夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

男爵府

原文章由 小小小朋友 於 07-10-23 14:31 發表
我想知道你地既感受同心情會係點
同埋咩原因會逼使到你地一定要同佢住不可?
到最後又點接受到?

接受唔到呀到依家都

開支大呀,賤人99要生要死,仲叫晒成家人話我老公唔要佢。
俾小一個仙佢我地都死

依家只係不斷祈求佢早日歸西

禁止發言

男爵府

同奶奶住ka感受及心情就係-----好似業主同租客關係咁la...我係租客(租房)..間屋唔係我ka..好多野都唔可以攪,唔可以整亂,唔可以叫朋友/家人返屋企坐/玩...要跟佢地ka生活習慣去做/去遵守...
:-( :-( 沒有家的感覺:-( :-(

男爵府

mouth:

禁止發言

男爵府

小小小朋友 你講得好o岩呀...我同老公講..佢都係咁講呀
""老公就話唔中意咪掉囉...我就應佢一句
"d野唔係我既..我點掉呀"...之後仲要比老公話我成日唔當99係一家人...成日分你你我我咁""

唉~~話晒都唔係好熟
客氣d分清楚d好
我都唔想同佢地有咩瓜葛

以上講法我絕對同意呀

我大緊肚唔搬得走呀....:-( :-(

子爵府

好媽媽勳章

我都覺得係,好似搭枱咁.我一d都投入唔到當自己屋企,因為我鐘要整齊清潔,佢地偏偏又污槽無手尾,買d野又老土,做慘係連我小小天地都可以日頭入去瞓,夜晚門都唔敲就咁沖入黎,一d禮貌都無.
本來住開新界,一知道有左就計劃搬番出市區,佢亞媽一味日日哦搬番去同佢地住,我念在第一粒孫等佢地多d時間見下,開心下(因為佢地恨左好耐又唔敢開口催我地),又諗住佢地會為個孫而改變卦...點知係我一廂情願咁諗,依然污糟,講野大聲到嗌交咁,佢地要上網要睇電視的話,個孫點同佢玩都唔理佢,到佢地要玩個孫,唔理係食緊奶準備瞓覺或已經瞓著,就要即刻撩佢.真係俾佢地吹到啤啤聲.真係后悔到不得了,其實一早想搬走,但突然話搬又令c6難做,成日想搵野開大鑊順便搬走,但又做唔出潑婦罵街咁.

原文章由 kkf2210 於 07-10-23 17:55 發表
同奶奶住ka感受及心情就係-----好似業主同租客關係咁la...我係租客(租房)..間屋唔係我ka..好多野都唔可以攪,唔可以整亂,唔可以叫朋友/家人返屋企坐/玩...要跟佢地ka生活習慣去做/去遵守...
:-( :-( 沒有家的感覺:-( ...

[ 本文章最後由 renren 於 07-10-23 20:05 編輯 ]
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

大宅

原全同意你地所講!
我個99係“笑口騎騎放毒蛇”的人!表面上好好,實際衰到無論! 有乜都同個仔講,但永遠笑面虎咁!我老公一個人養4個加(2個工人),佢只係54歲從來未做過野,都算啦 每日都出街買買買!只係想佢慳D洗錢:-(佢 完全無覺得個仔搵錢辛苦,仲話屋企得一部車唔方便!:-( :-( :-( :-(

子爵府

好媽媽勳章

我都唔記得講tim呀,佢又係鐘意買鞋買煲,次次買完就掟張statement响書枱,等個仔番黎同佢找數,真係耆英馮小姐黎架

原文章由 bonnieysl 於 07-10-23 20:22 發表
原全同意你地所講!
我個99係“笑口騎騎放毒蛇”的人!表面上好好,實際衰到無論! 有乜都同個仔講,但永遠笑面虎咁!我老公一個人養4個加(2個工人),佢只係54歲從來未做過野,都算啦 每日都出街買買買!只係想佢慳D洗錢:-( ...
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

別墅

原文章由 kkf2210 於 07-10-23 17:55 發表
:-( :-( 沒有家的感覺:-( ...

我都係咁話,真係一點都投入唔到。:-(
未結婚前,同老公一起租屋住,兩人世界樂瀟遙,結婚後,老公要做二十四孝,只好搬來同6299一起住,點知,日子過得真係好難挨
上個星期同佢地講我地過埋年搬出去住,點知奶奶一聽到,就吱吱聲,長氣到我都就來跪下求佢收聲lar
http://www.flickr.com/photos/tassel8

http://571111397.photo.qq.com

子爵府

畀面勳章

以前拍拖時候就有一排同過我6299住大約一年多,果時因為大家仲未有好好經濟能力,所以要同佢地住,初時仲覺得可以慳返d租錢,但其實同佢地住開支都唔細,因為我99會問我老公拎錢,唔係一個月一次,係一個月幾次,計埋仲貴過而家交租,仲要交埋水電費,同埋果時我覺得我老公係獨子如果佢搬走左佢爸媽好似好慘咁,因為我99成日覺得我搶左佢個仔,我唔想再惡化落去!但日子越耐我呢個念頭就消失得一乾二淨,只想快d走快d搬,唔係你死就我亡 因為我99太克人憎!成日都講錢,同我又唔o岩,佢成日覺得我唔係好人,對佢個仔唔好!仲多多說話聽!到有次鬧大交之後我決心要搬!佢見我執野初初仲以為係我整色整水,仲暗示話佢個囝唔會同我搬走係我自己幻想!講埋d野勁難頂!
到真係call晒搬屋車黎果日佢個c9朋友經過見到就打比佢叫佢返黎,佢喊晒口咁叫個囝唔好走!話跟我搬走一定會後悔又話我唔識照顧佢囝!又話得一粒囝佢走左咁佢點!總之咩都講齊!果刻個心好似有陣涼風吹一吹過咁「呼~」一陣涼意 正~!

禁止發言

禁止發言

禁止發言

禁止發言

禁止發言

男爵府

我同奶奶住都住咗成年la...其實我奶奶係個唔係咁易相處ka.人來...我奶奶有3個仔,3個女...全部已結婚及有小朋友..但係我奶奶係唔多like我大嫂及細嫂(2個都係大陸人/3個月繼証)..耐唔耐都會聽到佢講大嫂及細嫂D野(是非)..有時連3個女婿都會講...我心諗個個都有份講..我都無例外..都會比佢講...
我要返工..早出晚歸..係食飯及放假時先見到面..大家都客客氣氣..
有時老公唔係屋企..得番我同99..62..我老公會問我有"無同99講野/傾計".."我話無."..唔想講咁多野..平時我都好少講野..(我心諗講多錯多..唔講就錯少D....)

renren
你講得好o岩呀..食飯真係好似搭枱咁ka...就算係有好多屋企人一齊食飯我都唔講野..淨係食..有人問我野..先出聲答佢地..

其實我唔多同老公講..佢屋企D野(唔like..ka野)...佢會罵我對佢屋企人有偏見...(我心諗係有少少偏見)..

禁止發言

男爵府

係呀..係呀...
遲D搬開住會開心D...la..少見面..就少野講la(是非)..唔見面就無野(是非)講la...

首頁

尾頁

跳至