!
再過多無幾耐仲見到D職員拎起埋D蒜蓉雞翼tim!
不過無所謂!反正我都唔想再食la! 笨7只係做一次姐!
我以後都唔會去呢間黑店.........!!
各位....我奉勸你地入去之前先搵一個人去視察一下~以免食到一肚氣!
打擊黑店click

大宅

轉貼
大埔新街市的伍仔記隔離陳記態度差差差~(20/10/08)
尋晚星期日爸爸生日慶祝飯, 帶左佢去我之前試過的大埔街市2樓熟食中心的伍仔記.
一上到去, 人頭湧湧, 差不多張張台都有人等緊位(因為佢地不設輪籌, 要食要自己等位).
咁好正常揀張就黎食完ge台等位, 剛好面前一張五人台得兩夫婦食緊, 仲要差不多食完加上佢地話唔介意我地坐低等 咁我即刻同媽咪坐低sin, 邊等老豆同男友泊完車上來la.
隔一陣, 我地望到原來我地坐緊呢張台的餐牌不是伍仔記, 是隔離陳記的(有去過熟食中心的朋友會知la, 通常d台好難分邊個打邊個架ma), 於是我地問伍仔記可唔可以照order佢d小菜, 伍仔記話都ok ge. 加上前幾日我來過(不過係閒日)我地都係坐第二間的台, order了伍仔記同後面泰國菜crossover. 咁我自不然覺得係可以照order伍仔記d小菜la.....加上媽咪都話不如照order陳記一兩個菜, 再加伍仔記一兩個菜, 因為話星期日唔好意思坐人張台但一樣野都唔叫.......我都覺得有道理兼合理.
點知正當我們有了決定之時, 有個女店員(廿來三十歲的)走過來執台, 用極度惡惡惡劣之語氣問: 係咪叫野, 係咪食飯?(真的是十級惡劣).
咁我媽咪仲好好聲氣咁問:唔好意思我地可唔可以呢度叫d, 隔離叫d?
點知我媽咪未講完, 果位女店員已經用一d早知的口吻大喝: 唔得!!!!!!(本人真的冇誇張, 真的是大喝出來), 你去隔離食伍仔記啦!!!!她是正眼都冇望過來, 我來不及俾反應佢已經轉頭走.....我果陣真的是...未試過咁嬲, 好想同佢嘈過唔好以為兩母女好好恰, 但我唔想爸爸生日會不高興, 於是趁爸爸未上來就即刻起身過番隔離等位..最後等左約十五鐘便有位可以坐低.
基本上我平心靜氣諗番..
1. 事實上, 果間陳記我係未試過, 唔知d野好唔好食, 但以星期日晚的食客人數來比較起伍仔記, 真的高下立見.
2. 咁我覺得, 開得門做生意, 生意不及人多, 請好好檢討一下食物質素或待客態度.
3. 如果是妒忌人地多客生意做唔切, 亦是希望參閱上述第二點.
4. 做邊門生意都一樣, 要識轉彎, 人地難得坐得落你張台度, 雖然人地話想order其他鋪頭ge小菜姐, 你都可以sell下話不如試下我地果d吖, 都唔差架...etc.因為問心, 其實我初時都有d想轉軑試下呢間陳記. 可能佢sell下我我會試下都唔定, 咁咪做成單生意lor.
5. 如果台客真係堅持想只係幫襯一半, 我做老闆都會歡迎, 唔排除今次試左覺得唔差, 下次再幫襯.
所以我由當初好憤怒..食到一半已經覺得佢好可憐, 一間食肆請左咁唔幫得手ge員工, 真係當初好彩冇同佢嘈, 如果唔係真係教精佢...當然最後, 我地頭先坐錯位果張台依然係無人坐.
講到呢度, 我就真係會bad list呢間陳記, 但anyway真要多謝佢令我又學到人生一課.
打擊黑店click

大宅

轉貼
千萬不要去實x (price ritX) 買梳化 , 係超呃人(20/10/08)
咩叫真皮梳化?? 原來真皮梳化可以係ONLY 1MM 乘1MM O既真皮都叫真皮梳化....我諗只係 "X惠" 先得,
重要比人送到貨來, 比送貨D人整裂左, 見到好似唔係真皮, 打電話去佢地分店, 先同我地講
"我地公司無話過依張梳化係全真皮, 所以手柄位以下(當眼地方) 都唔會係真皮, 係仿皮"
依個係咩世界, 話真皮但可以話唔係全真皮, 所以係得少少真皮(可能得10% 係真皮), 重要講到.... 我無呃你... 因為我地都無寫係全真皮......
我想問....我依家係唔係O係法庭到買野..... 咬文嚼字咁去買一樣野....
我平時真係好少買依D野.... 但點解連一間咁大既公司都要咁做.... 唔通全部大公司都係呃人.

