懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

udate at 7月5日 1:52pm

已產 (=71人) 預產期 生日

1)JC118 6月4日 QE/開刀 仔 5.6磅 5月1日
2)蜜棗 6月3日 威記/順產 女 2.3kg 5月8日
3)sft616 6月3日 瑪嘉烈/順產 仔 2.74kg 5月13日
4)ling126321 6月6日 廣華/順產 仔 2.75kg 5月14日
5)catmervin 6月1日 廣華/開刀 仔 3.13kg 5月18日
6)t3caro 6月12日 聯合/順產 仔 2.98kg 5月19日
7)QueenieYan 6月22日 廣華/順產 女 2.36Kg 5月19日
8)祖兒豬 6月4日 威記/順產 仔 2.79kg 5月20日
9)eunices 6月2日 仁安/開刀 仔 6.11磅 5月21日
10)sleepingbo 6月2日 QE/順產 女 6磅 5月21日
11)lazymuimui 6月2日 瑪嘉烈/順產 仔 7.1磅 5月21日
12)cheungyingsuet 6月5日 瑪麗/順產 女2.97kg 5月22日
13)swan12 6月5日 瑪麗 /順產 女 5.7磅 5月22日
14)Greece 6月9日 浸會/順產 女 3kg 5月25日
15)嵐嵐mimi 6月1日 廣華/順產 仔 2.84kg 5月27日
16)stella_yin 6月7日 仁安/開刀 仔 2.5kg 5月28日
17)wing2212 6月7日 瑪麗/順產 仔 4.4kg 5月28日
18)yu6283 6月14日 東區/順產 仔 2.965kg 5月28日
19)小樹怡 6月?日 東區/順產 ? 2.8kg 5月29日
20)se04522 6月12日 法國/開刀 女 2.85kg 5月30日
21)namnamki 6月4日 威院/開刀 仔 ?? 5月31日
22)angelcheungbb 6月2日 屯門/順產 仔7.78磅 5月
23)芒芝芝 6月17日 廣華/順產 ?? 7磅 5月31日
24)babypurple 6月28日 廣華/順產 8磅 仔 6月1日
25)wwsugar 6月1日 廣華/ 順產 仔 6.3磅 6月1日
26)sunba_mama 6月4日 浸會/順產 仔 2.9kg 6月1日
27)tigerl 6月20日 QE/順產 仔 5磅5 6月1日
28)snoopymummy 6月10日 威院/順產 ??? 6月1日
29)開心小儀 ?? 仁安/開刀 ?? 2.75kg 6月1日
30)KR0101 6月15日 東區/順產 仔 7.3磅 6月2日
31)oh_baby 6月12日 養和/開刀 女 6磅12 6月2日
32)南瓜車公主 6月6日 廣華/順產 仔 3.27kg 6月2日
33) Bcat 6月9日 QE/順產 女 3.32kg 6月2日
34) Danielng 6月2日 屯門/順產 仔 3.62kg 6月3日
35)katekei 6月8日 瑪嘉烈/順產 仔 2.84kg 6月3日
36)QtieBB 6月3日 仁安/開刀 ?? 2.98kg 6月3日
37)cici0608 6月3日 仁安/開刀 仔 2.88kg 6月3日
38)queeniechan2004 6月17日 QE/順產 仔 ?? 6月4日
39)小寶媽08 6月17日 浸會/開刀 仔 3.3kg 6月5日
40)查小恩 6月6日 屯門/開刀 仔 3.47kg 6月5日
41)jesswong 6月1日 QE/順產 女 3.54kg 6月6日
42)kk123chan 6月3日 QE/開刀 仔 3.58kg 6月6日
43)小QB 6月8日 法國/開刀 女 6.7磅 6月6日
44)遊客(pauline) 9月19日 聯合/順產 仔 0.77kg 6月7日
45)manmushroom 6月23日 聯合/順產 仔 2.96kg 6月5日
46)叉燒媽 6月19日 威院/順產 仔 3.16kg 6月9日
47)KB7724 6月10日 瑪嘉烈/順產 仔 4.15kg 6月9日
48)loveycat_0724 6月11日 屯門/順產 仔 3.58kg 6月10日
49)catmummum 6月15日 威院/順產 仔 3.905kg 6月10日
50)chanpcdaisy 6月16日 馬來西亞/開刀 仔 3.5kg 6月10日
51)stevia 6月7日 屯門/順產 仔 3.63kg 6月10日
52)TVb08 6月21日 美國/順產 仔 6.11lbs 6月11日
53)meiyi 6月10日 屯門/順產 仔 ?? 6月12日
54)三三三 6月16日 QE/順產 女 ?? 6月12日
55)kennisw 6月13日 法國/開刀 仔 7磅4 6月13日
56)第二任媽媽 6月13日 浸會/順產 女 ?? 6月13日
57)Cody 6月20日 港安/順產 仔 7磅11 6月14日
58)祖兒 6月23日 法國/開刀 女 7磅8 6月15日
59)alice615 6月18日 威院/順產 女 3.265kg 6月16日
60)小吉梨 6月18日 威院/順產 仔 3.195kg 6月16日
61)utopian 6月23日 廣華/順產 仔 2.89kg 6月21日
62)mango_vanessa 22/6順產 仔仔4.13kg 6月22日
63)MickeyHeidy 6月28日 法國 /順產 女 6磅8 6月20日
64)BBchristmas 6月26日屯門/順產 女2.6kg 6月13日
65)米奇BB 6月18日 屯門 /順產 仔 ?? 6月15日
66)fanny88 6月9日 威院/順產 龍鳳胎 2.7kg 5月25日
67)mansai 6月26日 浸會/ 開刀 仔 3.3kg 6月26日
68)babymaggieleung6月26日威院/順產女2.79kg6月28日
69)奶皇包 6月30日 仁安/開刀 女 8.5磅 6月28日
70)ling000ling 6月18日屯門/順產 女 3.7kg 6月20日
71)yuki_licenza 6月29日 /威院 順產 仔 ?? 6月23日

