母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

如果你想捐奶粉的話,而家我地暫時係試行方式咁湊惠氏sample,如果work既先會做埋其他品牌! 所以呢,請kuromichou你耐心等候一下...

原文章由 kuromi-chou 於 08-5-24 08:36 發表
我住荃灣, 有雅培2號400克 奶粉卷3張. 我去唔到北角, 可以點做呢?

洋房

kimmama
仲有我呀
我報名:

湊錢(買奶粉/尿片):
1.Kimmama $500
2.Peachcreamy $500
3. Nicamc $500
4. elmolly - $500
5. MaMaEva - $500.00 + 尿片S size 2 條
我今日係半日返工, 有咩可以幫到手. 我同事話今日下午可以幫手車貨, 打電話比我好嗎.

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章 睛靈勳章

好開心!!一早上來見到已經有人支持!!nicamc, elmolly, kimamama,mamaeva!!!我地夾埋的$$已夠買1箱奶粉了~~s26也有6罐,再多3個媽媽捐就夠15罐一箱喇...有冇S26 sample呀?

湊埋都約略幫到20個BB過一星期...繼續加油!!

其他媽媽捐多少隨心,大家唔需要亦唔好相信我地,要親身參與,最好一齊睇住d奶粉/尿片送到去教會!!

原文章由 kimmama 於 08-5-24 08:49 發表
你都講得啱,但湊夠錢,再決定大仔定細仔..

尿片同都係湊夠錢就買..

多謝你既捐獻呀,真開心,你介唔介意好似nicamc咁copy個post,順住填個名上去呀,咁就最好!!

...

[ 本文章最後由 peachcreamy 於 08-5-24 10:04 編輯 ]

洋房

kimmama
我啱啱喺"論盡家傭版post咗出來, 叫其他媽咪入來睇及幫手post條link到呢版呀. 唔知反應係點呢.

大宅

Hi kimmama,

Pls call 康澤樓-"杏儀" ,負責安排運送四川事宜,她說最近太多物資送去,未有機位,叫暫停要再通知方送去

別墅

hi,

I want to donate 2 can of Karihome Goat Milk for Infant.

pls pm me.

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

我都想出少少力呀

湊錢(買奶粉/尿片):
4. elmolly - $500
5. MaMaEva - $500.00 + 尿片S size 2 條
6. cookiegg - $500 + 2 cans of s26 (惠氏) + 6 new milk bottles

子爵府

update at 2008/05/24 13:11

湊錢(買奶粉/尿片):

4. elmolly $500
5. MaMaEva $500
6. cookie egg $500

捐奶粉 (試行方式,暫只接受惠氏s26/1號/400g/全新sample:目標15罐)
1.LuiLui-Mama -3罐
2.Nicamc - 3罐
3.cookie egg - 2罐

子爵府

NEWS UDPATE
聯絡既統籌傳道今朝打過比我,但因為佢仍然為四川既事開緊會,所以佢只係交代左好小既情況比我知道.

前線既義工團同過佢地溝通,因為當地已經灰復供水,所以情況已經變得比早前更樂觀.物資既需求變得冇咁緊張

佢地最近會出飛機既日期會係呢兩日既事(但未有確實日期),而我亦轉逹左比佢知,我地已經有一箱箱既奶粉同尿片可以捐出,所以佢會希望呢d物資可以catch到呢班機.

向我未收到佢所有肯定既答覆前,我諗咁樣啦,我地繼續透過留名既方式,收集各媽媽既善款先,確定所有安排之後,就約實一個地點收錢同去買野.

但請各位已留名及將會留名既媽媽注意,我收到所有消息時,將打電話比你地同出post,亦請有心理準備可能最快聽日需要突然約到大家!

洋房

原文章由 kimmama 於 08-5-24 13:15 發表
update at 2008/05/24 13:11

湊錢(買奶粉/尿片):

捐奶粉 (試行方式,暫只接受惠氏s26/1號/400g/全新sample:目 ...

kim ma
我可以捐多2條尿片, 會?時收集呀, 等我安排喺公司or屋企附近買.
我收工啦, 你可以打電話比我. see u

子爵府

NEWS UPDATE on 24/5 : 1600
傳道回覆

*所有物資將已一箱一箱及統一大小/品牌形式收集
*於(25/5)星期日晚前送達北角宣道會
*教會亦歡迎各人士出錢捐獻,而善款將不會轉捐其他團體,而是直接由義工團體集購有需要物資

- 為方便跟教會溝通,1.如有媽媽(已組團)希望直接捐贈物資(以箱計)到教會; 2. 只能於星期日以後日子捐獻; 請先致電給我, 以便我先詢問星期一以後及其他安排 (62909968)

- 其他好心媽媽注意, 如欲希望以"甲"錢方式買奶粉, 煩請繼續留名及PM聯絡方法, 我們將安排明天 (星期日)約見及買野.