打擊黑店click

大宅

轉貼
中環[港式茶餐廳]初頭好地地,但愈黎愈差(20/10/08)
位於中環o既[港式茶餐廳],之前服務態度唔錯,食物ok,環境衛生幾好,都滿意喇~~
最近幾次光顧,實在忍無可忍,雖掛住"優質標誌",但竟是另一回事!
(1)唔係繁忙時間,但d待應懶忙咁,扮晒o野,又唔見得快得去邊,同埋做得d嘜出樣
(2)冇耐心聽客人order,order都未落完,就閃走左
(3)明明order熱檸茶,點知黎左凍o既,都算喇,最衰係d待應的態度好似唔多想換比你
(4)唔主動serve客人
我想問"優質標誌"係米只會serve外國人好?=.='
打擊黑店click

大宅

轉貼
唔好幫襯陳X強醫生!(22/10/08)
昨天我去 PolyU Clinic 睇醫生,因為膞頭同胸d肌肉同關節呢排有d痛, 抖氣都唔順,可能係最近早得太多劇烈運動啦!
睇完我問佢可唔可以請一日假,佢好串咁話: 「唔係呀化, 咁都要請假?」
咁但真係唔係好舒服ar ma,我同佢講話,呢三、四日都痛 ga la.
佢話,「咁你頭先又話尋日踢波黎?」
可能我開頭心急講錯比佢聽,其實唔係尋日踢波,係四日前踢波.
咁佢就話:「幾日前你又唔黎睇,而家睇先至話要請假?」
最後佢都話算啦! 咪寫左張醫生紙.
嘩!有無搞錯,我睇咁多次醫生都未遇過咁串..雖然佢唔係求其check 果d,但佢d 態度真係幾差law...
打擊黑店click

大宅

轉貼
我對呢間廚X王實在太失望(22/10/08)
我今個星期日就要入伙, 所有傢俱都已安排妥當, 既然比廚櫃cf拖時間 ,由上星期六話星期一,二就可以交貨, 最離譜間公司星期一就要求我地比埋尾數 , 但行規係起好貨滿意先付尾數, 我堅持唔比, 之後個cf就一日拖一日, 到依家都仲有好多都未完工, 唉...星期四我估都未搞好, 唉...間廚櫃公司, 千簡萬簡都係個爛燈棧.
我只係做廚櫃, 個老細話我地裝個廚櫃好簡單, 只係兩,三個工作天就完成,佢由10月17日起開始動工,我10月25日已經入在伙至今日10月30日, 都未清哂手尾(當然尾數未比啦),遲交貨都算喇,最失望係佢D手工非常差 , 佢整爛左我張石檯面角位, 成條列行, 又同我裝個抽油煙機一高一低, 電磁爐又比佢滴哂D玻璃膠係面, 又係裝到斜哂, 因為我牆身係痴鋁塑板, 又係比佢整花哂, 唉...最離譜係我原先係有條去水喉係漏水, 咁佢最初話同我搞掂佢(個時未發個CF咁衰), 就要我比多$1500比佢同我整好佢,仲同我起埋個地台, 點知依家比佢搞完之後, 原先一處地方漏水, 依家就四處都漏水, 搞到我要找另外一個水喉師父去整, 仲要依家個間公司都仲未聯絡我地執手尾.
打擊黑店click

大宅

轉貼
投訴 : 維德嗰間大家x外賣好唔掂(23/10/08)
上兩個星期,公司多野做,午間趕工作,得十來分鐘食晏,近近地就係公司樓下間大家x買碗叉燒米,拎到番公司先發覺碟叉燒又肥又燶,起哂黑焦,勢估唔到咁大間連鎖店, 咁嘅叉燒都賣得俾人食..真係恰我外買? 係,佢估中,我冇拎返去鬧佢,我以後都唔再去添

因為近, 我公司的同事仍經常幫襯嗰間店, 早幾日我同事又係度外賣星洲米, 拎到番來, 一個飯盒分兩格, 一格空的, 即係得半個, 佢叫我鬧衰大家x, 咁有相為證,記住係維德嗰間, 係中上環返工, 經常外買飯盒的朋友要注意囉!
打擊黑店click

