自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

我想了解下"少年夢"呢個camp啊~~~
可以點樣參加到啊??

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我媽咪都想知,因想我細佬去讀下!
唔知邊位知道報下料~

複式洋房

我都好想知多d知資料,我個仔好似佢地講嗰D噤,冇自信、冇成擔、唔績極、每件事得過且過,唔識表達自己,我好想比佢去參加。

等待驗證會員

原文章由 Elimme 於 07-12-4 20:14 發表
頭先無線播的少年夢計劃,內容9成9同當年的life dynamics一樣。
有冇人take過Life Dynamics?

請三思!我有朋友take過Life Dynamics,讀完後好像?-(

男爵府

冇錯,我識得同知道有人讀完Life Dynamics之後思想變得奇怪,冇一個係好嘅。如果要俾仔女讀真係要三思

原文章由 bb10 於 07-12-4 21:11 發表

請三思!我有朋友take過Life Dynamics,讀完後好像?-(

禁止訪問

大宅

睇落去以為傳銷 心有點寒

大宅

好媽媽勳章

不能說讀完一定唔好, 我都係一個LD的學生,
讀完4個課程都已經10年了,
呢個課程係會使人對人生的睇法改變,
但, 我個人認為如未夠成熟便入去讀的話,
真係仲慘過唔讀. 會變得更自以為是.
這個係我個人的睇法.

至於呢個少年夢的課程, 我會有個建議,
家長本身如果從未接觸過呢類課程,
很難同子女在課程中途或之後作有效溝通,
怕到時2頭唔到岸. 因此......

唔好以為, 人地話係好就去,
仲有係, 呢個課程好講誠信,
唔可以將課程內容, 同學的分享公開,
剛才個間公司的做法, 將整個課程/學生曝光
我很有些反感.

男爵府

我好唔明課程內容點解唔可以公開,咁家長又點知好唔好呢?有啲黑箱作業嘅感覺。

原文章由 tabasco 於 07-12-4 22:03 發表
不能說讀完一定唔好, 我都係一個LD的學生,
讀完4個課程都已經10年了,
呢個課程係會使人對人生的睇法改變,
但, 我個人認為如未夠成熟便入去讀的話,
真係仲慘過唔讀. 會變得更自以為是.
這個係我個人的睇法.

至於呢 ...

禁止訪問

男爵府

大家可以睇吓下面呢個討論區

http://www22.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=5935686&extra=page%3D1

民房

My son is attending the 3rd continuation course (少年夢 is the 1st course). I am totally positive on this course as I can see the changes of my son after attending. I can share with you the incredible effects of this course. Email me at [email protected] for further discussion.

原帖由 carylce 於 07-12-4 20:19 發表
我想了解下"少年夢"呢個camp啊~~~
可以點樣參加到啊??

首頁

尾頁

跳至