想生BB

跳至

首頁
12345...45

尾頁

大宅

醒目開學勳章

有冇人睇過陳志慧醫生? 呢度好似無咩人講喎

大宅

是 Dr. Ho 診所的?

我算是看她的. 你也是看不育的嗎?

大宅

醒目開學勳章

原文章由 Jodi_妹妹 於 07-11-9 09:58 發表
是 Dr. Ho 診所的?

我算是看她的. 你也是看不育的嗎?

係呀, 我係睇生bb架~
咁你睇左佢幾耐呀?
有無做過咩treatment?
你覺得佢點呀?
唔好意思呀, 問咁多野, 因為呢度真係少人講佢

複式洋房

我現在睇佢,但剛開始,佢係港大副教授,應該經驗唔錯。

大宅

bbjune

費用貴嗎?

複式洋房

原文章由 tm218 於 07-11-20 21:17 發表
bbjune

費用貴嗎?

第一次診金$900(做埋婦科檢查)
照輸卵管x-ray$1900
驗精$300
柏氏抹片$325
照x-ray,驗精後看report$500
暫時只做了這些,遲d再告訴你

大宅

我是看不育的. 最初是見何醫生,後來才轉看陳醫生. 我看返d 單, 他們有分:
First Consultation : 1,200
Short Conultation: 500
藥費另計.
我之前也看過另外的不育醫生, 我覺得診金都是差不多, 他們也不是特別貴. 很多時是藥費貴.

雖然我最初原意是看dr. ho, 但因他太忙,所以由做iui 開始,轉看陳醫生. 她也很好, 很有耐性, 也解釋得很詳細, 給予我很大信心. 我試過為著療程有不安和疑惑, 後來她也在電話裏再跟我解釋一次.

大宅

醒目開學勳章

原文章由 bbjune 於 07-11-21 09:22 發表

第一次診金$900(做埋婦科檢查)
照輸卵管x-ray$1900
驗精$300
柏氏抹片$325
照x-ray,驗精後看report$500
暫時只做了這些,遲d再告訴你 ...

hi, bbjune,
你話第一次睇做埋婦科檢查, 咁即係包唔包埋做超聲波?
驗完精之後睇report又要俾$500??
anyway, 多謝你既分享!

大宅

原文章由 Jodi_妹妹 於 07-11-21 12:20 發表
我是看不育的. 最初是見何醫生,後來才轉看陳醫生. 我看返d 單, 他們有分:
First Consultation : 1,200
Short Conultation: 500
藥費另計.
我之前也看過另外的不育醫生, 我覺得診金都是差不多, 他們也不是特別貴. 很 ...

jodie_妹妹,

唔好意思,我想問.係你主動由何醫生轉去睇陳醫生.定係佢地要你轉呢?你可唔可以有權唔轉架??

Thanks,
Ruby

大宅

是否不育e生比較難book ga ?
but 我上星期book Dr chan, next day 就可見佢.
有d奇怪....

複式洋房

原文章由 bbbingo 於 07-11-21 18:44 發表

hi, bbjune,
你話第一次睇做埋婦科檢查, 咁即係包唔包埋做超聲波?
驗完精之後睇report又要俾$500??
anyway, 多謝你既分享!

包埋超聲波
私家醫生要續樣收錢,見下佢都要比錢,但又唔想排政府,所以無辦法。

複式洋房

原文章由 MIC-MIC 於 07-11-21 19:15 發表
是否不育e生比較難book ga ?
but 我上星期book Dr chan, next day 就可見佢.
有d奇怪....

如果果段時間醫生無booking,又不用上課,就會快。

大宅

than, Dr Chen had any advise for u ?

大宅

等派彩, last 3 day la.

大宅

原文章由 bbjune 於 07-11-22 13:50 發表

如果果段時間醫生無booking,又不用上課,就會快。

其實,係睇你搵邊個不育科醫生.如果你搵d"人氣"私家不育科醫生,"新症"的確係耍最少排幾個月.有d什至要排一年. 當你睇過佢成為"舊症"的話,就會根據你既cycle,配合你.

有d 不育科醫生,的確係好快book倒.但一定唔係d"人氣"醫生羅!

大宅

雖然Dr Chen 唔係"人氣"醫生,但我不想等啦,hope she can 幫到我,又可堤升"人氣"

大宅

醒目開學勳章

原文章由 MIC-MIC 於 07-11-25 00:38 發表
雖然Dr Chen 唔係"人氣"醫生,但我不想等啦,hope she can 幫到我,又可堤升"人氣"

其實我諗最重要係睇你同個醫生夾唔夾, 當然除左睇成功率之外, 仲要睇下晌治療過程中, 佢有無幫到你, 例如詳細解答你既問題, 消除你既疑慮, 減少你既擔心同不安....etc. 我諗陳醫生都有好多clients, 不過可能無晌呢度發言囉.......

等待驗證會員

原文章由 bbbingo 於 07-11-26 18:13 發表

其實我諗最重要係睇你同個醫生夾唔夾, 當然除左睇成功率之外, 仲要睇下晌治療過程中, 佢有無幫到你, 例如詳細解答你既問題, 消除你既疑慮, 減少你既擔心同不安....etc. 我諗陳醫生都有好多clients, 不過可能無晌呢 ...

hi 各位
我係睇Dr.Chan bingo咗,依家17週,第2胎,係孖胎,上1胎係睇Dr.Ho bing,係孖女,依家4.5歲lu.
我地係孖女來架,大孖叫彩妮,细孖叫倩妮.

複式洋房

星期五我就做iui,係第一次, 我對自己和Dr. Chan非常有信心,我們要有信心才會成功,如果今次唔得就下次,總之平常心,唔好比周圍環境影響自己。

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

ml094,
想問下妳兩胎係iui or ivf or 只係打針呀?
thank you!

原文章由 ml094 於 07-11-26 23:24 發表

hi 各位
我係睇Dr.Chan bingo咗,依家17週,第2胎,係孖胎,上1胎係睇Dr.Ho bing,係孖女,依家4.5歲lu.

首頁
12345...45

尾頁

跳至