大宅

轉貼
銅鑼灣波斯富街某粥麵館賣多毛豬手麵(24/10/08)
話說尋晚做完運動, 諗住食小小野先返屋企, 朋友話呢間鋪頭 (係池記隔兩間鋪位) d 豬手麵好味, 唔太貴, 賣 $21, 諗住試下啦, 我已經問過朋友 d 豬手會唔會好多毛 (因為出面好多酒樓食店 d 豬手都清理得嘛嘛), 佢話上次食唔覺, 但我果碗豬手麵果三舊豬手都有毛, 有 d 唔係好睇到有毛, 但係一咬落口就覺得"鞋烚烚", 真係搞到食慾大減 以後都唔敢再係出面食豬手麵.
打擊黑店click

大宅

轉貼
請小心挑選租婚紗及化妝公司空見慣24/10/08)
我個人剛剛上星期日在沙田註冊處註冊…本來是一件很高興的事吧!
但是怎料到會有一件意料之外的事發生…
我去洋X荊位於九龍彌敦道747號金X商場1樓…租婚紗連化妝…
本黎諗住一切都很順利進行!!
到了那一天上去店度試衫同埋拎婚紗,第二日註冊可以著,
拎婚紗果日開開心心…個店員仲同我講化妝會今日內俾電話你…
同你約好時間…
我下午兩點左右拎衫…等呀…等呀…
到五六點個化妝師仲未俾電話我…我就打電話去洋紫X去問下個店員…
店員:因為今日好日,可能個化妝師唔得閒俾電話你住…
我:咁大概要幾多點先會俾電話我…
店員:佢可能要十一點左右先會俾到電話你…
咁我又再等下等下又到十一點,仲未有電話打黎約好聽日註冊既化妝時間!
十一點幾左右…
我打電話去洋X荊…點知已經無人聽電話…
我就感到不安…一路擔心一路等化妝師電話…
等到十二點仲未可以安心抖足精神…
..................................
到左第二朝既七點…仲未有電話黎… 九點半要註冊行禮了…我可以點…
咁既婚紗店一個人都聯絡唔到…租套婚紗無化妝…租黎做咩…
好後悔…去左呢間洋紫X婚紗店…雖然事後佢地打電話黎道歉都無補於事!
一世人一次… 我都無點樣話佢地…但係我仲有另一件事…令我更加不滿佢地既服務態度!
就係第二日去還衫…本黎一還衫就要退番$1000按金…(我果日俾一千蚊cash按金…)
佢地話無CASH…要五點後先至有一千蚊CASH…
我都算…店員話五六點前過數俾我…點知我五六點打去俾佢地…
店員就話唔得閒…八九點先過俾我…
咁我又等… 十點再打俾佢…

等到第二朝仲未過數俾我!我好似追數公司咁…唉~
第二日既下午十二點我又打電話去洋紫荊問幾時會過數俾我…
等到下午三點幾先打電話黎話過俾我…咁既公司…
試問會唔會再幫襯第二次…我一定唔會…
俾我既印象係…一個字 : 差
雖然我祇係租一套婚紗…
請各位要結婚既兄弟姊妹要小心選擇…
唔想有第二個受害者…
打擊黑店click

