懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇sisters試過無痛分娩,過程是怎樣的?

大宅

原文章由 MrsKong 於 08-5-21 19:31 發表
有冇sisters試過無痛分娩,過程是怎樣的?

我生亞女果時係QE試過......打支針係背脊度,只是痛一下, OK KA!跟住DR會比個掣你按, 如果一痛就按掣,就會有D 'MA'醉葯經條喉到你背脊度就唔痛啦!!!!!!
My Sweet Heart- Minnie

別墅

原文章由 aliceandleo 於 08-5-21 19:50 發表

我生亞女果時係QE試過......打支針係背脊度,只是痛一下, OK KA!跟住DR會比個掣你按, 如果一痛就按掣,就會有D 'MA'醉葯經條喉到你背脊度就唔痛啦!!!!!!

Why 政府醫院都有得做 無痛分娩 ?
產程有否很長 ?
tks!

複式洋房

我生大女時有用無痛分娩,(在東區)但產程我覺得很長,因為我下午一時多開了三度就開始做無痛,但我的女兒是晚上10:45pm才出生,所以我今胎應該不用了。

禁止訪問

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

男爵府

你地好勇呀,
如果有得俾我揀我都想揀冇痛分勉呀,
因為我係after office hour 生,
所以冇得做冇痛分勉,
冇止痛真係好辛苦~
不過辛苦都係值得既^^"

禁止訪問

大宅

醒目開學勳章

公立醫完有24小時on call麻醉科醫生standby, 隨時都可以用無痛分娩!

大宅

係喎, 威爾斯都有得24小時做無痛嫁喎

大宅

我係第一胎,冇朋友試過"無痛分娩",照kleung所講,即係都要"陣痛"到三度,先開始做"無痛分娩"?我打算在威爾斯生,醫生初步評估我要用"無痛分娩",但係我剛入了醫院,見到那些"陣痛"的媽媽大叫,好辛苦,姑娘話佢只係開到三度,我好怕痛,而家諗緊用"無痛分娩"好 or “開刀”好?

原文章由 kleung 於 08-5-21 23:06 發表
我生大女時有用無痛分娩,(在東區)但產程我覺得很長,因為我下午一時多開了三度就開始做無痛,但我的女兒是晚上10:45pm才出生,所以我今胎應該不用了。 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

我就黎生, 已經決定到時用無痛分娩, 事關上兩次做檢查俾醫生伸隻手入下面 check 子宮頸時都已經痛到我嗌救命, 個醫生見到我咁既樣都建議我最好做分痛分娩, 佢仲笑我話我咁怕痛, 一入到醫院就要即刻打添呀.mouth:

大宅

我第一胎在威爾斯都是無痛分娩,好似係開了2度時打,打了麻醉針後個人放鬆了好像開得快D,我之前成晚通宵好痛只開了1度.
有無人試過兩胎都是無痛分娩?

男爵府

我就係開到3度果時先做,係背部條背脊骨果到打針,之後插住條管仔,一直會有麻醉藥既,我無咩點痛過,仲係咁訓覺好舒服,無咩陣痛,開始有小小陣痛可以加藥,但絕對可以接受既痛,到開始好痛果時都原來生得喎,可能之前無咩痛,同埋可以接受既痛,所以我既氣好夠,屙幾下就屙出來喇,無痛分娩真係超好,我在威記生既

[ 本文章最後由 babycoming 於 08-5-22 13:59 編輯 ]
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

禁止發言

男爵府

剪果下真係無野架,唔夠陣痛痛姐
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

別墅

想請問用過無痛既mommy...有無副作用? 例如背痛之類. 同埋始終係麻醉, 係無係有危險性ga?

禁止訪問

禁止發言

禁止發言

男爵府

我生果時急到佢都唔得閒關我果d無痛麻醉藥,剪係完全feel到,不過佢好似係打左止痛針,唔覺好痛,到剪果下你個bb個頭都迫爆下面要出來果d痛比起剪係完全無感覺架

首頁

尾頁

跳至