10) mwh 6月5日 仁安/ 開刀 仔
13) BBfoxwife 6月7曰 瑪麗 /順產 女
14) happymami833 6月7日法國/ 開刀 仔
17) 小花84 6月8日 港安/開刀 女
19) mademoiselle 6月8日 廣華/順產 女
22) rennie_kessels 6月10日 威院/ 順產 女
23) sosomami 6月10日 浸會/ 開刀
24) singren 6月10日 QE /開刀
28) mimi2007 6月11日 仁安/ 順產 女
29) rubijacky 6月11日 廣華/ 順產 仔
30) emt1314 6月12日 聖保祿/ 開刀 女
31) 忌廉妹 6月12日 屯門/ 順產 女
34) mcdulllover 6月14日 仁安/ 順產 女
35) Siu-dor 6月14日 浸會 /順產 仔
36) tiffanyfung 6月14日 廣華/ 順產 仔
37) 20080614 6月14日 瑪麗/ 順產 仔
38) carmen903 6月14日 屯門/ 順產 仔
40) cici0608 6月15日 仁安/ 開刀 仔
41) 砵砵豬 6月15日 威院/ 順產 女
42) ro_ro88 6月15日 聯合 /順產 仔
43) chowanthea 6月15日 QE/ 順產 女
45) jewelyee 6月16日 QE/ 順產 女
47) 毛毛媽 6月16日 東區/ 順產 仔
50) Honeybbho 6月17日 QE /順產 女
51) mommyisa 6月17日 法國/ 開刀 女
55) fourfour713 6月18日 廣華/ 順產
56) bencon 6月18日 法國/ 順產 女
57) vivchuhk 6月19日 法國/ 開刀 女
58) deen 6月19日 廣華/ 順產 仔
62) 飛車小流氓 6月20日 屯門 /順產 女
63) ckchu 6月20日 QE/ 順產 仔
64) yokoandy 6月20日 聯合/ 順產 女
65) april0827 6月20日 聯合 /順產 女
66) Cheungone 6月20日 瑪麗 /順產 仔
68) happycouple 6月21日 法國 /順產 女
69) Kailey 6月22日 仁安/ 順產 女
70) 奪愛 6月22日 法國/ 順產
71) globibi 6月22日 養和 /順產 女
72) catw88 6月23日 QE/ 開刀
76) kikichan1987 6月23日 澳門/ 順產 女
77) sosomami 6月24日 浸會/ 順產 女
78) domusren 6月24日 聖保祿/ 順產 女
79) Toby仔 6月25日 廣華/ 順產 仔
80) mango_vanessa 6月25日 屯門 /順產 囝
81) winnie雲妮 6月25日 瑪麗 /順產 仔
83) kbib2008 6月26日 威院/ 順產 仔
86) Leonachan 6月27日/ 仁安 開刀 仔
87) Monqq 6月27日 聯合/ 順產 女
88) sasamum 6月20日 仁安/ 待定 女
90) mabby 6月28日 廣華/ 順產 女
91) wbbg 6月29日 聯合/ 順產 仔
92) pink2007 6月29日 QE /順產 仔
95) Elmamama 6月30日 仁安/順產 女
96) Win ma 6月30日 法國 /待定 仔