大宅

轉貼
大家千萬都不要去"元朗一番"(24/10/08)
所謂既日本料理,我之前都去過..o個度既壽司大件係冇用架,三文魚的確腥..
個日同埋個住香港個邊既朋友黎左呢間黑店!因為有朋友話都幾好食同好多人,於是就揸車去食喇!去到的確多人,要等位..等不是一個問題,問題在於佢o個度有條例︰如果每人會於用餐既時候滿$200即可優先入座,(即是如多人等位,只要你有$的話便不必排隊即時比位)一個人就要滿$200,兩個人要滿$400..錢不是問題..而是佢個度d野又不是causeway bay個價位,我地四個人既話要食$800...食唔晒好浪費。之後有人真的因為咁而被安排坐位。我地出面等o個d客很怒...d 侍應就話佢地滿條款金額ma...
今日,很怒..!間咁既"元朗一番"我地決定不會再去食喇!
請埋d侍應都唔知乜料子架,我同老公今日去食喇,以為好好彩..有近牆邊兩人位不要同人地逼(其實o個度一向都迫架喇)...一心打算叫野食喇,門口條死cheap仔侍應..(高同瘦又帶耳環扮型)好好聲叫我地可否轉枱,因為要合併張枱變四人,我老公就見佢咁..ok轉位喇。點知隔一陣條友仔比左我地張枱另外又是兩條友既坐...我見到既時候很嬲,而被轉到既枱牆邊位又埋單,我於是走出去同條友仔講。
我︰點解你叫我地轉枱之後又比兩個人坐?
死cheap侍應: 原本打算比四人既坐架ma
我︰咁e家你比左兩個人坐喎!
死cheap侍應: 咁冇辦法喇
我︰總之隔鄰e家就埋單喇,我一陣會轉過去
死cheap侍應:十分不悅..既衰樣..盡量喇
氣死我之後,我就見咁樣同我老公坐過去,個d侍應好cheap,好賤..門口個條友同裡面1個對眼細到死既男waiter..一個肥到死前髮陰又擋住對眼既女waitress單晒聲,見我地坐左過去不執枱.不理我地..扮見不到我地咁!我老公好嬲,叫個肥女人黎執枱。個肥女人很不悅+串樣走埋黎執..一路執既時候問我地。
肥女人waitress︰你地做咩事轉位.
我老公(嬲喇)︰咁我問你地點解轉左我地過黎又叫第二個人坐我地張枱先
肥女人waitress:一直不敢出聲 (可能是男人話佢...佢先不出聲)
我老公︰你問我點解,係唔係應該我問你點解呀!
我老公︰你有冇用個腦唸野先問問題架?
肥女人waitress:唔敢出聲執完走左!
***我地個下好嬲,有想過食佢一碟壽司同坐夠佢限定既時間先走..不過都冇咁做..
我同老公都很嬲之下話...咁串食都唔食佢,又唔係冇$食!
總之激氣喇,服務不會在此感受到架..d野又唔係話好好食...很嬲很嬲!希望你地唔好中計以為e間野多人就係好喇。(我之前都是因為咁先去咋)
不過比我知道,原來我老公可以咁MAN喎!
打擊黑店click

大宅

轉貼
投訴香港寬頻!老屈老人家(25/10/08)
我呀爺1直都有睇開香港寬頻,因為我麻麻要睇大戲,
上個月個d sales就 sale我爺爺 , 話有台睇38$1個月.
我爺爺就吾知道系成人台;以為好多野睇.甘就申請左喇!
到第2日個個人打返電話黎話1定要申請2個台,
我爺爺話0kay, 第3日我爺爺打返去話,吾好喇我要返1個,
1定要1個.甘個sales 就話吾得嫁wo.後來就轉口話,送第2個台半年,(中間就帶左我爺遊花園)
甘樣總括黎講,就系比多$38 ..到10月頭比錢 , 38 x6 眼到凸埋出黎,就打電話去問,6個成人台!OMG!就打去佢公司嘈, 佢公司話吾CANCEL得,我屋企人就話,甘吾CANCEL住囉,停左佢先囉,照比錢!
吾可以 ,話要寄信比當事人,簽名!
我爸話:甘你打電話黎叫當事人申請台又得?吾洗簽名?
宜嫁停台,又要簽名!?如果個老人家心1臟病發你"咩"呀?
個人話:甘我比你停左先,我查下再話你知,CHECK電話錄音,
今日打返黎,佢打黎遊花園,轉黎轉去,都去要比錢,
之後佢仲話:老人家吾睇,你地都可以睇喇! 系人都興喇嘛!
宜嫁又話CHECK返,都吾知佢點,總之就系佢想我地比錢.就打電話黎帶我地遊花園!!
佢仲叫我地睇囉,我覺得話轉返晒其他台,都GUR D 喇咩,
宜嫁甘樣姐系點??
打擊黑店click

大宅

轉貼
深水埗陳記魚蛋 - 無料到(25/10/08)
尋日係深水步食飯, 食完之後, 朋友口痕話想食魚蛋,
我突然醒起前排睇節目見到阿蘇介紹了一檔係深水步的魚蛋.
雖然唔知檔名, 但聽聞係高登入口附近.
三個人就走左去搵, 都好快搵到.
係深水步 欽州街 黃金同新高登的中間,
八點零, 無人幫襯, 各要了一串來食,
唔辣, 小辣, 加辣都有
魚蛋無魚味, 食落又硬硬地唔彈牙,個汁亦唔香,
唔知點解阿蘇會推介呢檔野, 唔通佢有股份..
$5一串有六粒, 亦唔係抵食.
打擊黑店click

