烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如題!!!

[ 本文章最後由 嗅屎忽 於 08-5-25 15:39 編輯 ]
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

大宅

潔兒亮+鋼絲刷or沙粉+鋼絲刷

男爵府

原文章由 as_sheep 於 08-5-25 18:00 發表
潔兒亮+鋼絲刷or沙粉+鋼絲刷

請問如果用鋼絲刷會否刷花個鍋內壁的呢?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

子爵府

回覆 #3 嗅屎忽 的文章

我曾經用~白 醋+一大煲水煲滾後,放過夜,之後用梳打粉十醋抺[這是比較天然的方法]

男爵府

原文章由 fannymk 於 08-5-26 12:39 發表
我曾經用~白 醋+一大煲水煲滾後,放過夜,之後用梳打粉十醋抺[這是比較天然的方法]

我想問白醋係咪成支落晒呀要?

子爵府

原文章由 嗅屎忽 於 08-5-27 02:41 PM 發表

我想問白醋係咪成支落晒呀要?
~2[醋]:1[水]=煲滾....
昨晚用了大約2湯匙蘇打粉+1湯匙醋~MIX成糊.薄薄塗在有油污煲[真空煲有9歲大]上留過夜,今朝輕易用牙刷刷兩下沖水,好乾淨,可照鏡.......你TRY下,只要兩者[混合成糊就OK]這方法會便宜

男爵府

原文章由 fannymk 於 08-5-27 15:28 發表
~2[醋]:1[水]=煲滾....
昨晚用了大約2湯匙蘇打粉+1湯匙醋~MIX成糊.薄薄塗在有油污煲[真空煲有9歲大]上留過夜,今朝輕易用牙刷刷兩下沖水,好乾淨,可照鏡.......你TRY下,只要兩者[混合成糊就OK]這方法會便宜 ...

你個方法好似好正!! 唔該晒你,等我試吓先。

首頁

尾頁

跳至