想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原來我地既message過左2000要開新topic架....大家快d返黎集合啦

大宅

醫生沈日話如果今日m唔黎, 星期六 (day 33) 就可以驗孕, 點之, 今朝m黎左啦, 超唔開心...

其實我食完排卵藥跟醫生指示do do後, 醫生都幫我補左1針HCG, 同3針黃體架, 可惜.....

大宅

醫生沈日話如果今日m唔黎, 星期六 (day 33) 就可以驗孕, 點之, 今朝m黎左啦, 超唔開心...

其實我食完排卵藥跟醫生指示do do後, 醫生都幫我補左1針HCG, 同3針黃體架, 可惜.....

大宅

唔好唔開心喇, 我都知你依一刻心情唔太好, 我都明白, 因我都試過, 每個月都係希望, 盼望再失望, 但只好唯有寄望下個月成功喇!

大家一起加油, 努力呀!

係呢, 你有冇睇中醫呀?

大宅

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-14 08:56 發表

其實我食完排卵藥跟醫生指示do do後, 醫生都幫我補左1針HCG, 同3針黃體架, 可惜..... ...

想請教你,hcg係有咩用呀?

大宅

hellokelly
其實我都唔清楚, hcg係唔係咩絨毛體....?

sze123
我無see中醫啦, 只因為想快

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-14 08:47 發表
原來我地既message過左2000要開新topic架....大家快d返黎集合啦

係囉, 我都唔知要咁0既添

大宅

原文章由 siujanjan 於 08-3-14 13:23 發表

係囉, 我都唔知要咁0既添

乜原來已經過左2000個message啦甘未睇唔番之前個d
message囉

卡b豬

我都試過一次又一次既失望但唔好放棄呀!!!!

大宅

yc_bb
你果時BINGO既情況係點架? 係唔係都係食排卵藥架?

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 yc_bb 於 08-3-14 23:51 發表

message囉

卡b豬

尋晚返媽咪度食飯, 返到屋企10點左右, 唔知bb係咪投訴, 搭巴士時有d翳悶同嘔空氣咁喎, 我返到屋企沖完涼即刻上床睇電視就舒服番

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Hi All,

我黎報到喇

薯片豬,

唔好唔開心, 唔好放棄, 只要你仍然有"想生bb"o既心, 上天遲早會賞賜一個健康又可愛o既bb俾你架

我今個cycle到今日為止都無量temp, 亦無check d仔, 一於採於超自然方法, 得唔得就睇天意喇, 今日下午我搭飛機去西安旅行喇, 希望今次有意外收穫啦

複式洋房

原文章由 卡樂B薯片 於 08-3-14 08:56 發表

其實我食完排卵藥跟醫生指示do do後, 醫生都幫我補左1針HCG, 同3針黃體架, 可惜..... ...

我跟你一樣....m小姐又來找我....我本來以為自己 bingo左...因為 m晚了四日來...點知...今日就黎la...我已經嘗試五個月了...我有四個月食排卵藥...都無中..唔知係咪壓力太大...我比醫生check過我無問題...輸卵管都有同...今日黎 m本來我好想大喊一場...最後很冷靜打比老公同佢講...佢話無所謂la..下個月再努力...佢中話我才二十四歲(今年七月就二十五 la)我係咪要做iui比較好...

大宅

原文章由 appleleelo 於 08-3-15 13:05 發表

我跟你一樣....m小姐又來找我....我本來以為自己 bingo左...因為 m晚了四日來...點知...今日就黎la...我已經嘗試五個月了...我有四個月食排卵藥...都無中..唔知係咪壓力太大...我比醫生check過我無問題...輸卵管都 ...

appleleelo,
你仲後生, 慢慢試啦! 放鬆d, 一定得o既!

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 appleleelo 於 08-3-15 13:05 發表

我跟你一樣....m小姐又來找我....我本來以為自己 bingo左...因為 m晚了四日來...點知...今日就黎la...我已經嘗試五個月了...我有四個月食排卵藥...都無中..唔知係咪壓力太大...我比醫生check過我無問題...輸卵管都 ...