大宅

轉貼
美x廚”(銅鑼灣)(25/10/08)
發生時間:
2008年10月23日(星期四)中午一時
發生經過 :
當日中午本人去上述餐廳“X味廚”午膳,去過此食肆都知地方淺窄,有一女食客埋單離開時,不小心踩到一名女侍應,女侍應大叫一聲“呀”,當時該女食客已向女侍應SAY SORRY(數次),但該女侍應還大鬧該女食客“癡線”,跟住女食客很不好意思及舉手表示歉意下離開,但該女侍應仍很不忿地大鬧“你X味”,當時本人看不過眼向該女侍應說:『人地已向你道歉,仲洗唔洗話人地“你X味”啊!』,但該女侍應仍然自言自語地鬧。此事簡直不知所謂! 嚴重破壞香港飲食及服務界多年建立的良好形象!
跟進情況 :
隔了一天本人再打電話給其經理反映有關當天女侍應的問題(因發生事件那天經理正休假),但女經理態度係唔多願意聽取本人的反映,仲反過來話女侍應當天只係鬧自己,並非鬧該女食客囉!本人真是孤陋寡聞,竟未聽過人鬧自己叫“你x味”,如果係鬧自己,點解唔係“我x味”囉!?我亦對其及該店非常失望及無話可說,連經理都唔理唔重視,可想言知該店的侍應可以肆無忌憚。
打擊黑店click

大宅

轉載 2008

1.一個好差的陪月呀姐
2.天水圍"周X德"<<佢真係好寸
3.屯門錦華美x西餅收工後情況(有d嘔心)
4.一間好衰既褓姆車公司..要小心
5.蝴蝶商場既聯益藥房好過份!
6.街邊檔介紹新產品或煲湯料,有人做媒扮買
7.我女比間補習社玩死
8.不可信的印野公司 - bbmemxxy
9.葵芳又多一間黑店, 各位靚女留意!
10.遇到激衰agent, 唔通要放棄agent fee?
11.[警告]旅行社詐騙
12.海皇粥店好貴呀!
13.德福名髮廊
14.忍不住要投訴粉嶺帝庭軒盧x章醫生
15.KLN city 清x牛肉館
16..六 種 賀 年 食 品 不 合 格
17.千期唔好幫襯日x鋼閘廠直銷中心
18.太古歐化傢俬 服務極差
19.資優兒童評估疑「掠錢」
20.福榮街賣日本玩具舖老闆用粗口鬧人
21.pccw電X盈科真係太過份!
22.新界西網屯x醫院o既不負責任及不專業個案!
23.小心比影樓呃
24.公立醫院d質素/服務態度好差呀!
25.思高牌地拖筒咪買
26.小心禮物黨搵笨
27.千萬不要搵"安定"街市"新x水電"做裝修
28.千其唔好幫佢買嘢呀!
29.千其唔好去旺角花園街買生果, 呃人嫁!
30.港安醫院兒科醫生(王x祥)
31."串串王X祥"醫生
32.一個態度勁差的"的士司機"
33.千祈咪幫襯間酒店
34.本港無良 "飯盒供應商"
35.錦田東x地產
36.天水圍黑店髮型屋
37.投訴- 日本食店五X嵐
38.呃$$呀....奸商...
39.雞尞嗰間寶發乾濕洗衣公司~~黑店
40.大埔無品醫生 - 周X軍
41.小心!! 北角勁衰裝修工程公司 - 聯興
42.不要去上水彩園恩X琴行
43.一定吳好在淘大(王氏直銷中心)買電器
44.呃人既電器舗
45.這麼做生意都得?大圍火車站時裝店
46.消費陷阱 - Rainbow 吸塵機
47.收到一封以"YAHOO AWARD"名出既欺騙信,大家小心
48.欺騙人的沙田ruby Tuesday
49.病毒通知!(善意轉貼)
50.周街都係迷魂黨, 好驚! 各位小心
51.小心新的電話推銷手法!
52.對二德惠失望
53.Chicco BB沐浴露, 竟然會咁??
54.三星電器LCD Mon維修需時六星期 離譜
55.PCCX呃錢!
56.大埔、荃灣、牛頭角家俬黑店!
57.去了荃灣荃新天地和樂日式意粉屋....一肚氣
58.不知所謂的食店
59.我要投訴和記.....有咩方法最怏
60.小心這賣家
61.千其咪去豉油街板前
62.超衰婦科旺角中心"蘇 幹 x"
63.葵涌廣X Greex Housx Shop 10X1態度惡劣Sales
64.小心粗口怪-葵涌廣場Grexn Hoxse

