單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

侯爵府

原文章由 minnietongtong 於 08-8-4 16:24 發表
有冇就快生b既媽咪想唔要bb,所有野想重新開始?

點解你咁諗? 你幾時預產期呀? 你有嘢唔開心? 係BK到講出嚟,好多媽咪支持你,鼓勵你架,不過,你千祈千祈唔好亂諗嘢,BB無罪,而且佢係你個身體已經一段時間,你對佢無感情咩....你已經係一個媽媽,你有責任保護BB...

王國長老

王國長老

骨肉親情唔可以話斷就斷, 已存在點可以話唔要? 送俾人? 良心過得去嗎? 在做決定以前, 希望樓主唔好令自己下半生後悔!

兩個字: 責任

希望妳唔係想帶佢黎到呢個世界然後遺棄佢!

大宅

hi你好

在我未生阿b之前我都有咁諗,但係bb已經17個月啦,好聽話又好聰明,人要看遠一點....你諗下bb可能,得唔到你既愛之後會學壞,人生除左婚姻同愛情仲有好多,有bb同你一起生活是最好的.....他是神給我最好的禮物 努力呀唔好放棄bb呀[img][/img][img][/img]你又諗下沒有bb可能你就沒有做人的意義同使命

愛能改變一切,我得你都得

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 minnietongtong 於 08-8-4 16:24 發表

唔好亂諗la,望見佢一日一日長大好happy ga,
以bb為你目標,養大佢,教好佢,加油

男爵府

陀左甘耐...仲點捨得呀!?
望住佢一日一日甘大真係好有滿足感同開心~~~

複式洋房

我六個多月時曾跑到大陸,我真的想到前路茫茫,那個衰人令我跟本不想再有什麼跟他有關的東西走在我身.

現在女兒快要六個月,我自己一人照顧她,我生活是吃力,但我都會努力照顧她,身旁的好友沒有真的落手落腳,但心靈上的支持,真的令自己好過些.

努力吧,沒有別的可以走,我曾想過送給別人,但到最後,四周和自己的壓力是你沒法想像的.

大宅

請問係咪你本人有呢個諗法呀?你有咗幾多個月呢?
好想同你分享吓..
我啱啱7月19生咗個好可愛既小B呀!!
我有咗佢個陣..因為男方唔願意結婚..我身邊都冇乜人同意我生呢個BB出來...就連一向最愛錫我既屋企人..更加係大力反對..佢地就好似你咁講..如果唔要BB..一切都可以由頭再來過...重新開始...
但事實係咪真係咁呢?..如果問題係喺我地呢D大人既身上..係咪犠牲小BB既生命就可以改變我地自己生活呢..
我認同一個人去面對呢D問題真係唔易..但係我可以講..當生咗小B之後..你就會覺得一切都值得架喇!!
好似我咁..就連之前最反對既媽咪..宜家見到小B不知幾開心..唔好睇小一個小生命...BB做到野..好多時大心都未必做到..
仲有好多野..真係講唔哂..但始終都係想你正面D去睇呢個問題...未來既野冇人會知..我地積極D..眼前看見既可能係好多唔好既事..但只要我地願意努力...冇問題係解決唔到架..當然真係要做好心理準備..未來會有好多問題要解決..但生命真係好寶貴...我地都要為自己做過既事情負責架嘛..
如果覺得人地對我地唔住,,..就更加唔值得去為咗一D唔值得既人去犠牲小朋友..BB其實係我地最大既安慰呢!!!
你有咩再同我地分享吓啦..唔好諗埋一邊...

耶和華是我們的牧者, 我們必不至缺乏.

大宅

blessingbaby

恭喜晒你呀,點呀 bb出左世慣唔慣呀,等你得閒d打比我啦.

原文章由 blessingbaby 於 08-8-5 11:48 發表
請問係咪你本人有呢個諗法呀?你有咗幾多個月呢?
好想同你分享吓..
我啱啱7月19生咗個好可愛既小B呀!!
我有咗佢個陣..因為男方唔願意結婚..我身邊都冇乜人同意我生呢個BB出來...就連一向最愛錫我既屋企人..更加係大力 ...
感謝上天賜了一個錫我、愛我嘅小女孩(希希)給我

男爵府

做咩唔要個BB呀? 個BB係自己個骨肉, 唔要個BB真係好殘忍和唔人道, 唔好因一時衝動而剝削BB生存嘅權利.

大宅

好媽媽勳章

如果有隱衷,或真喺冇能力湊大BB,也可考慮交俾政府,等人領養....

香港有好多不育夫婦,條件好好,好想領養BB!

王國長老

王國長老

由於懷疑文章有問題,暫時關閉,如樓主有異議請與我取得聯繫.

可樂魚

首頁

尾頁

跳至