親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問去日本, 跟邊間旅行團最好? 係咪東瀛遊?

仲有, 請問跟團係點比貼士個導遊及司機嘅? 通常要比幾多?

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 tumtum 於 07-10-31 09:55 發表

我剛跟完東瀛去完日本返黎, 我就覺得麻麻, 唔關東瀛事, 係個導遊麻麻, 食住都可以叫ok, 都要睇好唔好彩, 我覺得跟團最緊要係個行程同個導遊好, 唔一定係明牌就好, 要去多d旅行社比較下, 我一報就去東瀛, 無比較過, 而貼士就好睇個人, 如果導遊好既, 俾多小小無所謂, 但今次全車人無人俾多一毫子.

大宅

原文章由 tumtum 於 07-10-31 09:55 發表

我好耐之前跟egl,覺得好. 之後介紹俾朋友, 朋友去完回來話吾好.
我今次報左永安5日$4999, 希望好玩啦.
5天團 tips 係hk$500(包導遊&driver)

大宅

縱橫游好次做緊4人行3人價,try to look look la

大宅

舊年報左縱橫遊, 跟住係第二d topic見到好多人話縱橫遊唔得, d導遊又差, 唉........我幾鬼擔心。 好彩我join果團又唔錯喎, 導遊又nice又風趣, 我唔係好夠現金($5xx)買佢sale既手信, 佢仲叫我返HK先返比佢添. 今年如果報團, 我就想報東瀛遊.

tips方面, 縱橫遊領隊導遊係同一個人, 連司機好似係$160/day, 大小同價.

大宅

東x遊 導遊勁差,返泥比好多團友投訴!

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 twins312 於 07-10-31 20:22 發表
東x遊 導遊勁差,返泥比好多團友投訴!

可唔可以講下有幾差...睇下同我果個係唔係一樣.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我縱橫遊同東瀛遊都跟過,
我既個人意見係東瀛遊好好多
導遊,食,住,行都好好..反而縱橫遊一 d 都唔掂..

不過我而家去日本係自由行唔洗煩..又玩得開心..
點解唔試下自由行呢??

原文章由 ywpw 於 07-11-1 10:30 發表

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 Oscar媽 於 07-11-1 11:03 發表

點解唔試下自由行呢??

...

因為第一次去所以先跟團, 再去得話我一定自遊行.

男爵府

原文章由 Oscar媽 於 07-11-1 11:03 發表

點解唔試下自由行呢??

...

我都好想試下自由行,但我5色呀:-( :-( :-(

子爵府

好易咋..日本所以車站全部都係漢字黎一睇就明..
地圖可以買日本旅遊書睇..加上出發前 plan 好行程就得..

原文章由 LOWERBOBO 於 07-11-1 15:35 發表

我都好想試下自由行,但我5色呀:-( :-( :-(

大宅

原文章由 ywpw 於 07-11-1 10:30 發表

我地果團有22人,返香港後有12人投訴賤人導遊,有一對夫婦仲出埋律師信,但佢地偏幫導遊又講大話,最後仲投訴到旅遊業議會!
主要都係講大話,團中有對澳洲夫婦,佢sale人賣減肥藥粉,話可以帶番澳洲,因為澳洲對藥品管制好嚴,但導遊死都話無問題,話呢d唔係藥品,因為佢自稱響紐西蘭移民返泥,澳洲夫婦就order左,後來有團友叫澳洲夫婦問清楚,一打返澳洲問,真係唔可以帶,味同導遊講唔要,但佢仍然死燦(因為d貨佢買左返泥),後尾其他團友都幫口,跟著佢就好慶,話唔買就算(態度好差)上到旅遊car,揸住個咪講,唔怕我地投訴,講左一堆廢話!我地都有錄低佢d廢話!其實當中都有多事發生,一句講到尾,成團有過半人都唔滿意條死野!

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 twins312 於 07-11-1 17:45 發表

我地果團有22人,返香港後有12人投訴賤人導遊,有一對夫婦仲出埋律師信,但佢地偏幫導遊又講大話,最後仲投訴到旅遊業議會!
主要都係講大話,團中有對澳洲夫婦,佢sale人賣減肥藥粉,話可以帶番澳洲,因為澳洲對藥品管制好嚴,但導遊 ...

咁又真係衰d, 呃人買0野.

男爵府

原文章由 twins312 於 07-11-1 17:45 發表

主要都係講大話,團中有對澳洲夫婦,佢sale人賣減肥藥粉,話可以帶番澳洲,因為澳洲對藥品管制好嚴,但導遊 ...

為佐$,個導遊真cheap

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

最怕呢d強迫人買野...........

子爵府

我上年跟東X遊個導遊 OK 喎,冇要我地買野..
仲對我地照顧的好好..安排時間亦非常好..
都冇 SALE 我地賣減肥藥喎!!

大宅

原文章由 Oscar媽 於 07-11-2 10:30 發表
我上年跟東X遊個導遊 OK 喎,冇要我地買野..
仲對我地照顧的好好..安排時間亦非常好..
都冇 SALE 我地賣減肥藥喎!!

因為呢單野都好大獲,返到hk去旅行社投訴,又去旅遊業議會,我仲寫埋去x週刋,有另一對夫婦仲出埋律師信,仲上埋報紙。所以我估應該有指引比導遊!我未撞到呢個死野之前,都係跟東x遊去日本,個個導遊都sale呢個減肥粉,成日話某某日本明星食得好好,所以我都上左檔!

大宅

東瀛遊-自由行

永安-跟團

首頁

尾頁

跳至