[ 本文章最後由 rab 於 08-11-15 18:07 編輯 ]
打擊黑店click

大宅

65.小心喺銅鑼灣俾人影裙底
66.請大家不要到這位無良醫生
67.無良得x僱傭中心/降頭印傭MAYA ZULYANA
68.大圍車站斜對面東x城單車超揾笨!
69.now tv(請大家小心)
70.已刪除,詳情請看這裡
71.買洗衣機買到一肚氣
72.join pure yoga要非常小心
73.屯門良景大快活..有衰人
74.勁唔掂既傢私公司
75.大家捐善款請小心!!!
76.唔好幫親" 康X家居服務" 或"1st Priority"
77.元朗垃圾髲型屋
78.modern beauty 令人一肚氣
79.大貓銀行正奸商
80.陽光洗衣店 ~騙人事件
81.黑店醫網中心...大家來批評下
82.小心ecsxxy傳銷的seller
83.好嬲.去翡翠籐器買衣櫃. 換來激氣
84.荃灣 - 丼日本咖喱專門店 - 恐怖
85.天水圍天澤商場紅蘋果餐廳
86.請各位媽咪小心依間鋪頭
87.比 PCCX 激到我想投訴 ......
88.小心波鞋街陷阱
89.千祈咪幫襯既黑店 - 富x東方酒店
90.激死我啦 - 入左黑店
91.無良和記電話服務
92.側魚涌洗衣黑店
93.離哂譜- 千祈不要看骨科龍醫生!
94.百x洗頭水好離譜
95.小心暑期班陷阱
96.不要買媽媽世界的壓力絲襪
97.沙田荷花--太過份
98.小心呢間營養中心
99.吳彥祖間Monster Sushi 真係令我有d失望
100.皇室堡13樓一間傳銷公司
101.瑞和街惡菜婆
102.屯門虹橋金Ming潮州麵正黑店
103.買冷氣記得唔好買(珍X)牌子冷氣…
104.黑店勿去
105.葵涌廣場三樓一間眼鏡公司~嚇人的做生意手法
106.Marriott Vacation Club 超級差
107.有無見過呢d咁既醫生......?
108.銅鑼灣信和郎田-千萬不要幫襯
109.包點先生
110.以後都唔幫襯坑口馬泰
111.沙田BODY SHOP 佢地營商手法有問題,大家要小心!
112.去馬鞍山x色店買野小心d
113.旺角漢陽苑
114.mega box 德興火鍋.海景軒
115.香港快運----我真係好興!!!
116.千祈唔好買 SonyEeicsson W910i
117."在家工作"是否騙人?
118.柴灣沒醫德女中醫
119.騙人的電訊公司
120.唔交貨的米奇廚柜公司
121.黑店-”慧龍影丞"影相
122.慈雲山無醫德代診女西醫
123.購買Mother Goose不愉快經歷
124.無品的士司機 - 新界的士
125.小心呢間香港online shop
126.去連鎖電器舖買野真係要小心D
127.千其唔好讀呢間幼稚園呀!
128.去咗Baby Dreamland影相,好失望
129.激氣!. 唔好去d 間野買傢俱
130.小心小心>>6色和平
打擊黑店click