你仲咁後生, 唔駛咁快做iui嘛? 放鬆d, 唔好咁緊張, 就易d bingo呢

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 yc_bb 於 08-3-14 23:51 發表

message囉

卡b豬

yc_bb
係呢, 你諗住bb出世後自己湊定比人湊0既? 0個日99問我地到時諗住點, 我都未諗, 過0左3個月先諗都唔遲嘛

大宅

卡b豬,

以下係我等bingo同bingo左既心情, 你睇睇啦

我同老公由舊年既9月(2006年)開始已經想要bb但努力左5個月都無任何消息之後07年2月我去睇婦科希望婦科醫生可以幫我, 醫生叫我返屋企量體溫甘我量左一個月到下次m來第二日再返去覆診, 醫生見我個temp就話我黃體數不足佢開左d排卵藥比我食一個cycle到下個cycle既第二日再返去覆診但我係bk見到好多姊姊既醫生都係開3個cycle既排卵藥點解我個醫生要每個cycle開藥真係唔明!!!!後來我係bk website到見到好多姊妹都推薦dr tay, 甘我決定book dr tay個時已經係4月一book就要book到9月甘我個時諗如果9月都唔bingo我就已經試左一年了甘睇dr tay可唔可以幫到我, 但我好好彩係5月既時候dr tay既姑娘call我話5月底有位問我去唔去, 我諗都無諗就即刻話去甘我5月去睇dr tay時, dr tay好細心甘為我檢查而且仲解答我既疑問甘佢亦開左3個cycle既排卵藥比我仲叫我用排卵紙check排卵。 我按照醫生既指示開始食第一個cycle(6月份)既藥同用排卵紙, 我既時候都唔禁抱太大希望個個月真係如我所料m小姐好準時來搵我。 到第二個月(7月份)食左之後有好多好似懷孕既徵兆我滿懷希望但可惜m小姐都係好準時甘來探我, 個個月我真係好唔開心因為我真係用排卵紙check到排卵至開工, 而且仲有好多好似懷孕既徵兆但原來係唔bingo, 我係甘對住老公喊仲想放棄但我老公同我講話呢d唔可以由我地控制, 叫我放鬆d唔好比太大壓力自己其實我知佢都係好大壓力但佢唔想我唔開心而安慰我。到左第三個月我好似之前個2個月甘但我已經打定輸數, 之前我為左要bb介凍野同辣野但係呢個月我咩都食唔理甘多因為我已然打定輸數因為我咩懷孕既徵兆都無, 呢個月我好放縱自己食凍野因為呢個月好熱(8月), 甘我好似平時甘到差不多m小姐來既時候用排卵紙check下會唔會bingo但我既心情係抱住唔中既就再book dr tay睇多次。點知就係呢個時候我用排卵紙check有一條幼既下線, 其實好多時m小姐差不多來既時候都會有甘我就唔理, 我仲好記得個日係27/8。到左28/8我再用排卵紙check條下線比昨天深少少同粗少少但我都係覺得m小姐會來, 我到29/8沒有check因為我唔想比自己太大壓力。 到左30/8我仲同老公去食泰國野再check條排卵條既線又比28/8深同粗我甘我用驗孕條check, 一check見到有條好幼既下線我係bk見到好多姊妹都話甘係有機bingo但我真係唔禁再抱甘大希望, 到左31/8我去萬寧買左曼記驗孕棒返來, 當我見到排卵同驗孕條都有粗同深既下線我即刻用驗孕棒check, 一check就check到bingo左, 個一刻我真係一d都唔禁相信因為個感覺好唔實在同好似發夢甘而個一刻老公去左開工唔係身邊個感覺更加唔實在, 其實我成日幻想我知道有左bb會有咩反應, 我覺得我會喊, 大叫同好興奮甘攪住老公可能老公唔係身邊我咩反應都無到左1/9我話比老公知我有左bb, 我老公個反應比我更冷靜。

大宅

appleleelo

你都仲後生再試多一年睇下點先啦。

ck豬,

你就好啦可以去旅行你玩得開心d啦, 玩完返來再努力過

siujanjan,

我請工人甘媽咪每日都會上來幫我睇住個工人同bb。本來想比媽咪湊但媽咪有坐骨神經痛所以幫唔到我, 當初想放bb係育嬰院但都要2,xxx而且無延長時間一定要6:00湊走甘我有時6:00至放工一定趕唔切架甘媽咪話不如比多少少錢請個工人又唔駛自己趕又可以有工人煮飯做家務, 我老公唔想架因為得工人同bb佢唔放心但當媽咪話會每日都上來佢至請乍。

珍珠宮

BK Milk勳章

原文章由 yc_bb 於 08-3-15 18:33 發表

appleleelo

你都仲後生再試多一年睇下點先啦。

ck豬,

你就好啦可以去旅行你玩得開心d啦, 玩完返來再努力過

siujanjan,

我請工人甘媽咪每日都會上來幫我睇住個工人同bb。本來想比媽咪湊但媽咪有坐骨神 ...

原來係咁, 等過多兩個星期我就問0下媽咪點, 99就冇所謂, 佢同老公話如果我媽咪肯湊就比我媽咪湊, 我都係諗住請工人然後叫媽咪過0黎睇住咁0既... 到時再諗呢...

複式洋房

原文章由 kkmc 於 08-3-15 14:00 發表

appleleelo,
你仲後生, 慢慢試啦! 放鬆d, 一定得o既!
好多謝你呀!我決定再嘗試半年不可以再去做iui

複式洋房

原文章由 yc_bb 於 08-3-15 18:28 發表

卡b豬,

以下係我等bingo同bingo左既心情, 你睇睇啦

我同老公由舊年既9月(2006年)開始已經想要bb但努力左5個月都無任何消息之後07年2月我去睇婦科希望婦科醫生可以幫我, 醫生叫我返屋企量體溫甘我量左一個 ...

看完你的po,心情好很多了!你係一個很堅強的人 ...恭喜你已經做媽媽...我會加油的!昨天晚上無訓...諗好多野,決定再嘗試半年再決定做iui...多謝你呀!

首頁

尾頁

跳至