[ 本文章最後由 kimmama 於 08-5-24 15:50 編輯 ]

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

update at 2008/05/24 22:56

湊錢(買奶粉/尿片):

7. 方麗娟 $500

捐奶粉 (試行方式,暫只接受惠氏s26/1號/400g/全新sample:目標15罐)

別墅

suggestion

我有小小提議,既然要集合埋一齊先可以寄,不如大家接住POST自己的奶粉出來,仲好過試完一隻奶粉,再試第二雙啦,因為咁樣好似有啲慢!

update at 2008/05/24 23:09

湊錢(買奶粉/尿片):
7. 方麗娟 $500
8. winnie lo $500

捐奶粉 (全新sample:目標15罐)
(惠氏s26/1號)

雪印(2號)
1. winnie LO - 1 罐

雪印(3號)
1. winnie LO ﹣ 1罐

FRISO (2號)
1. winnie LO ﹣ 2 罐

[ 本文章最後由 winnie_lo_18 於 08-5-24 23:16 編輯 ]

子爵府

各位已留名媽媽,

如已過數..請sms我

民房

I would like to join this program, pls see below the blue highlight...pls let me know if i can send them to church next week, thanks!

update at 2008/05/25 01:08

湊錢(買奶粉/尿片):
7. 方麗娟 $500

(惠氏s26/1號)
4.pwang - 3罐

雪印(2號)

雪印(3號)

FRISO (2號)

雀巢金裝能恩400g (NAN H.A. 1)
1.pwang - 3罐

珍珠宮

update at 2008/05/25 09:54

湊錢(買奶粉/尿片):
7. 方麗娟 $500

(惠氏s26/1號)

雪印(2號)

雪印(3號)

FRISO (2號)

2. 方麗娟 - 2罐

我仲有尿片及濕紙巾可捐出

[ 本文章最後由 方麗娟 於 08-5-25 09:58 編輯 ]

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

請問打開左包裝的尿片是否接受作為捐增呀?我有剩餘NB尿片不過打開左包裝的。

另外,那邊是否需要奶樽?我有奶樽可以捐,我個仔只係用過幾次,我可以多烚幾次先捐確保衛生。

如果我今日去唔到北角捐贈,之後可唔可以捐?

珍珠宮

原文章由 Freesia_cat 於 08-5-25 11:09 發表
請問打開左包裝的尿片是否接受作為捐增呀?我有剩餘NB尿片不過打開左包裝的。

另外,那邊是否需要奶樽?我有奶樽可以捐,我個仔只係用過幾次,我可以多烚幾次先捐確保衛生。

如果我今日去唔到北角捐贈,之後可唔可以捐? ...

我都有呀, 又係用過幾次, 有d咀仲係冇用過的. 不過唔知好唔好捐驚人地介意呀.

複式洋房

不如講幾多號好嗎?因為我怕只說星期幾會有混亂。

咁我想問係米26 May可以將d奶粉/尿片拿去川北宣?

原文章由 kimmama 於 08-5-23 16:09 發表
*UP UP****

剛收到北宣既傳道人電話

佢話教會既前線義工, 有一team將於今個星期日番到香港, 到時會知道更多當地既需要同物資點分配比災民

各位媽媽, 最好星期一先拎d奶粉去, 但如果呢兩日可以的話, 亦可以拎去詢 ...

複式洋房

[quote]原文章由 方麗娟 於 08-5-25 09:54 發表
update at 2008/05/25 09:54

湊錢(買奶粉/尿片):
7. 方麗娟 $500

(惠氏s26/1號)

雪印(2號)

雪印(3號)

FRISO (2號)

2. 方麗娟 - 2罐
3. lui_amy - 1罐 ---400g

[ 本文章最後由 lui_amy 於 08-5-25 13:10 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