[ 本文章最後由 babymaggieleung 於 08-7-5 13:55 編輯 ]
http://hk.myblog.yahoo.com/snowy-tsang
歡迎參觀~~雪雪 & 釨鏸's Blog

[IMG]http://i278.photobucket.com/albums/kk114/babymaggieleung/BBB.jpg[/IMG]

男爵府

catmummum,
唔洗理佢地~~
我朋友39w頭仔先落~~
我亞哥個仔都係大頭仔~~一樣生得出~~
不過就痛左廿幾個鐘~~
頭大唔一定有問題~~放心~~如果有野佢會同你講~~唔好咁擔心~~仲有3個星期~大把時間~~我而家35w幾都未落~~姑娘話有可能會到生前一兩日先落都唔出奇~~仲話我係第2胎~~就算bb頭仔唔向下都可能會俾我試生~~
所以唔好擔心太多~~!!
唔好太在意佢地講乜~~佢地嚇人唔洗本架~~知冇~~開心d啦
http://hk.myblog.yahoo.com/snowy-tsang

[IMG]http://i278.photobucket.com/albums/kk114/babymaggieleung/BBB.jpg[/IMG]

別墅

原文章由 babymaggieleung 於 08-5-24 15:31 發表
08年6月靚媽 part 2~~

已產 預產期 生日
1) JC118 6月4日 QE/開刀 仔 5.6磅 5月1日
2) eunices 5月21日 仁安/開刀 仔 6.11磅 5月21日
3) sleepingbo 6月2日 QE /順 ...

加埋我丫~ 等生 6月10日 威院/順產 囡
只要你※健健康康§快快樂樂└●~●┘

男爵府

kennisw,
幾時都係自己屋企好~~一陣99仲話黎同我雪雪慶祝生日~~
本來佢叫我出大窩口架~~我睬佢都傻~~要我大肚婆的個女出咁遠~~地鐵又冇lift上地面~~電梯都冇條~~

子爵府

好媽媽勳章

報到先~~

我嗰個頭又大,肚又大喎~~

男爵府

原文章由 rennie_kessels 於 08-5-24 15:57 發表

加埋我丫~ 等生 6月10日 威院/順產 囡

加左喇

男爵府

原文章由 wing2212 於 08-5-24 16:12 發表
報到先~~

我嗰個頭又大,肚又大喎~~

我都想亞b大d~~雪雪出世細粒~~我好恨好似人地咁生個6-7磅bb 唔係好貪心啫

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-5-24 15:59 發表
kennisw,
幾時都係自己屋企好~~一陣99仲話黎同我雪雪慶祝生日~~
本來佢叫我出大窩口架~~我睬佢都傻~~要我大肚婆的個女出咁遠~~地鐵又冇lift上地面~~電梯都冇條~~ ...

雪雪就生日喇!
生日快樂呀!
希望佢健康快樂!永遠都開開心心!

大宅

我昨晚半夜已經食返野啦!因為真係頂唔順,餓到又暈又嘔,我驚抱住bb時有咩事就大獲,再加上我老公應承話樓下一收到樓,放d裝修好就搬,如果再頂唔順,坐完月就搬去酒店住住先,不過最重要就係我囝囝無再發夢嚇醒啦!如果囝囝都仲係成日紮醒我啖氣一定吞唔落,d人話我,我都無所謂啊!但一定唔可以整到我個囝,如果唔係咩情都無得講啊!

