懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

贈送bb用品為名...請大家小心...................................

嚇死人! 孕婦險遭網友生劏取子

希望個媽咪同 BB 冇事啦

http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20080918&sec_id=4104&subsec_id=11867&art_id=11614504

【 本 報訊 】 粉 嶺 花 都 廣 場 上 演 驚 慄 傷 人 案 , 一 名 因 為 小 產 而 患 上 抑 鬱 及 妄 想 症 的 婦人, 以贈 送 小 孩 衣 服 為 名 , 相 約 一 名 網 上 認 識 的 孕 婦 見 面 , 其 間 疑 因 病 發 用 刀 「 生劏 」孕 婦 腹 部 企 圖 「 取 子 」 , 孕 婦 受 傷 反 抗 時 再 被 電 線 勒 頸 , 身 受 重 傷 昏 迷 倒 地 ,小產 婦人 丈 夫 其 後 返 家 發 現 事 件 立 即 報 警 。 受 傷 孕 婦 被 送 院 急 救 , 目 前 情 況 危 殆 在深切 治 療部 留 醫 , 母 子 危 在 旦 夕 , 涉 案 婦 人 及 其 丈 夫 則 被 扣 留 調 查 。

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

哎... sorry, 我唔記得我就係向呢度睇...
想快d貼多几度..等多d人知....

我唔係想話邊個...

不過.... 我之前見到有位bkma話送好多bb用品比人...

我幫朋友問過佢.. 佢又話係向粉嶺...

所以有d驚....

希望唔係個位mami啦........... mouth:

大宅

mouth: 超恐怖呀! 我住係花都附近,好多時散步都會行到o個度,可能係街碰到o個個涉案婦人,好驚呀!

希望上天保佑個大人同BB無事!

原文章由 kimmama 於 08-9-18 09:20 發表

我唔係想話邊個...

不過.... 我之前見到有位bkma話送好多bb用品比人...

所以有d驚....

希望唔係 ...

子爵府

如果約人攞o野最好唔好上屋企呀, 其實真係有d 危險o家, 又唔知人地係o羊o野人, 最好約o係d公眾地方呀!!!

大宅

咦~好恐佈呀

男爵府

今朝一起身, 老公同我講呢單新聞, 真係好恐...

複式洋房

或者一定要搵人陪囉..........
我之前都有見過呢度果個post........仲有pm佢架.......

原文章由 binbin仔 於 08-9-18 09:37 發表
如果約人攞o野最好唔好上屋企呀, 其實真係有d 危險o家, 又唔知人地係o羊o野人, 最好約o係d公眾地方呀!!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

我之前真係pm左佢,佢又真係叫我上去佢屋企,話因為有好多,叫我自己上去揀,佢話粉嶺,後黎無左下文...估唔到係咁...避左一劫...

子爵府

我幫朋友問過一個bkma.. 佢話佢向粉嶺...

(頭先睇過佢既POST,,, 佢又係住花都)))))))

所以有d驚....

希望唔係個位mami啦........... mouth:
真係好擔心呀........

子爵府

如果我同你講既係同一個人....
搞成咁................................
佢都好慘...... 我見佢d舊post...話... 好似係9月中..預產期

原文章由 poonsun 於 08-9-18 09:47 發表
我之前真係pm左佢,佢又真係叫我上去佢屋企,話因為有好多,叫我自己上去揀,佢話粉嶺,後黎無左下文...估唔到係咁...避左一劫...

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

希望個媽咪同 BB 冇事

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我諗我地講緊同一個MAMA, 佢又係應承話送野俾我朋友, 之後無下文, 都係住粉嶺花都, 我見佢16/9朝早最後登入BK,希望唔係佢喇.....如果係, 咁個受害者真係好有機會係BK的FANS!!!!

原文章由 poonsun 於 08-9-18 09:47 發表

男爵府

原文章由 kimmama 於 08-9-18 09:20 發表

我唔係想話邊個...

所以有d驚....

希望唔係 ...

係呀,我都有問過呀,我睇果時都諗緊係唔係佢。

大宅

早幾日呢度真係有個媽媽話有bb用品轉贈...
我仲pm過佢,佢話自己住係粉嶺...
唔知係咪同新聞個媽媽係同一個人...
現在回想都好驚...好彩最後無聯絡佢!

大宅

我都有pm過果位媽媽,都係住粉嶺...

大宅

我都係呀, 之前pm過佢又話住Fan Ling

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

果個媽咪出過既post呢,而家幾乎所有都變晒"待查文章"...

原文章由 happymanman 於 08-9-18 11:42 發表
我都係呀, 之前pm過佢又話住Fan Ling

侯爵府

好媽媽勳章

希望唔係bk 既mami啦 希望大人細老都冇事 大步檻個啦
原文章由 poonsun 於 08-9-18 11:44 發表
果個媽咪出過既post呢,而家幾乎所有都變晒"待查文章"...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

總之唔好亂咁上人地屋企!!!

首頁

尾頁

跳至