大宅

131.lleuk水的天一醫務所(太子)
132.長呃長有 亮x思
133.與文理集團ASTC不愉快的經歷
134.鬼佬教英文無責任心
135.網上購物 , 換來一肚氣
136.投訴one2free
137.千祈唔好幫襯南豐中心生x攝影
138.大圍態度惡劣的美容院
139.態度勁差的甲藝專門店
140.春x劇團的課程,千萬不要上,呃人的
141.陳X誠醫生太過份喇!!!
142.睇你地仲敢唔敢光顧直x中心
143.好差的搬運公司..要另收$500?
144.被海馬店騙了!
145.好不知所謂清潔家居公司
146.投訴快圖美!收費不劃一!
147.西區無良方X獸醫
148.勁衰agent , 不要幫襯
149.勁PK既奶粉公司
150.香港仔裝修黑店
151.千萬不好去飛一般影相
152.黑店 Pretty House
153.晒相俾人呃錢
154.請勿上呢個網站: hongkongtone.com
155.好激氣,喺包點先X買飽
156.媽咪們千祈咪去荃灣如姬美容
157.訂造傢俬一肚氣!!油麻地黑店!!
158.鴻X地產代理刻意隱瞞兇宅放租...寶琳區
159.受氣 ~ 太子石岐佬
160.佳x食品凍肉買的午歺肉是假貨
161.針灸,推拿(呃錢)
162.美心D面包越來越難食
163.千祈唔好搭楊x美莉d校車
164.黑店一品螞蟻
165.dr kong 書包(火滾)
166.千祈咪去觀塘x民坊2/f果間哂相舖
167.和記環球電訊好離譜!!!
168.小心model公司
169.請不要捐款與'施比受"
170.很勞氣的搬屋公司
171.黑名單 - GamXnay Grace RemotiguX (賓賓)
172.小心藍田這間設計及裝修公司
173.魚鱻魚湯專門店
174.** 婦科醫生黑名單 **
175.小心網上老千!
176.不要住東涌Novotel
177.我唔唱衰佢唔得!! ikea宜家家俬離哂譜!
178.去完長隆,貪平換來一肚氣
179.悅榕莊 (旺角) 已投訴
180.葵芳葵涌廣場買鞋要試清楚
181.想係0/3baby買野嘅人千萬要小心
182.葵涌廣場地下算命佬
183.朗豪坊的哂相舖
184.無良藥房搶奶粉錢
185.呢間速遞公司...好離譜
186.提醒請印傭的媽咪,不要請Mexxy Srixxxyuni
187.味X拉面(中環皇后大道中分店)
188.無良減肥醫生大踢爆
189.黑店-北角Idea X 室內設計裝修公司
190.大圍富嘉花園的湯X文醫生
191.BXM網上訂購奶粉...好激氣
192.我之前一路都唔知「百x」的蠱惑招
193.奉勸大家,看牙醫前要小心選擇牙醫
194.新都城第二期某一間時裝店
195.唔好去佳寶買蛋呀!!
196.青衣城一葉家--服務態度差!
197.買psp比人呃
198.酒樓行騙cheap招
199.櫃員機騙案新手法
200.黑店 - Rainbow Shop
打擊黑店click

大宅

201.我要唱衰 "上市美容院 "!
202.屎丹褔游泳學校改制---搵笨
203.Laura Mercier既sales毫無修養!
204.PCCW 正垃圾 !
205.灣仔喜記辣蟹"把鬼"
206.你地有指定美容師的嗎?(為朋友抱不平!)
207.消委會發現市面魚油含殺蟲劑
208.免費洗牙服務...要小心!
209.剪髪的慘痛經歷
210.跑馬地Perfect Music Centre不老實
211.小心以下藥房操守
212.大家有無去過一些狗眼看人低的舖頭?
213.係惠X買新鮮魚/肉既媽咪請小心!
214.(創f)珠寶的tgr(名)所謂証書
215.又一城金泰X D野好難食
216.我遇到一個非常無良心的診所姑娘
217.小心美容陷井......Oaxxx Beauty
218.荃灣無良藥材鋪--假鹿茸當野生鹿茸賣
219.譚仔米線愈來愈差
220.沙田區不好的醫生
221.估唔到上市時裝公司啲售後服務係咁差既!
222."貨不對辨"的 X華嬰兒用品中心(旺角)
223.唔好幫襯深井裕記
224.“黑店”國華中西*房(旺角)
225.HGx記來我家維修寬頻,激死我!
226.千其唔好幫襯油塘鯉魚門廣場頂層間美容店
227.係元朗,我遇到騙子
228.今日去線面,點知換黎一肚氣
229.油塘松花江正垃圾酒家
230.不要相信在街sell 上綱的和記
231.匯豐銀行正癈柴
232.買左部samsung最新果部電視, 連壞2次
234.小心留意 pxxw同埋sunxxy局你續約
235.b b-l a n d黑箱作業!好唔公平!
236.好唔開心, 關於生日蛋糕
237.元朗人士請注意!!!變態佬出沒
238.唔好買佳之選的雞蛋
239.千奇唔好係惠x買SOYA無糖豆漿皇(發毛架)
240.家計會變態佬~~小心
241.態度勁衰的校服店
242.住宅區唔好用"彪記快遞"
243.(壹週刊)唔好食元朗KCF~垃圾雞
244.小心!本地印庸Sumirah騙機票!
245.訂瓷磚 - 好激氣
打擊黑店click

大宅

轉貼
奉勸大家唔好去個到幫襯(25/10/08)