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-5-24 16:25 發表

我都想亞b大d~~雪雪出世細粒~~我好恨好似人地咁生個6-7磅bb 唔係好貪心啫

咁妳呢個月食多d燕窩試下可唔可以谷肥細b女!

男爵府

原文章由 kennisw 於 08-5-24 16:26 發表

雪雪就生日喇!
生日快樂呀!
希望佢健康快樂!永遠都開開心心!

多謝呀~~~話咁快就4歲喇~~!
我真係老左好多

男爵府

原文章由 kennisw 於 08-5-24 16:29 發表

咁妳呢個月食多d燕窩試下可唔可以谷肥細b女!

其實我已經好努力食野~~燕窩都有食~~同埋花膠~~但係都唔係好見重咁~~我而家照鏡見睹自己個背脊得d骨~~但個肚都有38吋~~我諗點都有5磅幾啩~淨睇個肚就覺得bb ok囉~~!但係就一定唔大得去邊~~

複式洋房

原文章由 jc118 於 08-5-24 16:26 發表
我昨晚半夜已經食返野啦!因為真係頂唔順,餓到又暈又嘔,我驚抱住bb時有咩事就大獲,再加上我老公應承話樓下一收到樓,放d裝修好就搬,如果再頂唔順,坐完月就搬去酒店住住先,不過最重要就係我囝囝無再發夢嚇醒啦!如果囝囝 ...

食番野就好啦,有咩唔開心&唔高興都唔好搵自己黎較飛!
你同老公有共識咪好囉,萬事以和為貴!

別墅

我昨晚半夜已經食返野啦!因為真係頂唔順,餓到又暈又嘔,我驚抱住bb時有咩事就大獲,再加上我老公應承話樓下一收到樓,放d裝修好就搬,如果再頂唔順,坐完月就搬去酒店住住先,不過最重要就係我囝囝無再發夢嚇醒啦!如果囝囝 ...

你老公都甘講, 甘你可以放心啦~忍耐下先啦, 等新屋一整好咪可以走lor~唔好唔開心啦, 仲要食多d野添呀~
http://hk.myblog.yahoo.com/kolo_bobo

伯爵府

而家無事就好喇~~最緊要你唔好亂諗.....

伯爵府

原文章由 babymaggieleung 於 08-5-24 16:49 發表

其實我已經好努力食野~~燕窩都有食~~同埋花膠~~但係都唔係好見重咁~~我而家照鏡見睹自己個背脊得d骨~~但個肚都有38吋~~我諗點都有5磅幾啩~淨睇個肚就覺得bb ok囉~~!但係就一定唔大得去邊~~ ...

你唔吸收,可能bb吸收哂呢~~

大宅

原文章由 babymaggieleung 於 08-5-24 16:49 發表

其實我已經好努力食野~~燕窩都有食~~同埋花膠~~但係都唔係好見重咁~~我而家照鏡見睹自己個背脊得d骨~~但個肚都有38吋~~我諗點都有5磅幾啩~淨睇個肚就覺得bb ok囉~~!但係就一定唔大得去邊~~ ...

最緊要bb吸收, 個肚大細唔係問題, 可能佢都好夠斤量ga la, 因為你食埋咁多長胎野你都唔係好肥, 可能去晒亞b 度, 唔洗咁擔心啦, 太大順產咪仲辛苦, 我都望六磅幾七磅都夠啦

大宅

你老公始終都會係企喺你嗰邊gei, 咁你食噃多d野啦, 最緊要補好自己呀

大宅

咁咪好囉!未搬得呢段時間你要好好照顧自己,好好照顧個仔仔啦!
加油!

男爵府

不如你試下飲奶啦,我e+36w肚圍38吋重左10kgs,我個c+話我唔合格,小b得5.5lbs,佢話飲奶會有幫助.所以我去到美國後會日日飲,希望小b出世有7-7.5lbs..

首頁

尾頁

跳至