母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我係新手媽媽, 咩野係Fridge-to-go呀?

大宅

原文章由 bb1022 於 08-1-20 06:55 發表
我係新手媽媽, 咩野係Fridge-to-go呀?

冰堡冷凍保溫袋
係愛o黎將o的人奶帶出街,又或者o係公司泵完奶愛o黎保凍o既冰袋o黎嫁,你將個冰堡雪一晚,就可以保凍8至10個鐘嫁喇,好好用我都有一個,網上有得賣!我o個個可放4個8安樽大約$2xx

別墅

用fridge-to-go裝雪奶, 需唔需要放冰種在內?

原文章由 望望媽 於 08-1-20 08:20 發表

冰堡冷凍保溫袋
係愛o黎將o的人奶帶出街,又或者o係公司泵完奶愛o黎保凍o既冰袋o黎嫁,你將個冰堡雪一晚,就可以保凍8至10個鐘嫁喇,好好用我都有一個,網上有得賣!我o個個可放4個8安樽大約$2xx ...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

其實如果個冰堡冰得夠時間,係唔駛用冰種的...

但我夏天運奶時會加多塊冰種,因為怕天氣熱得滯令D奶容易變壞...細細塊的冰種日本城有售,$1X ONLY.

原文章由 2eggs 於 08-1-20 10:25 發表

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

大宅

原文章由 2eggs 於 08-1-20 10:25 發表

我都有加冰種嫁!保險o的o羅 不過如果時間短我知道係唔駛加
o既

別墅

Thanks! Harubi & 望望媽!

另外想問, 在那裡可以買到fridge-to-go? 是否西田有售? 款式/顏色多選擇嗎?

原文章由 Harubi 於 08-1-20 10:36 發表
其實如果個冰堡冰得夠時間,係唔駛用冰種的...

但我夏天運奶時會加多塊冰種,因為怕天氣熱得滯令D奶容易變壞...細細塊的冰種日本城有售,$1X ONLY.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我有一個fridge-to-go, 9成新.

Golfridge

-纖巧設計,既輕便又節省空間,容易攜帶
-可放置3個高身奶樽或4罐汽水

-後置網袋方便儲物

-料耐用,清潔容易

-有效保持冷凍達8小時

價$130, 現售$90 (9成新)

有興趣請PM我, Tks :-P

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我之前返工要泵奶都係用fridge-to-go運奶返屋企. 用之前將fridge-to-go放入冰格雪8hrs左右,都唔洗extra用雪種la :-P

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我上網買的,用LUNCHEON果款,放四支AVENT樽剛剛好(四安/八安都得)...免費送貨.

http://www.fridge-to-go.com/

(好似個網宜家唔WORK,你過D時間再試下啦)

原文章由 2eggs 於 08-1-20 14:57 發表
Thanks! Harubi & 望望媽!

另外想問, 在那裡可以買到fridge-to-go? 是否西田有售? 款式/顏色多選擇嗎?

Birth -- 3.7 kg    1Y -- 11.1 kg   2Y -- 13 kg  3Y -- 16.3 kg   4Y -- 17.6 kg   4.5Y -- 19 kg  5Y -- 20.4 kg  5.5Y -- 20.8 kg   6Y -- 23 kg

複式洋房

Thank you

Thank you 咁多位, 明白晒!!

別墅

Thanks, Harubi!

原文章由 Harubi 於 08-1-20 22:03 發表
我上網買的,用LUNCHEON果款,放四支AVENT樽剛剛好(四安/八安都得)...免費送貨.

http://www.fridge-to-go.com/

(好似個網宜家唔WORK,你過D時間再試下啦)

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我想問邊度有得買呀?

禁止訪問

大宅

係永安見到avent 呢件product,想問下係唔係同Fridge-to-go一樣?

http://www.aventamerica.com/products/bagsandcarriers/thermaltote.asp

[ 本文章最後由 hkpackage 於 08-2-1 10:53 編輯 ]

大宅

completely different things. fridge-to-go has cooling function that other cool bags do not have.

原文章由 hkpackage 於 08-2-1 10:52 發表
係永安見到avent 呢件product,想問下係唔係同Fridge-to-go一樣?

http://www.aventamerica.com/images/products/large/larger_thermaltote03.jpg

http://www.aventamerica.com/products/bagsandcarriers/thermaltot ...

別墅

呢 D 保凍只得 2-3 個鐘, 又唔平, 無謂搏.

原文章由 hkpackage 於 08-2-1 10:52 發表

大宅

個fridge-to-go係唔你要放雪櫃上格?咁大隻會唔會放唔落(我個雪櫃上格儲左一半冰奶啦)?

公司泵奶媽媽,係唔係要放呢舊野入公司雪櫃上格,而D奶就放下格,到放工張D奶放入fridge-to-go走人,而番到屋企唔需要放fridge-to-go入番上格?

個fridge-to-go要雪幾耐先發揮到8個鐘效力?

曾經有BK媽媽話係工司冰住D奶星期五先一獲個拎番屋企,個fridge-to-go可以冰到D奶幾耐(不會融)?
頭痛...仲有半個月番工啦,重盤算緊可唔可以全人奶....

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

我可以保證可以“保持冰凍”8個小時,因爲我在上海工作,每個星期五才帶冰奶回家,我下午5點去機場,回到香港家已經近12點,D奶仲係冰,一點都沒有融,好勁!

而且,HK$159一個,十分抵!買啦!

原文章由 ginnylau2 於 08-2-1 11:36 發表
呢 D 保凍只得 2-3 個鐘, 又唔平, 無謂搏.

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

不過建議冰一晚才用,如果不是,内裏的雪種未夠冰!

原文章由 hkpackage 於 08-2-1 23:24 發表
個fridge-to-go係唔你要放雪櫃上格?咁大隻會唔會放唔落(我個雪櫃上格儲左一半冰奶啦)?

公司泵奶媽媽,係唔係要放呢舊野入公司雪櫃上格,而D奶就放下格,到放工張D奶放入fridge-to-go走人,而番到屋企唔需要放fridge-to- ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