最近知道上水開左間學利咪諗住去食law, 點知就nine野喇! (因為一直都有食開大埔個間都幾好食)
D 食物就一般無大埔個間咁好,奶茶就好難飲,我仲見到隔離位個阿姐個份公司三文治食浄好多都寧願唔食添.
但係食物都係其次但有位四眼哥哥d 態度先令我火,真係差到爆呀!
食野其間無 服務可言就預左la, d 茶餐廳. 話說係我食完野諗住出去埋單個時有個帶黑柜既四眼侍應咁arm係我 起左既時候走去收隔離枱d 野(個枱d 客走左)
因為空間有限佢個身就已經阻住左個出口大半,其實當時我已經係正佢面前因為地方細行一步就到,咁我咪側起個身背脊對住佢咁law, 因為我背對佢既關係所以唔知原來佢係無縮開LAW,點知出左一半就發覺唔對路因為我被 Click 住左,但最其既就係在我夾住既其間佢竟然都無意識縮開,於是我奮力爭出之後我就聽到佢仲 " 摺 " 左聲,嘩大佬我都未出聲話佢,佢仲咁既態度真係離哂普呀,跟住比錢既時候咪一路比錢一路話law,唔知個老闆聽唔聽到,後尾愈諗愈後悔點解唔直接同個老闆投訴個員工呀!!激死
果個四眼仔簡直當左自己係老闆呀,咁樣對D客,唔洗佢服務都已經咁態度如果要佢做野咪死,正常你見到個客起左身你都會讓客出先啦!
佢就好似時運高咁見人唔到,我真係鄧佢老闆慘請D趕客員工,係經濟咁差既時候佢仲擺出一副唔憂做既樣,比著我第一時間炒哂D瘀血佢呀!
總知我以後都唔會再去上水個間學利呀,費事背脊骨落呀!
所以我奉勸各位有錢唔洗睇人面色食野,就算係平過佢既 M 記D服務態度仲好過佢呀!
打擊黑店click

大宅

轉貼
投訴旺角可人X婚紗攝影公司(26/10/08)
我和未婚妻早前顧用了在旺角一間名為「可人X」的專業形象攝影公司拍攝結婚照片,但最終換來只是非常令人氣結和差劣的服務。
其中以他那一位名叫Elaine的女職員的態度最令人氣憤。這位職員最初不斷遊說我和未婚妻把婚紗相的「Package」「Upgrade」時,保證她公司製作的相片和精裝相簿質素非常好,絕不會出現問題,亦保證製作出來如有問題,是會為我們更換的。我們只希望得到優良的服務和製作,也不介意把原先選擇了$2,200的「Package」大幅度「Upgrade」成為$15,000的,並應她的要求繳付了全數費用。
等了兩個月後,才等到「可人X」把油畫大相及精裝相簿製作完成,但當我們到該公司檢收時,這位Elaine卻完全沒有理會我們,裝作看不見我們那般。
而那兩本所謂精裝相簿,製作手功卻十分差劣,封面的邊角不單爆裂損壞,內裡的相片沖印得色澤很深,其中一張相片又顯得模糊,另一張在裝裱前經已黏上了塵垢,相簿上面的字句,包括我的名字也出錯。在這情況下,我們便要求「可人X」更正他們弄出來的錯誤。
但想不到,那位名叫Elaine的女職員卻於兩日後致電我未婚妻,責罵她要求更換相片,更說因此要收取額外費用,當我未婚妻想問她,為何更正又她公司弄出來的錯誤也要收費時,她隨即破口大罵,用粗俗和晦氣的語調責罵。罵罷,還毫不禮貌地把電話轉給其他職員,沒有讓我未婚妻問過原因。雖然我未婚妻投訴那位Elaine態度惡劣後,「可人X」最終沒有因為更正他們的錯誤而額外收費,但對我未婚妻的投訴,卻沒有認真處理,至今仍未作出任何道歉或回覆,對顧客全無責任感和誠信。
此外,因為「可人X」把印在精裝相簿封面上我的名字也弄錯了,而又趕不及在我婚宴前更改,害得我只能在婚宴上,用花球將那錯誤的名字遮蓋著,才能給親友觀看,可想而知當時場面是多麼尷尬的呢!
他們製作的相簿手功差劣和出錯,理應盡快為我們更正,但期間他們又一再弄錯,需要一再修改,白白又再擔誤多了一整個月。
我與未婚妻在婚前拍攝一輯結婚相,無非是為日後多增添美好的回憶,但卻變成這樣氣結收場的回億。
日後各位若想拍攝婚紗照或專業人像照的時候,真的要想清楚是否要顧用這間「可人X」呢!
打擊黑店click

首頁

尾頁

跳至